Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Наказ Міноборони № 217 від 18.05.2015 Про затвердження Положення про премію імені Богдана Хмельницького за краще висвітлення військової тематики у творах літератури та мистецтва

МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

18.05.2015  № 217





Зареєстровано у Міністерстві
юстиції України
04 червня 2015 р.
за № 655/27100


Про затвердження Положення про премію імені Богдана Хмельницького за краще висвітлення військової тематики у творах літератури та мистецтва

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01 жовтня 2008 року № 873 “Про премію імені Богдана Хмельницького за краще висвітлення військової тематики у творах літератури та мистецтва” та з метою заохочення представників культури і мистецтва України до активної участі у військово-патріотичному вихованні особового складу Збройних Сил України НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Положення про премію імені Богдана Хмельницького за краще висвітлення військової тематики у творах літератури та мистецтва, що додається.

2. Визнати таким, що втратив чинність, наказ Міністра оборони України від 22 грудня 2008 року № 625 “Про затвердження Положення про премію імені Богдана Хмельницького за краще висвітлення військової тематики у творах літератури та мистецтва та Складу Комітету з присудження премії імені Богдана Хмельницького за краще висвітлення військової тематики у творах літератури та мистецтва”, зареєстрований у Міністерстві юстиції України 20 січня 2009 року за № 37/16053 (зі змінами).

3. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Міністр оборони України
генерал-полковник


С.Т. Полторак


ПОГОДЖЕНО:

Виконуючий обов'язки голови
Національної спілки журналістів України

Голова Національної спілки
письменників України

Віце-прем'єр-міністр України -
Міністр культури України

Міністр освіти і науки України





С.А. Томіленко


М.О. Сидоржевський


В.А. Кириленко

С. Квіт







ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
оборони України
18.05.2015  № 217





Зареєстровано у Міністерстві
юстиції України
04 червня 2015 р.
за № 655/27100


ПОЛОЖЕННЯ
про премію імені Богдана Хмельницького за краще висвітлення військової тематики у творах літератури та мистецтва

I. Загальні положення

1.1. Премія імені Богдана Хмельницького за краще висвітлення військової тематики у творах літератури та мистецтва (далі – Премія) присуджується щороку за твори літератури і мистецтва, публіцистики і журналістики (далі – твори), спрямовані на підняття престижу Збройних Сил України, пропаганду військової служби, формування у військовослужбовців і молоді національної самосвідомості, гідності, духовності і культури, почуття патріотизму, вірності військовим традиціям українського народу, соціально-психологічної та військово-професійної готовності до служби у Збройних Силах України.

1.2. Дві Премії в розмірі десять тисяч гривень кожна присуджуються до Дня Збройних Сил України – 06 грудня.

1.3. Премія присуджується громадянам України на конкурсних засадах

II. Вимоги до творів та перелік документів, що подаються на здобуття Премії

2.1. На здобуття Премії подаються нові оригінальні твори фізичних осіб та колективів авторів, опубліковані (оприлюднені) в завершеному вигляді протягом останніх трьох років, але не пізніше 01 травня поточного року.

2.2. Колектив авторів твору, висунутого на здобуття Премії, не може перевищувати 5 осіб, колектив виконавців твору – 7 осіб.

До складу колективу авторів твору, представленого на здобуття Премії, не включаються особи, удостоєні за представлений твір державної нагороди.

Твір, що вже отримав Премію або іншу премію державного значення, на здобуття Премії не висувається.

2.3. Пропозиції щодо претендентів на здобуття Премії вносять національні спілки України, інші творчі спілки та асоціації, національно-культурні, національно-просвітницькі товариства.

2.4. На здобуття Премії щороку до 01 серпня разом із супровідним листом подаються:

клопотання щодо присудження Премії;

матеріали, що засвідчують творчий доробок претендента у вигляді друкованої продукції, фото-, аудіо- або відеозаписів (компакт-дисків, аудіо- та відеокасет) тощо;

ксерокопії рецензій та інших критичних матеріалів на твір претендента у спеціальних виданнях та засобах масової інформації;

характеристика та фото претендента;

копії першої та другої сторінок паспорта та реєстраційного номера облікової картки платника податків (далі - реєстраційний номер) або серії та номера паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку у паспорті) (далі - серія та номер паспорта) претендента або у разі, коли претендентом є колектив авторів твору, – копії першої та другої сторінок паспортів та реєстраційних номерів або серій та номерів паспортів кожного члена колективу, а у разі, коли претендентом є колектив виконавців твору, – копії першої та другої сторінок паспорта та реєстраційного номера або серії та номера паспорта його керівника.

2.5. Днем висунення претендента та днем представлення твору на здобуття Премії вважається день подання документів, зазначених у пункті 2.4 цього розділу.

