Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Розпорядження КМУ № 1068 від 13.10.2015 Про затвердження плану першочергових заходів з облаштування державного кордону вздовж берегової лінії та забезпечення охорони територіального моря України в межах Донецької, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 13 жовтня 2015 р. № 1068-р
Київ


Про затвердження плану першочергових заходів з облаштування державного кордону вздовж берегової лінії та забезпечення охорони територіального моря України в межах Донецької, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей

1. Затвердити план першочергових заходів з облаштування державного кордону вздовж берегової лінії та забезпечення охорони територіального моря України в межах Донецької, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей, що додається.

2. Міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади, відповідальним за виконання плану першочергових заходів, затвердженого цим розпорядженням:

забезпечити фінансування зазначеного плану заходів у межах видатків, передбачених у Державному бюджеті України на відповідний рік, а також за рахунок міжнародної технічної допомоги та інших джерел, не заборонених законодавством;

подавати щомісяця до 5 числа Адміністрації Державної прикордонної служби інформацію про стан виконання плану заходів з метою її узагальнення та подання Кабінетові Міністрів України.

Прем'єр-міністр України

А.ЯЦЕНЮК

Інд. 72










ЗАТВЕРДЖЕНО
розпорядженням Кабінету Міністрів України
від 13 жовтня 2015 р. № 1068-р


ПЛАН
першочергових заходів з облаштування державного кордону вздовж берегової лінії та забезпечення охорони територіального моря України в межах Донецької, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей

1. Вжити дієвих заходів до раннього виявлення загроз вздовж берегової лінії та забезпечення охорони територіального моря України в межах Донецької, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей (далі - берегова лінія), а саме:

активізувати узгоджені оперативні заходи, збір та обмін інформацією у разі збройної агресії, можливих провокацій та інших дій з дестабілізації обстановки.




Адміністрація Держприкордонслужби, заінтересовані центральні та місцеві органи виконавчої влади.




Жовтень - листопад 2015 р.;


створити зону суцільного технічного та візуального спостереження на береговій лінії шляхом встановлення нових постів технічного спостереження, проведення ремонту функціонуючих радіолокаційних станцій, їх заміни на сучасне обладнання, а також поетапного розгортання системи оптико-електронного спостереження.




Адміністрація Держприкордонслужби.




Протягом 2015 року;


провести модернізацію кораблів, катерів і суден забезпечення Морської охорони Держприкордонслужби щодо встановлення автоматизованих систем ідентифікації суден, заміни функціонуючого радіотехнічного озброєння на сучасне обладнання.




Адміністрація Держприкордонслужби.




Протягом 2015 року;


опрацювати питання щодо застосування на морі безпілотних плавальних засобів та можливості їх встановлення на кораблях, катерах і суднах забезпечення Морської охорони Держприкордонслужби та Військово-Морських Сил Збройних Сил.




Адміністрація Держприкордонслужби, Міноборони, Державний концерн “Укроборонпром”.




Протягом 2015 року;


активізувати роботу із застосування літаків і вертольотів Держприкордонслужби, у тому числі сучасних зразків безпілотних літальних апаратів, для удосконалення процедури проведення моніторингу надводної обстановки.




Адміністрація Держприкордонслужби.




Протягом 2015 року;


забезпечити використання потенціалу первинного національного Контактного пункту Військово-Морських Сил Збройних Сил в єдиній системі моніторингу надводної обстановки.




Міноборони, Мінінфраструктури, Адміністрація Держприкордонслужби.




Постійно;


здійснити заходи щодо залучення міжнародної технічної допомоги для створення системи радіотехнічного, тепловізійного та візуального спостереження на береговій лінії і підвищення спроможності Морської охорони Держприкордонслужби для протидії диверсійним силам агресора.




Мінекономрозвитку, Адміністрація Держприкордонслужби, МВС, МЗС, Міноборони.




До 25 листопада 2015 року.


2. Забезпечити здійснення своєчасного міжвідомчого обміну інформацією шляхом:

утворення функціональних груп з обміну в режимі реального часу інформацією про надводну обстановку.




Міноборони, Мінінфраструктури, МВС, Адміністрація Держприкордонслужби.




Жовтень - листопад 2015 р.;


підготовки узгоджених пропозицій щодо створення захищеної системи передачі даних від кораблів, катерів і суден забезпечення Морської охорони Держприкордонслужби та Військово-Морських Сил Збройних Сил до берегових постів спостереження, центрів управління службою та командних пунктів.




Адміністрація Держприкордонслужби, Міноборони, Держспецзв’язку, заінтересовані центральні органи виконавчої влади.




Протягом 2015 року;


здійснення загальної координації щодо обміну інформацією про надводну обстановку.




Міноборони.




Постійно.


3. Удосконалити порядок проведення заходів з реагування на виявлені загрози шляхом:

забезпечення постійної готовності до відповідного реагування на загрози наявними силами та засобами.




Міноборони, МВС, Адміністрація Держприкордонслужби, Мінінфраструктури, заінтересовані центральні та місцеві органи виконавчої влади.




Постійно;


визначення чергових сил і засобів та окремих резервів для вчинення дій на загрозливих напрямках, забезпечення їх мобільності та спроможності відповідно реагувати на загрози.




Міноборони, МВС, Адміністрація Держприкордонслужби, заінтересовані центральні та місцеві органи виконавчої влади.




Жовтень - листопад 2015 р.;


обладнання сучасним озброєнням і засобами протиповітряної оборони кораблів та катерів Морської охорони Держприкордонслужби.




Адміністрація Держприкордонслужби.




Жовтень - грудень 2015 р.;


системного постачання артилерійського боєзапасу для кораблів та катерів Морської охорони Держприкордонслужби із складів Міноборони.




