Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Наказ Нацдержслужба № 161 від 24.07.2015 Про затвердження форми звітності КСДС (квартальна) «Звіт про кількісний склад державних службовців» та Інструкції щодо її заповнення

НАЦІОНАЛЬНЕ АГЕНТСТВО УКРАЇНИ  З ПИТАНЬ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ

НАКАЗ

24.07.2015  № 161





Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
11 серпня 2015 р.
за № 970/27415


Про затвердження форми звітності КСДС (квартальна) «Звіт про кількісний склад державних службовців» та Інструкції щодо її заповнення

Відповідно до Законів України «Про державну статистику», «Про інформацію», «Про державну службу», підпунктів 5, 9 пункту 4 Положення про Національне агентство України з питань державної служби, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01 жовтня 2014 року № 500, з метою удосконалення порядку інформування державними органами, установами та організаціями, посади керівних працівників та спеціалістів яких віднесені до посад державних службовців, про кількісний склад державних службовців та для забезпечення проведення оперативного моніторингу кадрового забезпечення у сфері державної служби НАКАЗУЮ:

1. Затвердити форму звітності КСДС (квартальна) «Звіт про кількісний склад державних службовців» (далі - Звіт за формою КСДС) та Інструкцію щодо заповнення форми звітності КСДС (квартальна) «Звіт про кількісний склад державних службовців» (далі - Інструкція), що додаються.

2. Установити, що дія цього наказу поширюється на державні органи, установи та організації, посади керівних працівників та спеціалістів яких віднесені до посад державної служби (далі - державні органи).

3. Управлінню стратегічного планування та інформаційно-аналітичного забезпечення (відділ аналітичної та організаційної роботи) в установленому порядку забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

4. Управлінню стратегічного планування та інформаційно-аналітичного забезпечення (відділ аналітичної та організаційної роботи) забезпечити опрацювання Звітів за формою КСДС, поданих до Нацдержслужби, формування, супроводження ведення та проведення оновлення відомостей обліку кількісного складу державних службовців державних органів.

5. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

6. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Голова

К.О. Ващенко




ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Нацдержслужби
24.07.2015 № 161



Форма КСДС
(квартальна)


ЗВІТНІСТЬ

Звіт про кількісний склад державних службовців

Начальник Управління
стратегічного планування
та інформаційно-аналітичного
забезпечення




Г.І. Балковенко




ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Національного
агентства України з питань
державної служби
24.07.2015 № 161



Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
11 серпня 2015 р.
за № 970/27415


ІНСТРУКЦІЯ
щодо заповнення форми звітності КСДС (квартальна) «Звіт про кількісний склад державних службовців»

І. Загальні положення

1.1. Звіт за формою звітності КСДС (квартальна) «Звіт про кількісний склад державних службовців» (далі - Звіт за формою КСДС) складають щокварталу станом на 01 число місяця, наступного за звітним періодом, за наростаючим підсумком державні органи, установи та організації, посади керівних працівників та спеціалістів яких віднесені до посад державних службовців (далі - державні органи), а саме:

1) апарати державних органів;

2) територіальні органи державних органів (далі - територіальні органи);

3) Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні державні адміністрації, Київська та Севастопольська міські державні адміністрації (апарати та структурні підрозділи);

4) районні, районні у містах Києві та Севастополі державні адміністрації (апарати та структурні підрозділи).

1.2. Підставою для складання Звіту за формою КСДС є дані первинного обліку державних службовців за календарний рік станом на 01 число місяця, наступного за звітним періодом: накази (розпорядження) про призначення на посаду державного службовця, звільнення з посади державного службовця.

1.3. Розподіл працівників за категоріями посад державних службовців проводиться відповідно до класифікації посад, визначених статтею 25 Закону України «Про державну службу», а також актами Кабінету Міністрів України.

ІІ. Порядок складання Звіту за формою КСДС

2.1. Звіт за формою КСДС складається відповідно до цієї Інструкції та подається не пізніше встановлених у формі звітності строків. Звіт за формою КСДС заповнюється державною мовою.

2.2. Звіт за формою КСДС складає служба персоналу (структурний підрозділ або спеціаліст з питань кадрової роботи) державного органу.

