Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Наказ Міноборони № 200-a від 07.05.2015 ІНСТРУКЦІЯ про порядок видачі в Міністерстві оборони України посвідчень учасника бойових дій, нагрудних знаків “Ветеран війни - учасник бойових дій” та листів талонів на право одержання проїзних квитків з 50-відсотковою знижкою їх вартості

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
оборони України
07.05.2015  № 200





Зареєстровано у Міністерстві
юстиції України
14 травня 2015 р.
за № 532/26977


ІНСТРУКЦІЯ
про порядок видачі в Міністерстві оборони України посвідчень учасника бойових дій, нагрудних знаків “Ветеран війни - учасник бойових дій” та листів талонів на право одержання проїзних квитків з 50-відсотковою знижкою їх вартості

1. Ця Інструкція визначає порядок видачі в Міністерстві оборони України посвідчень учасника бойових дій, нагрудних знаків “Ветеран війни - учасник бойових дій” та листів талонів на право одержання проїзних квитків з 50-відсотковою знижкою їх вартості, а також їх замовлення, отримання, обліку.

2. Підставою для видачі посвідчення учасника бойових дій, нагрудного знака та листів талонів є рішення Комісії Міністерства оборони України з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій або рішення міжвідомчої комісії з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій.

3. Посвідчення учасника бойових дій, нагрудні знаки та листи талонів видаються:

військовослужбовцям та працівникам Збройних Сил України, які проходять військову (державну) службу, працюють у Міністерстві оборони України, військових частинах, військових навчальних закладах, установах та організаціях безпосереднього підпорядкування Міністерству оборони України, - Департаментом кадрової політики Міністерства оборони України;

військовослужбовцям та працівникам Збройних Сил України, які проходять військову (державну) службу, працюють у Генеральному штабі Збройних Сил України, в органах військового управління, з’єднаннях, військових частинах, військових навчальних закладах, установах та організаціях, підпорядкованих Генеральному штабу Збройних Сил України, - Головним управлінням персоналу Генерального штабу Збройних Сил України;

військовослужбовцям та працівникам Збройних Сил України, які проходять військову (державну) службу, працюють у військовій частині А0515, військових частинах, закладах, установах, підпорядкованих військовій частині А0515, - кадровим органом військової частини А0515;

військовослужбовцям та працівникам Збройних Сил України, які проходять військову (державну) службу, працюють у командуваннях видів Збройних Сил України, оперативних командуваннях, командуванні високомобільних десантних військ, управліннях армійських корпусів (повітряних командувань), органах військового управління, з’єднаннях, військових частинах, військових навчальних закладах, установах та організаціях, які їм підпорядковані, - кадровими органами видів Збройних Сил України, оперативних командувань, командування високомобільних десантних військ, управлінь армійських корпусів (повітряних командувань) відповідно;

громадянам із числа осіб, звільнених зі Збройних Сил, колишнім партизанам та підпільникам - військовими комісаріатами Автономної Республіки Крим, обласними та Київським міським військовими комісаріатами за місцем їх реєстрації.

4. Громадянам інших держав, які перебували в складі Союзу РСР, у разі переїзду на постійне проживання в Україну посвідчення учасника бойових дій, нагрудні знаки та листи талонів видаються військовим комісаріатом Автономної Республіки Крим, обласними та Київським міським військовими комісаріатами за місцем реєстрації.

5. Облік, зберігання, видача бланків посвідчень учасника бойових дій, нагрудних знаків та листів талонів здійснюються відповідно до чинного законодавства України.

6. Персонально відповідають за організацію роботи з видачі посвідчень учасника бойових дій, нагрудних знаків та листів талонів, здійснення контролю за виконанням цієї роботи та її законністю директор Департаменту кадрової політики Міністерства оборони України, начальник Головного управління персоналу Генерального штабу Збройних Сил України, начальник кадрового органу військової частини А0515, начальники кадрових органів видів Збройних Сил України, оперативних командувань, Командування високомобільних десантних військ, управлінь армійських корпусів (повітряних командувань), військовий комісар військового комісаріату Автономної Республіки Крим, військові комісари обласних та Київського міського військових комісаріатів.

