Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Постанова НКРЕКП № 1992 від 02.07.2015 Про затвердження Змін до Порядку доступу постачальників електричної енергії за нерегульованим тарифом до місцевих (локальних) електричних мереж

НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРАХ ЕНЕРГЕТИКИ ТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ

ПОСТАНОВА

02.07.2015  № 1992





Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
15 липня 2015 р.
за № 842/27287


Про затвердження Змін до Порядку доступу постачальників електричної енергії за нерегульованим тарифом до місцевих (локальних) електричних мереж

Відповідно до Закону України «Про електроенергетику», Указу Президента України від 10 вересня 2014 року № 715 «Про затвердження Положення про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг» Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, ПОСТАНОВЛЯЄ:

1. Затвердити Зміни до Порядку доступу постачальників електричної енергії за нерегульованим тарифом до місцевих (локальних) електричних мереж, затвердженого постановою Національної комісії регулювання електроенергетики України від 29 жовтня 2010 року № 1421, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 18 листопада 2010 року за № 1146/18441, що додаються.

2. Департаменту із регулювання відносин у сфері енергетики подати цю постанову на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України в установленому законодавством порядку.

3. Ця постанова набирає чинності з дня її офіційного опублікування.

Голова Комісії

Д. Вовк


ПОГОДЖЕНО:

Міністр енергетики
та вугільної промисловості України

Голова
Антимонопольного комітету України

Голова Державної
регуляторної служби України





В. Демчишин


Ю.О. Терентьєв


К.М. Ляпіна







ЗАТВЕРДЖЕНО
Постанова Національної комісії,
що здійснює
державне регулювання
у сферах енергетики
та комунальних послуг
02.07.2015  № 1992





Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
15 липня 2015 р.
за № 842/27287


ЗМІНИ
до Порядку доступу постачальників електричної енергії за нерегульованим тарифом до місцевих (локальних) електричних мереж

1. У пункті 1 слова та цифри «підпункту 3 пункту 4 Положення про Національну комісію регулювання електроенергетики України, затвердженого Указом Президента України від 14.03.95 № 213 (із змінами)» виключити.

2. У пункті 2 слова «Національною комісією регулювання електроенергетики України» замінити словами «Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг».

3. Абзаци четвертий і п’ятий пункту 5 виключити.

У зв’язку з цим абзаци шостий-восьмий вважати відповідно абзацами четвертим-шостим.

4. Пункт 7 після слів «та скріпленого печаткою» доповнити словами «(за наявності)».

5. Доповнити Порядок новими пунктами такого змісту:

«12. У разі укладення договору на передачу електричної енергії місцевими (локальними) електромережами постачальник електричної енергії за нерегульованим тарифом подає за шість робочих днів до 19 числа (включно) місяця, що передує розрахунковому, електропередавальній організації на погодження: повідомлення на заявлений обсяг купівлі електричної енергії постачальником електричної енергії за нерегульованим тарифом на Оптовому ринку електричної енергії України та додатки до нього, повідомлення на заявлений обсяг власного виробництва електричної енергії, довідки про стан обліку електроенергії у споживачів або постачальника (далі - повідомлення та довідки).

Електропередавальна організація зобов’язана забезпечити доступ до свого структурного підрозділу, що здійснює реєстрацією вхідної кореспонденції, постачальника електричної енергії за нерегульованим тарифом для подачі та реєстрації повідомлень та довідок. Реєстрація вказаних повідомлень та довідок здійснюється в окремому журналі.

13. Повідомлення та довідки розглядаються, підписуються електропередавальною організацією та передаються постачальнику електричної енергії за нерегульованим тарифом (або повертаються постачальнику електричної енергії за нерегульованим тарифом із зауваженнями) протягом трьох робочих днів з дня їх отримання.

14. Якщо у повідомленнях та/або довідках, поданих постачальником електричної енергії за нерегульованим тарифом на погодження до електропередавальної організації, виявлені помилки, електропередавальна організація повертає їх із супроводжувальним листом, який попередньо направляється в день його реєстрації на електронну пошту або факс постачальника електричної енергії за нерегульованим тарифом з подальшим його направленням поштою. У супроводжувальному листі вказуються допущені помилки та пропозиції щодо їх усунення.

15. Після надання постачальником електричної енергії за нерегульованим тарифом на погодження до електропередавальної організації повідомлень та/або довідок, виправлених з урахуванням наданих пропозицій, електропередавальна організація не може висувати додаткові вимоги до виправлених документів і зобов’язана погодити виправлені документи.

16. Електропередавальна організація повертає погоджені зі свого боку (або не погоджені) повідомлення та/або довідки у спосіб, який попередньо узгоджений з постачальником електричної енергії за нерегульованим тарифом (поштою, надає нарочно або у інший прийнятний для сторін спосіб, що забезпечить найшвидше отримання цих документів постачальником електричної енергії за нерегульованим тарифом).

17. У випадку непогодження чи неприйняття повідомлень електропередавальною організацією постачальник електричної енергії за нерегульованим тарифом може звернутись із скаргою на дії або бездіяльність електропередавальної організації до НКРЕКП та Комісії з вирішення питань роботи постачальників за нерегульованим тарифом в Оптовому ринку електричної енергії України, створеної за рішенням Ради Оптового ринку електричної енергії.

18. Комісія з вирішення питань роботи постачальників за нерегульованим тарифом в Оптовому ринку електричної енергії України за результатами розгляду скарги постачальника електричної енергії за нерегульованим тарифом може звернутися до оптового постачальника електричної енергії щодо прийняття ним повідомлень без відповідного погодження електропередавальної організації.

19. Про результати розгляду скарги постачальника електричної енергії за нерегульованим тарифом Комісія з вирішення питань роботи постачальників за нерегульованим тарифом в Оптовому ринку електричної енергії України повідомляє НКРЕКП.».

Заступник директора
Департаменту
із регулювання відносин
у сфері енергетики




Д. Коваленко



Інші НПА

Постанова НКРЕКП №1421 від 29.10.2010 Про затвердження Порядку доступу постачальників електричної енергії за нерегульованим тарифом до місцевих (локальних) електричних мереж Наказ Держкомтелерадіо №119 від 08.06.2015 Про внесення змін до наказу Держкомтелерадіо від 24.02.2012 № 49 Наказ Держкомтелерадіо №49 від 24.02.2012 Про затвердження Порядку проведення конкурсного відбору кандидатів на призначення державних стипендій для видатних діячів інформаційної сфери Постанова Правління НБУ №478 від 24.07.2015 Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України Постанова Правління НБУ №148 від 27.05.2008 Про переміщення готівки і банківських металів через митний кордон України Постанова Правління НБУ №469 від 22.12.2011 Про затвердження Положення про переміщення цінних паперів через митний кордон України Постанова Правління НБУ №266 від 17.06.2004 Про затвердження Положення про порядок видачі індивідуальних ліцензій на переказування іноземної валюти за межі України для оплати банківських металів та проведення окремих валютних операцій Постанова Правління НБУ №122 від 16.03.1999 Про затвердження Інструкції про порядок видачі індивідуальних ліцензій на здійснення інвестицій за кордон Постанова Правління НБУ №327 від 06.08.2003 Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України Постанова Правління НБУ №480 від 24.07.2015 Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України