Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Постанова КМУ № 593 від 05.11.2014 Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр і визначається періодичність здійснення планових заходів державного контролю Державною службою геології та надр

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА

від 5 листопада 2014 р. № 593
Київ


Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр і визначається періодичність здійснення планових заходів державного контролю Державною службою геології та надр

Кабінет Міністрів України постановляє:

Затвердити критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр і визначається періодичність здійснення планових заходів державного контролю Державною службою геології та надр, що додаються.

Прем'єр-міністр України

А.ЯЦЕНЮК

Інд. 33

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 5 листопада 2014 р. № 593


КРИТЕРІЇ,
за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр і визначається періодичність здійснення планових заходів державного контролю Державною службою геології та надр

1. Критеріями, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження суб’єктами господарювання господарської діяльності у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр, є:

вид користування надрами;

вид корисної копалини.

2. Відповідно до встановлених критеріїв суб’єкти господарювання незалежно від форми власності відносяться до одного з трьох ступенів ризику - високого, середнього або незначного.

3. До суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику відносяться суб’єкти, які провадять діяльність з:

видобування корисних копалин загальнодержавного значення (крім підземних питних вод, грязей лікувальних, ропи, розсолів, теплоенергетичних, технічних та промислових вод, сировини піщано-гравійної, дорогоцінного каміння органогенного утворення відповідно до ліцензії);

геологічного вивчення, в тому числі дослідно-промислової розробки, корисних копалин загальнодержавного значення (крім грязей лікувальних, ропи, розсолів, теплоенергетичних, технічних та промислових вод, сировини піщано-гравійної).

4. До суб’єктів господарювання із середнім ступенем ризику відносяться суб’єкти, які провадять діяльність з видобування:

підземних питних вод;

корисних копалин місцевого значення;

дорогоцінного каміння органогенного утворення відповідно до ліцензії.

5. До суб’єктів господарювання з незначним ступенем ризику відносяться суб’єкти, що не належать до суб’єктів господарювання з високим і середнім ступенем ризику.

6. У разі коли суб’єкт господарювання може бути віднесений одночасно до двох або більше ступенів ризику, такий суб’єкт відноситься до більш високого ступеня ризику з тих, до яких він може бути віднесений.

7. Планові заходи державного нагляду (контролю) за діяльністю суб’єктів господарювання у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр здійснюються Держгеонадрами в межах своїх повноважень з такою періодичністю:

з високим ступенем ризику - не частіше одного разу на рік;

із середнім ступенем ризику - не частіше одного разу на три роки;

з незначним ступенем ризику - не частіше одного разу на п’ять років.

8. У разі коли за результатами не менш як двох останніх планових заходів державного нагляду (контролю) не виявлено фактів порушення суб’єктами господарювання вимог законодавства у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр, наступний плановий захід державного геологічного контролю щодо такого суб’єкта здійснюється не раніше, ніж через період часу, встановлений для відповідного ступеня ризику, збільшений у 1,5 раза.



Інші НПА

Розпорядження КМУ №1066-р від 05.11.2014 Деякі питання проведення перевірки відповідно до Закону України “Про очищення влади” Розпорядження КМУ №1065-р від 05.11.2014 Про надання дозволу на проведення у листопаді - грудні 2014 року перевірок виконання умов договорів купівлі-продажу об’єктів приватизації Розпорядження КМУ №1064-р від 05.11.2014 Про утворення комісії з ліквідації Державної служби з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань Постанова Центрвиборчком №1562 від 08.10.2014 Про схвалення проекту Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Королівства Данія про внесення змін до Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Королівства Данія про спрощення оформлення віз Наказ Мін'юст №230/7 від 05.11.2014 Про внесення змін до складу Науково-експертної ради з питань розвитку інфраструктури відкритих ключів України при Міністерстві юстиції України Постанова НКРЕКП №164 від 23.10.2014 Про затвердження Змін до Тарифів на електроенергію, що відпускається населенню Постанова НКРЕКП №154 від 21.10.2014 Про внесення змін до Порядку застосування тарифів на електроенергію Постанова Центрвиборчком №1635 від 10.10.2014 Про скасування реєстрації кандидата у народні депутати України Бульби О.Г., висунутого Політичною партією \"Опозиційний блок\", в одномандатному виборчому окрузі № 130 на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року Постанова Центрвиборчком №1634 від 10.10.2014 Про скасування реєстрації кандидата у народні депутати України Савченка А.А., висунутого Політичною партією \"Воля\", в одномандатному виборчому окрузі № 122 на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року Постанова Центрвиборчком №1633 від 10.10.2014 Про скасування реєстрації кандидата у народні депутати України Милиці М.М., висунутого Політичною партією \"НАРОДНИЙ ФРОНТ\", в одномандатному виборчому окрузі № 75 на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року