7. Видача посвідчень, нагрудних знаків та листів талонів учасникам бойових дій реєструється в книзі персонального обліку військовослужбовців (інших осіб), яким видані посвідчення учасника бойових дій, нагрудні знаки “Ветеран війни - учасник бойових дій” та листи талонів на право одержання проїзних квитків з 50-відсотковою знижкою їх вартості (додаток 1).

8. У разі коли в посвідчення учасника бойових дій або лист талонів внесено помилковий запис, за заявою особи їй видається нове посвідчення або лист талонів, а зіпсовані знищуються, про що складається акт, який зберігається в установі, де були видані нове посвідчення, лист талонів.

У разі втрати нові листи талонів не видаються.

9. Якщо посвідчення стало непридатним або було втрачене, то за заявою громадянина видається нове посвідчення після отримання від нього письмових пояснень щодо обставин зіпсування або втрати.

10. Відповідно до пункту 13-1 Положення про порядок видачі посвідчень і нагрудних знаків ветеранів війни, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 травня 1994 року № 302, у разі виникнення підстав, за якими особа втрачає право на статус, визначений Законом України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, видане їй раніше посвідчення вилучається уповноваженим на видачу посвідчень органом з повідомленням органу, який видав таке посвідчення.

11. Замовлення на виготовлення бланків посвідчень, нагрудних знаків та листів талонів проводиться за заявками Департаменту кадрової політики Міністерства оборони України та Головного управління персоналу Генерального штабу Збройних Сил України відповідним органом Міністерства оборони України один раз на рік до 01 квітня.

12. Звіт про вручення посвідчення учасника бойових дій, нагрудних знаків “Ветеран війни - учасник бойових дій” та листів талонів на право одержання проїзних квитків з 50-відсотковою знижкою їх вартості відповідно до статті 6 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” (додаток 2), рішення та витяги з протоколів подаються кадровими органами видів Збройних Сил України, оперативних командувань, командування високомобільних десантних військ, управлінь армійських корпусів (повітряних командувань) та військовими комісаріатами до Головного управління персоналу Генерального штабу Збройних Сил України до 10 січня та 10 липня щороку (станом на 01 січня та 01 липня відповідно).

Узагальнені відомості за Збройні Сили України подаються до Департаменту кадрової політики Міністерства оборони України до 20 січня та 20 липня відповідно.

13. Загальний облік бланків посвідчень, нагрудних знаків та листів талонів за Міністерство оборони України та Збройні Сили України ведеться в Департаменті кадрової політики Міністерства оборони України.

14. Щороку до 01 січня проводиться інвентаризація посвідчень учасника бойових дій, нагрудних знаків і листів талонів. Крім цього, інвентаризація проводиться в разі зміни відповідальної посадової особи, встановлення фактів втрати бланків посвідчень в установі, а також в інших необхідних випадках за рішенням керівника установи.

Для проведення інвентаризації призначається інвентаризаційна комісія. Акти інвентаризації бланків зберігаються в справах установ, які мають право зберігати та видавати посвідчення.

Директор Департаменту
кадрової політики
Міністерства оборони України



О.В. Яцино



Додаток 1
до Інструкції про порядок видачі
в Міністерстві оборони України
посвідчень учасника бойових дій,
нагрудних знаків “Ветеран війни -
учасник бойових дій” та листів талонів
на право одержання проїзних квитків
з 50-відсотковою знижкою їх вартості
(пункт 8)


КНИГА ПЕРСОНАЛЬНОГО ОБЛІКУ
військовослужбовців (інших осіб), яким видані посвідчення учасника бойових дій, нагрудні знаки “Ветеран війни - учасник бойових дій” та листи талонів на право одержання проїзних квитків з 50-відсотковою знижкою їх вартості
 

