Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Постанова КМУ № 851 від 21.10.2015 Деякі питання використання доменних імен державними органами в українському сегменті Інтернету

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА

від 21 жовтня 2015 р. № 851
Київ


Деякі питання використання доменних імен державними органами в українському сегменті Інтернету

Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Затвердити Вимоги до доменних імен державних органів в українському сегменті Інтернету, що додаються.

2. Міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській і Севастопольській міським державним адміністраціям забезпечити:

приведення власних доменних імен у відповідність із цією постановою;

використання посадовими особами для здійснення службового листування виключно електронних поштових скриньок, розміщених на серверах, які перебувають у доменній зоні GOV.UA або .УКР;

підтвердження актуальності відомостей про адміністративні та технічні контакти власних доменних імен у доменах GOV.UA та .УКР.

3. Рекомендувати органам місцевого самоврядування, суб’єктам господарювання державного та комунального секторів економіки дотримуватися вимог цієї постанови.

Прем'єр-міністр України

А.ЯЦЕНЮК

Інд. 49










ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 21 жовтня 2015 р. № 851


ВИМОГИ
до доменних імен державних органів в українському сегменті Інтернету

1. Органи виконавчої влади, інші державні органи (далі - реєстранти) реєструють доменні імена для забезпечення представлення в Інтернеті своїх офіційних веб-сайтів, надання доступу через Інтернет до електронних реєстрів, баз даних та інших електронних інформаційних ресурсів, використання і обміну повідомленнями електронної пошти.

2. Реєстрація доменного імені здійснюється реєстрантом у домені GOV.UA та у разі потреби у домені .УКР відповідно до правил реєстрації та використання доменних імен, установлених адміністраторами зазначених доменів.

3. Реєстрант забезпечує адміністративний та технічний супровід власного доменного імені.

Відомості про осіб, які здійснюють адміністративний та технічний супровід доменного імені (назва посади, прізвище, ім’я, по батькові, номер службового телефону та адреса електронної пошти), є відкритими. Адреса електронної пошти, яка використовується у контактних даних осіб, повинна містити офіційне доменне ім’я реєстранта.

Програмно-технічні засоби, на яких розміщуються державні електронні інформаційні ресурси, для яких здійснюється реєстрація доменного імені, повинні розташовуватися на території України.

4. Електронний інформаційний ресурс, для якого зареєстровано доменне ім’я, включається до Національного реєстру електронних інформаційних ресурсів відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17 березня 2004 р. № 326 “Про затвердження Положення про Національний реєстр електронних інформаційних ресурсів” (Офіційний вісник України, 2004 р., № 11, ст. 665).

5. Для реєстрації доменного імені офіційного веб-сайту в Інтернеті реєстранти використовують:

у домені GOV.UA - слово (словосполучення) латинськими літерами, що відповідає повному чи скороченому офіційному найменуванню реєстранта або абревіатурі його офіційного найменування;

у домені .УКР - слово (словосполучення) кирилецею, що відповідає повному чи скороченому офіційному найменуванню реєстранта або абревіатурі його офіційного найменування.

6. У разі використання кількох доменних імен офіційним доменним іменем реєстранта є ім’я, що використовується для його офіційного веб-сайту. Зазначене доменне ім’я використовується для формування електронних адрес реєстранта.

7. Територіальні органи реєстрантів можуть згідно із цими Вимогами реєструвати власні доменні імена із зазначенням місцезнаходження таких органів (область, район, місто, селище, село).


Інші НПА

Постанова КМУ №859 від 21.10.2015 Про внесення змін у додаток до Порядку державного експортного контролю за проведенням переговорів, пов’язаних з укладенням зовнішньоекономічних договорів (контрактів) щодо здійснення експорту товарів Постанова КМУ №858 від 21.10.2015 Про внесення зміни до схеми спрямування і координації діяльності центральних органів виконавчої влади Кабінетом Міністрів України через відповідних членів Кабінету Міністрів України Постанова КМУ №853 від 21.10.2015 Про внесення зміни до Примірного положення про центр надання адміністративних послуг Розпорядження КМУ №1121 від 21.10.2015 Про підписання Меморандуму між Урядом України та Урядом Китайської Народної Республіки про отримання безоплатної допомоги Розпорядження КМУ №1114 від 21.10.2015 Про утворення Науково-дослідного центру ракетних військ і артилерії Розпорядження КМУ №1112 від 28.10.2015 Про надання завдання на голосування представникам Кабінету Міністрів України у складі наглядової ради публічного акціонерного товариства Державний ощадний банк України Постанова КМУ №865 від 28.10.2015 Про затвердження Порядку оплати робіт і послуг з проведення оцінки відповідності законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки вимогам технічних регламентів, повірки зазначених засобів, що перебувають в експлуатації, та визначення вартості таких робіт і послуг Постанова КМУ №864 від 28.10.2015 Про внесення змін до Порядку ведення Єдиного реєстру товарно-транспортних накладних на переміщення спирту етилового та алкогольних напоїв Постанова КМУ №806 від 09.10.2013 Про затвердження Порядку ведення Єдиного реєстру товарно-транспортних накладних на переміщення спирту етилового та алкогольних напоїв і Порядку ведення Єдиного державного реєстру витратомірів - лічильників обсягу виробленого спирту етилового Постанова КМУ №846 від 28.10.2015 Про внесення змін до бюджету Пенсійного фонду України на 2015 рік