Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Постанова Центрвиборчком № 1386 від 30.09.2014 Про відмову в реєстрації кандидатів у народні депутати України Полінського О.М., Бондаренка В.В., Клименка Ю.В., Боярського Ю.І., Земелева Є.О., Серебрянникова М.В., Небрата В.Г.

ЦЕНТРАЛЬНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ

ПОСТАНОВА

від 30 вересня 2014 року № 1386


Про відмову в реєстрації кандидатів у народні депутати України Полінського О.М., Бондаренка В.В., Клименка Ю.В., Боярського Ю.І., Земелева Є.О., Серебрянникова М.В., Небрата В.Г.

До Центральної виборчої комісії 25 вересня 2014 року надійшли заяви громадян України Полінського Олександра Миколайовича, Бондаренка Вадима Вячеславовича, Клименка Юрія Валентиновича, Боярського Юрія Івановича, Земелева Єгора Олександровича, Серебрянникова Марка Владиславовича, Небрата Владлена Геннадійовича про самовисування разом з іншими документами щодо реєстрації їх кандидатами у народні депутати України в одномандатних виборчих округах № 42, 45, 48, 49, 57 відповідно на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року.

Розглянувши зазначені документи, Центральна виборча комісія встановила їх невідповідність вимогам Закону України "Про вибори народних депутатів України" (далі - Закон).

Так, на порушення вимог пункту 1 частини другої статті 55 Закону заява Земелева Є.О. про самовисування не містить зобов’язання у разі обрання його депутатом скласти представницький мандат, який відповідно до Конституції України та законів України несумісний з мандатом народного депутата України; в заяві Небрата В.Г. відсутнє зобов’язання у разі обрання його народним депутатом України припинити діяльність, яка відповідно до Конституції України та законів України несумісна з мандатом народного депутата України; заяви Полінського О.М. та Клименка Ю.В. не містять зобов’язання у разі обрання народним депутатом України протягом місяця після офіційного оприлюднення результатів виборів передати в управління іншій особі належні підприємства та корпоративні права у порядку, встановленому законом (або зазначення того, що таких не мають).

Усупереч вимогам пункту 2 частини другої статті 55 Закону в автобіографії Полінського О.М. відсутні відомості про громадянство, Бондаренка В.В. - про час проживання на території України, про громадську роботу (в тому числі на виборних посадах), партійність; Боярського Ю.І. - прізвище, власне ім’я (всі власні імена) та по батькові (за наявності); Земелева Є.О. - відомості про громадянство, час проживання на території України, громадську роботу (в тому числі на виборних посадах), партійність; Серебрянникова М.В. - громадянство, час проживання на території України, партійність, громадську роботу (в тому числі на виборних посадах), судимість; Небрата В.Г. - про громадську роботу (в тому числі на виборних посадах), контактний номер телефону.

За таких обставин указані документи Полінського О.М., Бондаренка В.В., Клименка Ю.В., Боярського Ю.І., Земелева Є.О., Серебрянникова М.В., Небрата В.Г. не є відповідно заявами про самовисування та автобіографіями кандидатів у народні депутати України в розумінні пунктів 1, 2 частини другої статті 55 Закону.

Згідно з пунктом 2 частини першої статті 60 Закону Центральна виборча комісія відмовляє в реєстрації кандидата у народні депутати України у разі відсутності документів, зазначених у частині другій статті 55 Закону.

Враховуючи викладене, відповідно до частини другої статті 55, частини третьої статті 56, частин першої, шостої статті 59, пункту 2 частини першої, частини другої статті 60 Закону України "Про вибори народних депутатів України", керуючись статтями 11 - 13, пунктом 17 статті 19 Закону України "Про Центральну виборчу комісію", Центральна виборча комісія постановляє:

1. Відмовити в реєстрації кандидатів у народні депутати України Полінського Олександра Миколайовича в одномандатному виборчому окрузі № 42, Бондаренка Вадима В’ячеславовича, Клименка Юрія Валентиновича в одномандатному виборчому окрузі № 45, Боярського Юрія Івановича в одномандатному виборчому окрузі № 48, Земелева Єгора Олександровича, Серебрянникова Марка Владиславовича в одномандатному виборчому окрузі № 49, Небрата Владлена Геннадійовича в одномандатному виборчому окрузі № 57 на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року.

2. Повернути Полінському О.М., Бондаренку В.В., Клименку Ю.В., Боярському Ю.І., Земелеву Є.О., Серебрянникову М.В., Небрату В.Г. внесені ними грошові застави.

3. Копії цієї постанови надіслати Полінському О.М., Бондаренку В.В., Клименку Ю.В., Боярському Ю.І., Земелеву Є.О., Серебрянникову М.В., Небрату В.Г.

4. Цю постанову оприлюднити на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії.

Голова
Центральної виборчої комісії


М.ОХЕНДОВСЬКИЙ



Інші НПА

Постанова Центрвиборчком №1385 від 30.09.2014 Про відмову в реєстрації кандидатів у народні депутати України Абакумова Г.В., Трошиної С.П., Біляєва Я.М., Климашенка К.Г., Прохоренка В.М., Шевченко Н.Ю., Гуманенка В.Л., Дьяконова І.П., Бітаєва В.А., Григоренка С.М., Кармазіної О.О., Радчені О.М., Терехової Є.О., Олійник Л.А., Пилипенка О.М., Опанасця П.А., Шевчука В.Я., Палянички О.І., Шатурської Л.М Постанова Центрвиборчком №1293 від 28.09.2014 Про реєстрацію кандидатів у народні депутати України, які балотуються в одномандатних виборчих округах у порядку самовисування на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року Указ Президент №1001/2011 від 21.10.2011 Про Національну антикорупційну стратегію на 2011-2015 роки Наказ Мінагрополітики України №242 від 24.06.2014 Питання діяльності Аграрного фонду на організованому аграрному ринку у 2014/2015 маркетинговому періоді Наказ Мінагрополітики України №651 від 06.11.2013 Про затвердження лімітів та прогнозів допустимого спеціального використання водних біоресурсів загальнодержавного значення на 2014 рік Наказ Мінекономрозвитку №139 від 18.02.2013 Про затвердження Положення про забезпечення права осіб на доступ до публічної інформації в Державному агентстві резерву України Постанова КМУ №299 від 17.07.2014 Про затвердження Положення про Державну інспекцію України з безпеки на наземному транспорті Наказ МВС №1242 від 28.12.2005 Про затвердження картки обліку дорожньо-транспортних пригод та Інструкції щодо її заповнення Наказ МВС №940 від 22.10.2012 Про організацію реагування на повідомлення про кримінальні правопорушення, інші правопорушення, надзвичайні ситуації та інші події та забезпечення оперативного інформування в органах і підрозділах внутрішніх справ України Наказ Держжитлокомунгосп №55 від 28.12.2005 Про затвердження Інструкції щодо проведення поділу, виділу та розрахунку часток об\'єктів нерухомого майна