у ______________________________________________ (ДКП МОУ, ГУОС ГШ ЗСУ, військовому комісаріаті)

 

Ліва сторона

з/п

Військове

звання

Прізвище,

ім’я та по батькові

Посада та

місце

служби

 

Підстава

визначення учасником бойових дій

1

2

3

4

5

 

Права сторона

№, дата

протоколу

комісії

Серія та номер посвідчення 

Дата і підпис про отримання

Серія і номер листів талонів

Дата і підпис про отримання

6

7

8

9

10

 



Додаток 2
до Інструкції про порядок видачі
в Міністерстві оборони України
посвідчень учасника бойових дій,
нагрудних знаків “Ветеран війни -
учасник бойових дій” та листів талонів
на право одержання проїзних квитків
з 50-відсотковою знижкою їх вартості
(пункт 13)


ЗВІТ
про вручення посвідчень учасників бойових дій, нагрудних знаків “Ветеран війни - учасник бойових дій” та листів талонів на право одержання проїзних квитків з 50-відсотковою знижкою їх вартості відповідно до статті 6 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”

 

ЗБРОЙНІ СИЛИ УКРАЇНИ, ВІЙСЬКОВИЙ КОМІСАРІАТ

___________________________________________ 

(станом на “___” ___________ 20___ року)

 

 

з/п

Учасники бойових дій

Загальна чисельність

Вручено

посвідчень

нагрудних знаків

листів талонів

1

2

3

4

5

6

1

Військовослужбовці, які перебувають на військовій службі, працівники Збройних Сил України

 

 

 

 

2

Інші особи, які перебувають на обліку у військових комісаріатах

 

 

 

 

3

УСЬОГО:

 

 

 

 

 

 

Залишок бланків: посвідчень учасника бойових дій _______ нагрудних знаків _______ листів талонів _________ 

Найменування посади ______________________________________________                                                           (військове звання, ініціали та прізвище)

 

 



Інші НПА

Наказ Міноборони №181 від 23.04.2015 Про затвердження Змін до Інструкції про порядок допуску журналістів, працівників засобів масової інформації на об’єкти Міністерства оборони України та Збройних Сил України Наказ Міноборони №399 від 14.06.2012 Про затвердження Інструкції про порядок допуску журналістів, працівників засобів масової інформації на об’єкти Міністерства оборони України та Збройних Сил України Наказ Міноборони №176 від 21.04.2015 Про затвердження Зміни до Переліку органів військового управління, прирівняних до управлінь видів Збройних Сил України Наказ Міноборони №455 від 15.12.1998 Про заходи щодо реалізації Закону України Про державну службу в Збройних Силах України Постанова ВРУ №459 від 20.05.2015 Про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до Земельного кодексу України щодо удосконалення механізму передачі земельних ділянок, відчужених для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності Постанова ВРУ №476 від 21.05.2015 Про направлення на доопрацювання проекту Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення законодавства у сфері теплопостачання та сфері житлово-комунальних послуг Постанова ВРУ №480 від 21.05.2015 Про прийняття у другому читанні проекту Закону України про реструктуризацію зобов’язань за кредитами в іноземній валюті Закон України ВРУ №365 від 23.04.2015 Про внесення змін до статті 287 Митного кодексу України щодо створення сприятливих умов для забезпечення виконання державних контрактів з оборонного замовлення та договорів на постачання продукції оборонного призначення Закон України ВРУ №366 від 23.04.2015 Про внесення зміни до статті 197 Податкового кодексу України щодо створення сприятливих умов для забезпечення виконання державних контрактів з оборонного замовлення та договорів на постачання продукції оборонного призначення Закон України ВРУ №367 від 23.04.2015 Про внесення змін до Закону України Про вищу освіту щодо вдосконалення прийому на навчання та розміщення державного замовлення