2.6. Самовисунення на Премію не допускається.

2.7. Документи надсилаються за адресою: вулиця Грушевського, 30/1, м. Київ, 01021, Центральний будинок офіцерів Збройних Сил України.

2.8. Документи, надані на здобуття Премії, повертаються відповідно до вимог, зазначених у статті 1157 Цивільного кодексу України.

III. Організація та порядок проведення конкурсу

3.1. Конкурс оголошується щороку не пізніше 01 травня на офіційному веб-порталі Міністерства оборони України.

3.2. Для присудження Премії створюється Комітет з присудження премії імені Богдана Хмельницького за краще висвітлення військової тематики у творах літератури та мистецтва (далі – Комітет).

3.3. Комітет розглядає подані документи, зазначені в пункті 2.4 розділу II цього Положення, проводить конкурсний відбір претендентів на здобуття Премії і визначає лауреатів Премії.

Комітет утворюється у складі не більше 11 осіб та відповідального секретаря, який бере участь у засіданні Комітету без права голосу. Склад Комітету формується з представників Міністерства оборони України, Міністерства культури України, Міністерства освіти і науки України, Національної спілки письменників України, Національної спілки журналістів України та інших творчих спілок (за згодою) і діє на громадських засадах. Комітет очолює голова – заступник Міністра оборони України відповідно до розподілу обов’язків.

Персональний склад Комітету затверджується наказом Міністерства оборони України. У разі необхідності до складу Комітету можуть вноситися зміни.

3.4. Основною формою роботи Комітету є засідання, які проводяться за необхідності, але не рідше ніж один раз на півроку. Засідання Комітету проводить його голова або за його дорученням один із заступників голови Комітету.

3.5. Комітет відповідно до покладених на нього завдань:

проводить обговорення творів, представлених на здобуття Премії;

приймає рішення щодо визначення лауреатів Премії.

3.6. Засідання Комітету є правомочним, якщо на ньому присутні не менш як дві третини його складу.

Рішення Комітету про присудження Премії приймається відкритим голосуванням простою більшістю голосів присутніх членів Комітету. У разі якщо під час голосування результати розподіляться порівну, то голос головуючого на засіданні Комітету є вирішальним.

Рішення Комітету щодо визначення лауреатів Премії оформлюється протоколом засідання Комітету, який підписується головуючим на засіданні Комітету та відповідальним секретарем.

3.7. Члени Комітету не можуть висуватися на здобуття Премії.

3.8. Твори, які не відповідають вимогам, визначеним цим Положенням, членами Комітету не розглядаються.

3.9. Організаційне забезпечення роботи Комітету, у тому числі приймання та опрацювання матеріалів, зазначених у пункті 2.4 розділу II цього Положення, подання до 01 листопада Міністру оборони України рішення Комітету про присудження Премії разом з витягом із протоколу засідання Комітету, підготовка проекту наказу Міністерства оборони України щодо присудження Премії, оформлення дипломів лауреатів Премії та організацію їх урочистого вручення здійснює Департамент соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України.

3.10. Інформація щодо результатів конкурсу та його лауреатів оприлюднюється на офіційному верб-порталі Міністерства оборони України.

IV. Фінансування конкурсу

Фінансування видатків, пов’язаних з виплатою Премії, здійснюється за рахунок асигнувань, передбачених у кошторисі Міністерства оборони України.

V. Нагородження лауреатів Премії

5.1. Диплом лауреата премії імені Богдана Хмельницького за краще висвітлення військової тематики у творах літератури та мистецтва (далі – Диплом) і Премія вручаються в урочистій обстановці Міністром оборони України або за його дорученням головою Комітету.

5.2. Зразок і опис Диплома наведено в додатку до цього Положення.

5.3. У разі якщо Премія присуджена колективу авторів твору чи колективу виконавців твору, кожен отримує Диплом, а грошова винагорода ділиться між ними порівну.

5.4. Премія може бути присвоєна посмертно. У цьому випадку Диплом та грошова винагорода вручаються спадкоємцям.

5.5. Головне управління по роботі з особовим складом Збройних Сил України сприяє розповсюдженню творів лауреатів Премії у закладах культури Збройних Сил України.

