Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Наказ МВС № 920 від 26.09.2013 Про затвердження Порядку організації доступу до інформаційних ресурсів під час інформаційної взаємодії між Міністерством внутрішніх справ України, Державною міграційною службою України та Державною прикордонною службою України

МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ

НАКАЗ

26.09.2013  № 920





Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
16 жовтня 2013 р.
за № 1771/24303


Про затвердження Порядку організації доступу до інформаційних ресурсів під час інформаційної взаємодії між Міністерством внутрішніх справ України, Державною міграційною службою України та Державною прикордонною службою України

Відповідно до пунктів 6 та 20 частини другої статті 18 Закону України "Про центральні органи виконавчої влади", Указу Президента України від 09 грудня 2010 року № 1085 "Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади", з метою забезпечення ефективної інформаційної взаємодії під час вирішення покладених на МВС України, ДМС України та Державну прикордонну службу України завдань НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Порядок організації доступу до інформаційних ресурсів під час інформаційної взаємодії між Міністерством внутрішніх справ України, Державною міграційною службою України та Державною прикордонною службою України, що додається.

2. Визначити відповідальними за обмін інформацією та технічний супровід процедури надання запитів і отримання відповідей Департамент інформаційно-аналітичного забезпечення МВС України, Департамент інформаційних технологій ДМС України та Департамент охорони державного кордону Державної прикордонної служби України.

3. Департаменту інформаційно-аналітичного забезпечення МВС України (Аршинов І.А.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України в установленому порядку.

4. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

5. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Міністр
генерал внутрішньої
служби України



В.Ю. Захарченко


ПОГОДЖЕНО:

Т.в.о. Голови
Державної прикордонної служби України
генерал-полковник

Голова
Державної міграційної служби України

В. о. Голови Державної служби України
з питань захисту персональних даних





П.А. Шишолін


М.М. Ковальчук


В.Ф. Козак










ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ МВС України
26.09.2013  № 920





Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
16 жовтня 2013 р.
за № 1771/24303


ПОРЯДОК
організації доступу до інформаційних ресурсів під час інформаційної взаємодії між Міністерством внутрішніх справ України, Державною міграційною службою України та Державною прикордонною службою України

І. Загальні положення

1.1. Цей Порядок розроблено відповідно до Законів України "Про міліцію", "Про Державну прикордонну службу України", "Про інформацію", пунктів 6 та 20 частини другої статті 18 Закону України "Про центральні органи виконавчої влади", статті 10 Закону України "Про захист персональних даних", Указів Президента України від 09 грудня 2010 року № 1085 "Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади", від 06 квітня 2011 року № 383 "Про затвердження Положення про Міністерство внутрішніх справ України", від 06 квітня 2011 року № 405 "Питання Державної міграційної служби України", від 06 квітня 2011 року № 399 "Про затвердження Положення про Адміністрацію Державної прикордонної служби України".

1.2. Цей Порядок визначає організацію доступу до інформаційних ресурсів Міністерства внутрішніх справ України, Державної міграційної служби України та Державної прикордонної служби України (далі - Держприкордонслужба України).

1.3. Користувачами інформаційних ресурсів МВС України, ДМС України та Держприкордонслужби України є уповноважені посадові особи апарату МВС України та його територіальних органів, уповноважені посадові особи апарату ДМС України та її територіальних органів, уповноважені посадові особи Адміністрації Держприкордонслужби України та органів Держприкордонслужби України (далі - уповноважені посадові особи).

1.4. Користувачам МВС України, ДМС України та Держприкордонслужби України право доступу до відповідного інформаційного ресурсу МВС України, ДМС України та Держприкордонслужби України надається володільцем відповідного інформаційного ресурсу згідно із законодавством України.

1.5. Доступ до інформаційних ресурсів МВС України, ДМС України та Держприкордонслужби України надається користувачам виключно в межах їх професійних чи службових або трудових обов’язків.

ІІ. Організація доступу до інформаційних ресурсів

2.1. Інформаційна взаємодія між МВС України, ДМС України та Держприкордонслужбою України щодо надання доступу до відповідних інформаційних ресурсів здійснюється шляхом направлення від одного органу іншому запитів (відповідей) або шляхом реєстрації уповноважених посадових осіб МВС України, ДМС України, Держприкордонслужби України користувачами наявних інформаційних систем.

2.2. Реєстрація користувачів здійснюється відповідно до листів-заявок із зазначенням інформаційного ресурсу, до якого надається доступ, мети використання інформації, посади, прізвища, імені та по батькові уповноваженої посадової особи.

2.3. Авторизація та контроль за доступом користувачів забезпечується засобами, наявними в інформаційних системах.

2.4. Перелік відомостей, форми та електронні формати запитів щодо доступу користувача до інформаційних ресурсів затверджуються володільцем відповідного інформаційного ресурсу.

2.5. МВС України, ДМС України та Держприкордонслужба України здійснюють обмін інформацією відповідно до законів України з урахуванням обмежень щодо використання інформації з обмеженим доступом.

2.6. Реєстрація користувачів та надання доступу до інформаційних ресурсів МВС України, ДМС України та Держприкордонслужби України, що містяться в інформаційних та інформаційно-телекомунікаційних системах, здійснюються відповідно до вимог законодавства, у тому числі у сфері захисту персональних даних.

2.7. При обміні інформацією сторони відповідно до законодавства впроваджують організаційно-технічні заходи, що забезпечують захист інформації, яка передається.

2.8. Контроль за використанням інформації, отриманої від володільця інформаційного ресурсу, здійснюється уповноваженими посадовими особами МВС України, ДМС України та Держприкордонслужби України.

Начальник Департаменту
інформаційно-аналітичного
забезпечення МВС України



І.А. Аршинов


Інші НПА

Наказ Держспецзв'язку №93 від 16.05.2007 Про затвердження Положення про державну експертизу в сфері технічного захисту інформації Наказ МОН №156-a від 17.02.2015 ПОЛОЖЕННЯ про уповноважену особу Українського центру оцінювання якості освіти Наказ МОН №156 від 17.02.2015 Деякі питання організації роботи пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2015 році Наказ МОНмолодьспорт №1354 від 25.11.2011 Про затвердження Положення про громадське спостереження за проведенням зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень випускників загальноосвітніх навчальних закладів Наказ Фонд державного майна України №288 від 04.03.2015 Про внесення змін до Положення про порядок рецензування звітів про оцінку майна та майнових прав рецензентами, що працюють у штаті Фонду державного майна України, його регіональних відділень та представництв Указ Президент №133 від 06.03.2015 Про План проведення багатонаціональних навчань за участю підрозділів Збройних Сил України на території України та їх участі у багатонаціональних навчаннях поза межами України на 2015 рік і про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2015 році для участі у багатонаціональних навчаннях Указ Президент №183 від 27.03.2015 Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 25 січня 2015 року Про планування і формування державного оборонного замовлення Указ Президент №184 від 30.03.2015 Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 12 березня 2015 року Про стан подолання негативних наслідків, спричинених втратою матеріальних носіїв секретної інформації на тимчасово окупованій території України, в районі проведення антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях Указ Президент №186 від 30.03.2015 Про внесення зміни до Указу Президента України від 25 жовтня 2007 року № 1020 Розпорядження КМУ №276 від 25.03.2015 Про підписання Меморандуму про спільні наміри Уряду України та Уряду Федеративної Республіки Німеччина стосовно незв’язаного фінансового кредиту загальним розміром 500 млн. євро