Міноборони, Адміністрація Держприкордонслужби.




Постійно;


злагодження сил та засобів, які залучаються до охорони берегової лінії, шляхом проведення спільних навчань підрозділів Збройних Сил, Національної гвардії, Держприкордонслужби та інших правоохоронних органів щодо дій в умовах загострення обстановки.




Адміністрація Держприкордонслужби, МВС, СБУ, Міноборони.




Жовтень - грудень 2015 року.


4. Удосконалити систему контрольних та режимних заходів на береговій лінії шляхом:

запровадження додаткових тимчасових обмежень на в’їзд і проведення робіт у контрольованих прикордонних районах та випуску плавзасобів у територіальне море і внутрішні води України.




Адміністрація Держприкордонслужби, МВС, СБУ, Мінінфраструктури, заінтересовані центральні та місцеві органи виконавчої влади.




Жовтень - грудень 2015 р.;


посилення режимних заходів за перебуванням і переміщенням кораблів, катерів і суден в межах морських портів, на якірних (рейдових) стоянках.




Мінінфраструктури, Адміністрація Держприкордонслужби, МВС.




Жовтень - грудень 2015 р.;


підвищення ефективності діяльності існуючих та участь у створенні нових громадських формувань з охорони громадського порядку і державного кордону.




Адміністрація Держприкордонслужби, МВС.




Жовтень - грудень 2015 р.;


проведення через засоби масової інформації роз’яснювальної роботи серед громадян щодо наявних загроз та впровадження режимних обмежень на береговій лінії.




Адміністрація Держприкордонслужби, МВС, заінтересовані центральні та місцеві органи виконавчої влади.




Протягом 2015 року.


5. У рамках виконання завдань територіальної оборони:

визначити обсяги завдань з облаштування берегової лінії та забезпечення її охорони.




Адміністрація Держприкордонслужби, Донецька, Запорізька, Миколаївська, Херсонська облдержадміністрації.




До 15 жовтня 2015 р.;


подати Кабінетові Міністрів України пропозиції щодо відведення земельних ділянок для розташування об’єктів військової інфраструктури та виконання інженерних робіт з облаштування берегової лінії, розміщення сил та засобів.




Міноборони, МВС, Адміністрація Держприкордонслужби, Донецька, Запорізька, Миколаївська, Херсонська облдержадміністрації.




Жовтень - листопад 2015 р.;


провести інженерне та фортифікаційне облаштування берегової лінії з урахуванням можливостей дій резервів і чергових сил.




Міноборони, МВС, Адміністрація Держприкордонслужби, заінтересовані центральні та місцеві органи виконавчої влади.




Жовтень - листопад 2015 р.;


створити на напрямках можливої висадки морського десанту систему вогневого ураження та інженерних загороджень - як на морі, так і на узбережжі.




Міноборони, МВС, Адміністрація Держприкордонслужби, заінтересовані центральні та місцеві органи виконавчої влади.




Жовтень - листопад 2015 р.;


удосконалити систему базування та інфраструктурного забезпечення кораблів і катерів Морської охорони Держприкордонслужби (у пунктах базування мм. Бердянська, Генічеська, Маріуполя, Очакова, Скадовська).




Адміністрація Держприкордонслужби, Міноборони, заінтересовані центральні та місцеві органи виконавчої влади.




Жовтень - грудень 2015 р.;


визначити перелік судноремонтних підприємств незалежно від форми власності, які можуть проводити ремонтно-відновлювальні роботи на кораблях, катерах і суднах забезпечення Морської охорони Держприкордонслужби та Військово-Морських Сил Збройних Сил.




Мінекономрозвитку, Державний концерн “Укроборонпром”, Міноборони, Адміністрація Держприкордонслужби, Донецька, Запорізька, Миколаївська, Херсонська облдержадміністрації.




До 1 листопада 2015 року.


Інші НПА

Постанова КМУ №797 від 08.10.2015 Про внесення зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 5 березня 2008 р. № 165 Розпорядження КМУ №1074 від 13.10.2015 Про передачу частини бюджетних призначень, передбачених Господарсько-фінансовому департаменту Секретаріату Кабінету Міністрів України на 2015 рік Розпорядження КМУ №1072 від 13.10.2015 Про підписання Угоди між Європейським банком реконструкції та розвитку (як Розпорядником коштів Гранту з Рахунка ядерної безпеки), Кабінетом Міністрів України та Державною інспекцією ядерного регулювання України (як Одержувачем) про внесення змін № 1 до Угоди про грант (Проект ядерної безпеки Чорнобильської АЕС) між Європейським банком реконструкції та розвитку (як Розпорядником коштів Гранту з Рахунка ядерної безпеки), Кабінетом Міністрів України та Державним комітетом ядерного регулювання України (як Одержувачем) від 8 липня 2009 року Розпорядження КМУ №1070 від 13.10.2015 Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству юстиції на 2015 рік Розпорядження КМУ №1078 від 13.10.2015 Про погодження передачі нежитлового приміщення у смт Чернігівка в державну власність Розпорядження КМУ №1077 від 13.10.2015 Про затвердження перспективного плану формування територій громад Івано-Франківської області Розпорядження КМУ №1075 від 13.10.2015 Про затвердження фінансового плану державного підприємства редакції газети “Урядовий кур’єр” на 2016 рік Постанова КМУ №825 від 13.10.2015 Про внесення змін до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 27 травня 2015 р. № 333 Постанова КМУ №333 від 27.05.2015 Про ліквідацію Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі Постанова КМУ №824 від 13.10.2015 Про затвердження Порядку та обсягів підготовки осіб, які уклали контракти про перебування у резерві служби цивільного захисту, і строків проведення навчальних та перевірочних зборів