Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Постанова КМУ № 901 від 04.11.2015 Про затвердження Порядку використання працівниками закордонних дипломатичних установ України власних легкових автомобілів у службових цілях

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА

від 4 листопада 2015 р. № 901
Київ


Про затвердження Порядку використання працівниками закордонних дипломатичних установ України власних легкових автомобілів у службових цілях

Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Затвердити Порядок використання працівниками закордонних дипломатичних установ України власних легкових автомобілів у службових цілях, що додається.

2. Міністерству закордонних справ привести власні акти у відповідність з цією постановою.

Прем'єр-міністр України

А.ЯЦЕНЮК

Інд. 74





ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 4 листопада 2015 р. № 901


ПОРЯДОК
використання працівниками закордонних дипломатичних установ України власних легкових автомобілів у службових цілях

1. Цей Порядок визначає процедуру встановлення та виплати компенсації за використання у службових цілях власних легкових автомобілів працівниками закордонних дипломатичних установ України (далі - дипломатичні установи), службова діяльність яких пов’язана з поїздками.

2. Компенсація за використання працівниками дипломатичних установ власних легкових автомобілів у службових цілях полягає у покритті витрат на спожите пальне, технічне обслуговування, знос шин, паркування та проїзд платними шляхами відповідно до маршруту та фактичного пробігу автомобіля.

3. МЗС для кожної дипломатичної установи затверджує граничні ліміти кількості та кілометражу власних легкових автомобілів працівників зазначених установ, щодо яких здійснюватиметься компенсація на рівні, необхідному для забезпечення належного функціонування дипломатичної служби з урахуванням обсягу видатків, що передбачаються у державному бюджеті для функціонування дипломатичних установ.

З урахуванням затверджених бюджетних призначень на поточний рік та за наявності об’єктивних потреб і відповідного обґрунтування МЗС може здійснювати перегляд затверджених граничних лімітів.

4. У межах затверджених МЗС граничних лімітів та з урахуванням обсягу бюджетних призначень керівник дипломатичної установи не рідше ніж один раз на рік відповідним наказом визначає працівників такої установи, яким за використання їх власних легкових автомобілів у службових цілях здійснюється компенсація понесених витрат, та встановлює граничний кілометраж для кожного власного автомобіля.

Для підготовки наказу працівник дипломатичної установи подає керівникові такої установи письмову заяву про використання власного легкового автомобіля у службових цілях, до якої додає:

копію документа, що підтверджує його право власності на легковий автомобіль;

копію свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу в органах реєстрації держави перебування (технічний паспорт легкового автомобіля);

копію страхового свідоцтва (поліса) на легковий автомобіль;

копію міжнародного посвідчення водія відповідної категорії.

5. У заяві працівник дипломатичної установи також зазначає, що зобов’язується забезпечувати належний зовнішній вигляд, технічний стан, своєчасне проведення планового технічного обслуговування, ремонт, страхування власного легкового автомобіля та дає згоду на використання ним власного легкового автомобіля у службових цілях. Рішення про відповідність власного легкового автомобіля працівника дипломатичної установи зазначеним вимогам приймає керівник такої установи.

6. Службові відрядження на підставі наказу керівника дипломатичної установи здійснюються з використанням власних легкових автомобілів тільки у разі неможливості здійснення працівником такої установи відрядження службовим автомобілем дипломатичної установи та відсутності економічної доцільності проїзду повітряним (залізничним) та іншими видами транспорту.

7. Для одержання компенсації за використання власного легкового автомобіля у службових цілях працівник дипломатичної установи подає щомісяця протягом 10 календарних днів місяця, що настає за звітним, звіт про використання власного легкового автомобіля у службових цілях.

Форма звіту та методика розрахунку компенсації витрат працівникам дипломатичної установи на спожите пальне, технічне обслуговування, знос шин, паркування та проїзд платними шляхами під час використання власних легкових автомобілів у службових цілях затверджується МЗС.

Компенсація за використання власних легкових автомобілів у службових цілях виплачується працівнику дипломатичної установи щомісяця згідно з поданим звітом та з урахуванням підтвердних документів за фактичними витратами (рахунками, квитанціями, касовими чеками тощо).

Якщо в державі перебування існує практика відшкодування податку на додану вартість, акцизного збору, мита тощо, компенсація витрат виплачується з відрахуванням сум зазначених податків.



Інші НПА

Постанова КМУ №902 від 04.11.2015 Деякі питання проведення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності Постанова КМУ №894 від 30.09.2015 Питання функціонування територіальних органів Державного агентства рибного господарства Постанова КМУ №884 від 28.09.2015 Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва, та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України Постанова КМУ №896 від 04.11.2015 Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з ветеринарної практики Постанова КМУ №898 від 04.11.2015 Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 18 червня 2012 р. № 708 Наказ Мінприроди №622 від 06.12.2012 Про затвердження Правил і норм утримання дельфінів в умовах неволі Наказ Мінприроди №374 від 20.10.2015 Про внесення змін до наказу Міністерства екології та природних ресурсів України від 06.12.2012 № 622 Наказ Мінприроди №408 від 28.10.2015 Про внесення змін до наказу Міністерства екології та природних ресурсів України від 02 червня 2011 року № 185 Наказ Мінприроди №185 від 02.06.2011 Про умови оплати праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників організацій меліорації та водного господарства Державного агентства водних ресурсів України Наказ МОЗ №660 від 09.10.2015 Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства охорони здоров’я України від 29 грудня 2011 року № 1000