Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Наказ МОЗ № 770-a від 24.10.2014 ПОЛОЖЕННЯ про Оперативний штаб Міністерства охорони здоров’я України з локалізації та ліквідації спалаху хвороби, спричиненої вірусом Ебола

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
охорони здоров’я України
24.10.2014  № 770

Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
05 листопада 2014 р.
за № 1393/26170


ПОЛОЖЕННЯ
про Оперативний штаб Міністерства охорони здоров’я України з локалізації та ліквідації спалаху хвороби, спричиненої вірусом Ебола

1. Оперативний штаб Міністерства охорони здоров’я України (далі - Оперативний штаб) створюється на центральному рівні в разі виявлення на території України хвороби, спричиненої вірусом Ебола (далі - ХСВЕ) або загрози завезення та поширення ХСВЕ у складі посадових осіб Міністерства охорони здоров’я України, Державної санітарно-епідеміологічної служби України, представників інших центральних органів виконавчої влади, Національної академії медичних наук (за згодою), науково-дослідних установ МОЗ України.

Оперативний штаб є консультативно-дорадчим органом, утвореним Міністерством охорони здоров’я України з метою розробки та організації дій Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства охорони здоров’я Автономної Республіки Крим, структурних підрозділів з питань охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій та закладів охорони здоров’я, що направлені на попередження розповсюдження ХСВЕ.

2. Оперативний штаб у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, указами Президента України та постановами Верховної Ради України, прийнятими відповідно до Конституції та законів України, актами Кабінету Міністрів України, іншими актами законодавства України та цим Положенням.

3. Основними завданнями Оперативного штабу є:

1) розробка оперативного плану дій, спрямованих на попередження розповсюдження ХСВЕ;

2) інформування про ситуацію, що склалася, Міністерства охорони здоров’я Автономної Республіки Крим, структурних підрозділів з питань охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, територіальних органів Державної санітарно-епідеміологічної служби України, Експертної групи Міністерства охорони здоров’я України з питань Міжнародних медико-санітарних правил, склад якої затверджено наказом Міністерства охорони здоров’я України від 17 липня 2014 року № 503 «Про утворення Експертної групи Міністерства охорони здоров’я України з питань Міжнародних медико-санітарних правил»;

3) організація та координація заходів з локалізації та ліквідації осередку ХСВЕ;

4) підготовка рекомендацій стосовно вирішення проблемних питань щодо попередження розповсюдження ХСВЕ;

5) здійснення комунікацій із засобами масової інформації та проведення роз’яснювальної роботи.

4. Оперативний штаб відповідно до покладених на нього завдань:

1) готує пропозиції та рекомендації з питань, що належать до його компетенції;

2) вносить у разі потреби на розгляд центральних органів виконавчої влади розроблені за результатами своєї роботи пропозиції та рекомендації;

3) бере участь у розробленні нормативно-правових актів з питань попередження розповсюдження ХСВЕ.

5. Оперативний штаб має право:

1) одержувати в установленому порядку від центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань;

2) залучати до участі у своїй роботі представників центральних і місцевих органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками), а також незалежних експертів (за згодою).

6. Оперативний штаб утворюється у складі голови, заступника голови, секретаря та членів Оперативного штабу.

Персональний склад Оперативного штабу формує та затверджує Міністерство охорони здоров’я України.

Головою Оперативного штабу є один із заступників Міністра охорони здоров’я України.

7. Формою роботи Оперативного штабу є засідання, що скликаються його головою в разі потреби.

Засідання Оперативного штабу веде його голова, а у разі його відсутності - заступник голови.

Підготовка матеріалів для розгляду на засіданні Оперативного штабу забезпечується секретарем Оперативного штабу.

Засідання Оперативного штабу вважається правомочним, якщо на ньому присутні більше половини його членів.

8. На своїх засіданнях Оперативний штаб готує пропозиції та рекомендації з питань, що належать до його компетенції.

Пропозиції та рекомендації вважаються схваленими, якщо за них проголосувало більше половини присутніх на засіданні членів Оперативного штабу.

У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос головуючого на засіданні.

Пропозиції та рекомендації оформлюються протоколом засідання, який підписується головуючим на засіданні та секретарем і надсилається усім членам Оперативного штабу.

Член Оперативного штабу, який не підтримує пропозиції (рекомендації), може викласти у письмовій формі свою окрему думку, що додається до протоколу засідання.

9. Пропозиції та рекомендації Оперативного штабу можуть бути реалізовані шляхом прийняття Міністерством охорони здоров’я України наказу, проект якого вносить Оперативний штаб.

10. В адміністративно-територіальних одиницях утворюються оперативні штаби при Міністерстві охорони здоров’я Автономної Республіки Крим, структурних підрозділах з питань охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій.

11. Оприлюднення інформації про прийняті накази МОЗ України за результатами роботи Оперативного штабу здійснюється на офіційному веб-сайті Міністерства охорони здоров’я України з урахуванням вимог наказу Міністерства охорони здоров’я України від 06 травня 2014 року № 299 «Про організацію виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації» у Міністерстві охорони здоров’я України», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 28 травня 2014 року за № 557/25334.

12. Матеріально-технічне забезпечення засідань Оперативного штабу здійснюється МОЗ України.

Начальник Управління
громадського здоров’я


А.А. Григоренко



Інші НПА

Наказ МОЗ №770 від 24.10.2014 Про організацію проведення заходів у разі виявлення хворого (підозрілого) на хворобу, спричинену вірусом Ебола Наказ Мінсоцполітики №817 від 27.10.2014 Про внесення змін до наказу Міністерства соціальної політики України від 05 березня 2012 року № 122 Наказ Мін'юст №1904/5 від 13.11.2014 Про затвердження Порядку забезпечення бланками свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану відділів державної реєстрації актів цивільного стану головних управлінь юстиції Міністерства юстиції України в областях, на територіях яких здійснюється антитерористична операція Наказ Мін'юст №1903/5 від 13.11.2014 Про внесення змін до наказу Міністерства юстиції України від 19 січня 2012 року № 94/5 Постанова Центрвиборчком №1900 від 20.10.2014 Про скасування реєстрації та реєстрацію уповноважених осіб Політичної партії \"Об’єднання \"САМОПОМІЧ\" в одномандатних виборчих округах на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року Постанова Правління НБУ №723 від 17.11.2014 Про затвердження Змін до Інструкції про порядок регулювання діяльності банків в Україні Закон України ВРУ №1193-VII від 09.04.2014 Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру Наказ Мінагрополітики України №661 від 13.10.2008 Про затвердження Інструкції про ведення обліку й оформлення операцій із зерном і продуктами його переробки на хлібоприймальних та зернопереробних підприємствах Наказ Мінагрополітики України №198 від 27.06.2003 Про затвердження Положення про обіг складських документів на зерно Наказ МОЗ №299 від 06.05.2014 Про організацію виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації» у Міністерстві охорони здоров\'я України