Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Указ Президент № 508 від 26.08.2015 Про заходи щодо створення меморіалу українських героїв

Указ
Президента України


Про заходи щодо створення меморіалу українських героїв

З метою увічнення пам’яті про воїнів, які віддали своє життя за свободу, незалежність і територіальну цілісність України у протистоянні російській агресії, українських борців за незалежність у XX столітті, збереження національної пам’яті для наступних поколінь про мужність і патріотизм захисників Української держави, зміцнення єдності Українського народу і консолідації суспільства навколо побудови в Україні демократичної правової європейської держави та на підтримку громадських ініціатив постановляю:

1. Утворити Організаційний комітет з підготовки та проведення заходів зі створення меморіалу українських героїв (далі - Організаційний комітет), визначивши співголовами Організаційного комітету Прем'єр-міністра України і Главу Адміністрації Президента України.

Співголовам Організаційного комітету у місячний строк подати пропозиції щодо персонального складу Організаційного комітету, передбачивши включення до нього, зокрема, представників Українського інституту національної пам’яті та інших центральних органів виконавчої влади, місцевих органів виконавчої влади, Національної академії наук України, інститутів громадянського суспільства.

2. Кабінету Міністрів України:

1) забезпечити розроблення на основі пропозицій, наданих Організаційним комітетом, та затвердити у двомісячний строк план заходів зі створення у столиці України - місті Києві меморіалу українських героїв, передбачивши, зокрема:

організацію та проведення за участю представників державних органів, органів місцевого самоврядування, громадськості, міжнародних організацій, релігійних об’єднань громадського обговорення проекту концепції меморіалу українських героїв та пропозицій щодо визначення місця розташування у столиці України - місті Києві меморіалу українських героїв;

розроблення з урахуванням результатів обговорення та затвердження концепції меморіалу українських героїв;

проведення в установленому порядку архітектурного конкурсу на створення меморіалу українських героїв;

2) вирішити в установленому порядку питання фінансування заходів, пов’язаних зі створенням меморіалу українських героїв.

3. Міністерству інформаційної політики України, Міністерству освіти і науки України, Міністерству культури України, Українському інституту національної пам’яті за участю заінтересованих громадських організацій подати Кабінету Міністрів України пропозиції, у тому числі в рамках національно-патріотичного виховання, щодо вшанування пам’яті про воїнів, які віддали своє життя за свободу, незалежність і територіальну цілісність України у протистоянні російській агресії, українських борців за незалежність у XX столітті.

4. Державному комітету телебачення і радіомовлення України забезпечити широке висвітлення в засобах масової інформації заходів зі створення меморіалу українських героїв, зокрема пов'язаних із вшануванням борців за свободу, незалежність і територіальну цілісність України, презентацією вітчизняного та міжнародного досвіду зі створення меморіалів, обговоренням пропозицій щодо концепції меморіалу українських героїв та архітектурного конкурсу з його створення.

Президент України

П.ПОРОШЕНКО

м. Київ
26 серпня 2015 року
№ 508/2015


Інші НПА

Розпорядження Президент №676 від 25.08.2015 Про призначення В. Грєкова головою Кілійської районної державної адміністрації Одеської області Розпорядження Президент №677 від 25.08.2015 Про призначення В. Козачка головою Кодимської районної державної адміністрації Одеської області Розпорядження Президент №678 від 25.08.2015 Про призначення І. Литвинюка головою Овідіопольської районної державної адміністрації Одеської області Розпорядження Президент №673 від 25.08.2015 Про призначення С. Парпуланського головою Арцизької районної державної адміністрації Одеської області Розпорядження Президент №674 від 25.08.2015 Про призначення А. Жумаділова головою Біляївської районної державної адміністрації Одеської області Розпорядження Президент №675 від 25.08.2015 Про призначення В. Стойкової головою Ізмаїльської районної державної адміністрації Одеської області Розпорядження Президент №667 від 20.08.2015 Про делегацію України для участі у переговорах із Міжнародним банком реконструкції та розвитку щодо укладення Угоди про позику (Друга програмна позика на політику розвитку фінансового сектору) між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку Розпорядження Президент №668 від 21.08.2015 Про звільнення В. Мельник з посади голови Куликівської районної державної адміністрації Чернігівської області Розпорядження Президент №669 від 21.08.2015 Про призначення О. Ракоїда головою Куликівської районної державної адміністрації Чернігівської області Розпорядження Президент №670 від 21.08.2015 Про звільнення В. Буджака з посади голови Городенківської районної державної адміністрації Івано-Франківської області