Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Постанова КМУ № 709 від 16.09.2015 Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для збільшення статутного капіталу Національної акціонерної компанії “Украгролізинг”, для закупівлі технічних засобів для агропромислового комплексу з подальшою передачею їх на умовах фінансового лізингу

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА

від 16 вересня 2015 р. № 709
Київ


Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для збільшення статутного капіталу Національної акціонерної компанії “Украгролізинг”, для закупівлі технічних засобів для агропромислового комплексу з подальшою передачею їх на умовах фінансового лізингу

Відповідно до частини сьомої статті 20 Бюджетного кодексу України Кабінет Міністрів України постановляє:

Затвердити Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для збільшення статутного капіталу Національної акціонерної компанії “Украгролізинг”, для закупівлі технічних засобів для агропромислового комплексу з подальшою передачею їх на умовах фінансового лізингу, що додається.

Прем'єр-міністр України

А.ЯЦЕНЮК

Інд. 75


ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 16 вересня 2015 р. № 709


ПОРЯДОК
використання коштів, передбачених у державному бюджеті для збільшення статутного капіталу Національної акціонерної компанії “Украгролізинг”, для закупівлі технічних засобів для агропромислового комплексу з подальшою передачею їх на умовах фінансового лізингу

1. Цей Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою “Збільшення статутного капіталу НАК “Украгролізинг” для закупівлі технічних засобів для агропромислового комплексу з подальшою передачею їх на умовах фінансового лізингу” (далі - бюджетні кошти).

2. Головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем бюджетної програми є Мінагрополітики. Одержувачем бюджетних коштів є Національна акціонерна компанія “Украгролізинг” (далі - Компанія).

3. Перелік технічних засобів для агропромислового комплексу (далі - техніка), що закуповуються Компанією у заводів-виробників та/або дилерів з продажу за рахунок коштів державного бюджету для подальшої передачі у фінансовий лізинг, і граничні ціни на них затверджуються Мінагрополітики.

4. Бюджетні кошти надаються із спеціального фонду державного бюджету шляхом перерахування з реєстраційного рахунка Мінагрополітики, відкритого у Казначействі, за платіжним дорученням на поточний рахунок, відкритий на ім’я Компанії в органах Казначейства, з призначенням платежу “Збільшення статутного капіталу Національної акціонерної компанії “Украгролізинг” для закупівлі технічних засобів для агропромислового комплексу з подальшою передачею їх на умовах фінансового лізингу”.

Бюджетні кошти використовуються Компанією для закупівлі техніки з подальшою передачею її на умовах фінансового лізингу в установленому законом порядку суб’єктам господарювання агропромислового комплексу (далі - лізингоодержувачі).

5. Техніка надається у фінансовий лізинг за умови внесення лізингоодержувачем попереднього платежу, що становить не менш як 10 відсотків вартості техніки.

6. За користування технікою лізингоодержувачі відповідно до умов договору фінансового лізингу вносять плату (лізингові платежі) з урахуванням вимог частини другої статті 16 Закону України “Про фінансовий лізинг”, при цьому сума винагороди лізингодавцю за передану у фінансовий лізинг техніку становить 50 відсотків облікової ставки Національного банку (що діє на момент укладення договору фінансового лізингу) річних невідшкодованої вартості техніки.

Кошти, що надходять як винагорода за передану у фінансовий лізинг техніку, використовуються Компанією згідно з фінансовим планом.

7. Основним критерієм під час визначення потенційних лізингоодержувачів є відсутність простроченої заборгованості з оплати техніки, що придбана на умовах фінансового лізингу, а також з погашення кредитів, залучених державою або під державні гарантії для закупівлі сільськогосподарської техніки іноземного виробництва.

Перевага надається лізингоодержувачам, які придбавають техніку для оснащення тваринницьких і птахівничих ферм, елеваторів, утворення обслуговуючих сільськогосподарських кооперативів, представникам малого та середнього бізнесу на селі.

8. Техніка не надається лізингоодержувачам, стосовно яких порушено справу про банкрутство, яких визнано банкрутами, що перебувають на стадії ліквідації або мають прострочену більше ніж шість місяців заборгованість перед державним бюджетом, Пенсійним фондом України та Фондом соціального страхування, що підтверджується відповідними органами ДФС, Пенсійного фонду України та Фонду соціального страхування.

9. За наявності одночасно двох і більше потенційних лізингоодержувачів, що претендують на одну одиницю ідентичної техніки, і неможливості Компанії здійснити її закупівлю у необхідному обсязі лізингоодержувачі визначаються на конкурсній основі шляхом проведення аукціону, визначальним критерієм якого є пропонування найбільшого розміру попереднього платежу.

10. Компанія забезпечує контроль за поверненням лізингових платежів у частині відшкодування вартості техніки, закупленої за рахунок коштів, наданих на поворотній основі.

11. Відображення у первинному та бухгалтерському обліку інформації про отримані (створені) оборотні і необоротні активи, а також відкриття рахунків, реєстрація, облік бюджетних зобов’язань в органах Казначейства та проведення операцій, пов’язаних з використанням бюджетних коштів, здійснюються в установленому законодавством порядку.

12. Компанія подає щомісяця до 10 числа наступного періоду Мінагрополітики інформацію про кількість закупленої та переданої на умовах фінансового лізингу техніки.

13. Складення та подання фінансової і бюджетної звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим та ефективним витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.



Інші НПА

Постанова КМУ №705 від 16.09.2015 Про затвердження Угоди між Урядом України та Урядом Республіки Чилі про умови взаємних поїздок громадян Постанова КМУ №706 від 16.09.2015 Про затвердження нового складу Міжвідомчої комісії з вивчення проблемних питань, пов’язаних з діяльністю електрометалургійних підприємств Постанова КМУ №708 від 16.09.2015 Про затвердження Порядку надання державними органами та органами місцевого самоврядування, державними реєстраторами інформації про фінансові операції та їх учасників до Державної служби фінансового моніторингу Розпорядження КМУ №923 від 08.09.2015 Про затвердження перспективного плану формування територій громад Рівненської області Розпорядження КМУ №924 від 08.09.2015 Про затвердження перспективного плану формування територій громад Хмельницької області Розпорядження КМУ №927 від 08.09.2015 Про внесення змін до переліку інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися у 2015 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, у тому числі тих, що фінансуються з метою погашення кредиторської заборгованості, зареєстрованої органами Державної казначейської служби станом на 1 січня 2015 року Постанова КМУ №704 від 16.09.2015 Про внесення зміни до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 22 вересня 2010 р. № 889 Наказ Мінінфраструктури №335 від 20.08.2015 Про затвердження Тарифів на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою Постанова Центрвиборчком №228 від 05.09.2015 Про Порядок організації роботи та ведення діловодства у виборчих комісіях з місцевих виборів Розпорядження КМУ №965 від 16.09.2015 Про призначення Прокопчука О.М. першим заступником Голови Державного агентства резерву України