Тимчасово виконуючий
обов’язки директора
Департаменту соціальної
та гуманітарної політики
Міністерства оборони України


О.М. Щербінін


Додаток
до Положення про премію
імені Богдана Хмельницького
за краще висвітлення військової
тематики у творах літератури
та мистецтва
(пункт 5.2 розділу V)


ЗРАЗОК
Диплома лауреата премії імені Богдана Хмельницького

 

ЗРАЗОК

Диплома лауреата премії імені Богдана Хмельницького

               302 мм

 

 

 


 

 

 

ДИПЛОМ

лауреата премії

імені Богдана Хмельницького

 

 

 

 

 

215 мм

 

 

               297 мм

 

 

 


 

 

 

ДИПЛОМ

лауреата премії

імені Богдана Хмельницького

за краще висвітлення

військової тематики у творах

літератури та мистецтва

 

 

 

210 мм

                                                                             

               297 мм

 

 

 

 


embmo

 

 

Лауреату премії

імені Богдана Хмельницького

за краще висвітлення

військової тематики у творах

літератури та мистецтва

______________________

(прізвище, ім’я та по батькові)

 

“….” ……………... 20…р.      №

 

Міністр оборони _________

М.П.

Номер диплома _____

 

210 мм

 

 

ОПИС

Диплома лауреата премії імені Богдана Хмельницького

 

Диплом складається з обкладинки і вкладки з текстом.

Обкладинка має форму прямокутника розміром 302 х 215 мм, складеного навпіл по лінії короткого боку. Виготовляється з твердого картону. Лицьовий бік обкладинки обтягнуто темно-вишневою шевровою шкірою з фланелевою підкладкою.

На лицьовому боці обкладинки зображується малий Державний Герб України та робиться тиснений фарбою золотистого кольору напис “Диплом лауреата премії імені Богдана Хмельницького”. Всередині обкладинки Диплома, праворуч від місця згину, до верхнього і нижнього країв прикріплено муарову стрічку синього і жовтого кольорів шириною 1,5 – 2 см (співвідношення кольорів стрічки 1:1) для вкладки.

Вкладка виготовляється з високоякісного крейдованого паперу і має форму прямокутника розміром 297 х 210 мм, складеного навпіл по лінії короткого боку.

На першій сторінці вкладки з правого боку угорі зображується малий Державний Герб України.

У центрі сторінки фарбою золотистого кольору друкуються слова “Диплом лауреата премії імені Богдана Хмельницького за краще висвітлення військової тематики у творах літератури та мистецтва”.

На другій сторінці з лівого боку в центрі розміщується кольоровий військово-геральдичний знак Міністерства оборони України, з правого боку фарбою синього кольору друкуються слова “Лауреату премії імені Богдана Хмельницького за краще висвітлення військової тематики у творах літератури та мистецтва

_______________________________________________________________”.
(прізвище, ім’я та по батькові)

Нижче передбачено місце для зазначення дати і номера наказу Міністерства оборони України про присудження Премії. Диплом підписується Міністром оборони України та завіряється гербовою печаткою Міністерства оборони України. У лівому нижньому кутку друкарським способом вказується номер Диплома.

 



Інші НПА

Наказ Міноборони №222 від 19.05.2015 Про затвердження Інструкції з оформлення протоколів про військові адміністративні правопорушення Наказ Міноборони №235 від 25.05.2015 Про затвердження Переліку посад військовослужбовців офіцерського складу, військовослужбовців рядового, сержантського і старшинського складу військової служби за контрактом, які забезпечуються харчуванням за рахунок держави за нормою № 1 - загальновійськова Наказ Міноборони №85 від 02.04.2003 Про затвердження переліку військових частин, підрозділів і установ, особовому складу яких вислуга років на пенсію зараховується на пільгових умовах Постанова Центрвиборчком №117 від 03.07.2015 Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів Постанова Центрвиборчком №118 від 03.07.2015 Про реєстрацію довірених осіб кандидатів у народні депутати України, зареєстрованих в одномандатному виборчому окрузі № 205 на проміжних виборах народного депутата України 26 липня 2015 року Постанова Центрвиборчком №119 від 08.07.2015 Про зміни в складі окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України, утвореної на проміжних виборах народного депутата України 26 липня 2015 року в одномандатному виборчому окрузі № 205 Постанова Центрвиборчком №120 від 08.07.2015 Про заходи щодо забезпечення безпеки функціонування інформаційно-аналітичної системи \"Вибори народних депутатів України\" Єдиної інформаційно-аналітичної системи \"Вибори\" під час проведення проміжних виборів народного депутата України 26 липня 2015 року в одномандатному виборчому окрузі № 205 Постанова Центрвиборчком №121 від 08.07.2015 Про заходи щодо забезпечення виконання вимог Закону України Про Державний реєстр виборців у разі змін в адміністративно-територіальному устрої Донецької чи Луганської області Постанова Центрвиборчком №122 від 08.07.2015 Про внесення змін до постанови Центральної виборчої комісії від 12 квітня 2012 року № 66 Постанова Центрвиборчком №123 від 08.07.2015 Про внесення змін до постанови Центральної виборчої комісії від 28 квітня 2012 року № 82