Звіт за формою КСДС підписується особою, відповідальною за заповнення форми звітності, та керівником служби персоналу державного органу, після чого скріплюється печаткою.

2.3. У розділі I «Кількісний склад державних службовців» Звіту за формою КСДС наводяться:

зведені дані про кількісний склад державних службовців державного органу за категоріями посад державних службовців станом на 01 число місяця, наступного за звітним періодом;

у графі 12 - кількість вакантних посад за категоріями посад державних службовців (графи 13 - 19);

облікова кількість державних службовців, у тому числі за категоріями посад державних службовців (графи 12 - 27), яка визначається відповідно до Інструкції зі статистики кількості працівників, затвердженої наказом Державного комітету статистики України від 28 вересня 2005 року № 286, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 30 листопада 2005 року за  № 1442/11722;

у рядках 2.1, 3.1, 6.1, 9.1 - загальна кількість керівного складу державного органу, у тому числі заступників керівника державного органу, заступників керівника–керівників самостійних структурних підрозділів;

у рядках 2.2, 3.2, 6.2, 7.1, 9.2, 10.1 - загальна кількість керівників самостійних структурних підрозділів державного органу, у тому числі заступників керівника, заступників керівника–начальників структурних підрозділів у складі самостійних структурних підрозділів;

у рядку 4 - загальна кількість територіальних органів;

у рядку 5 - загальна кількість структурних підрозділів у складі апарату державного органу;

у рядку 8 - загальна кількість структурних підрозділів Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласної, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій;

у рядку 11 - загальна кількість районних, районних у містах Києві та Севастополі державних адміністрацій;

у рядку 12 - загальна кількість структурних підрозділів районних, районних у містах Києві та Севастополі державних адміністрацій.

2.4. У розділі II «Кількість призначених державних службовців» Звіту за формою КСДС наводяться:

зведені дані про кількість державних службовців, призначених до державного органу за категоріями посад державних службовців з 01 числа по останній робочий день звітного періоду включно;

окремо - дані про кількість державних службовців, призначених у встановленому законодавством порядку за результатами конкурсу на заміщення вакантної посади державного службовця;

у графах 12, 21 - кількість працівників, які до призначення на посаду державного службовця вже перебували на державній службі, тобто прийняті на державну службу не вперше незалежно від того, призначені вони у порядку переведення з іншого державного органу чи на момент призначення не перебували на посадах, які віднесені до посад державних службовців.

2.5. У розділі III «Кількість звільнених державних службовців» Звіту за формою КСДС наводяться зведені дані державного органу про кількість державних службовців за категоріями посад державних службовців, які звільнилися у звітному періоді.

Якщо датою звільнення державного службовця та відповідно останнім днем роботи є останній робочий день звітного періоду, він відображається у кількості звільнених державних службовців у звіті за наступний звітний період.

ІІІ. Порядок подання форми звітності

3.1. Звіт за формою КСДС щокварталу складають державні органи та подають до Нацдержслужби.

3.2. Звіт за формою КСДС подається до Нацдержслужби в паперовому та електронному вигляді із супровідним листом. Інформація в електронному вигляді повинна повністю відповідати інформації в паперовому вигляді.

3.3. Територіальні органи в установлений строк подають Звіт за формою КСДС до державного органу вищого рівня.

3.4. Державний орган вищого рівня, що має територіальні органи, перевіряє Звіт за формою КСДС на предмет актуальності, достовірності та повноти, узагальнює його та в установлений строк подає до Нацдержслужби.

3.5. Районні, районні у містах Києві та Севастополі державні адміністрації складають Звіт за формою КСДС та в установлений строк подають до Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних державних адміністрацій, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій.

3.6. Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні державні адміністрації, Київська та Севастопольська міські державні адміністрації перевіряють Звіт за формою КСДС на предмет актуальності, достовірності та повноти, узагальнюють його та в установлений строк подають до Нацдержслужби.

Начальник Управління
стратегічного планування
та інформаційно-аналітичного
забезпечення Нацдержслужби




Г.І. Балковенко



Інші НПА

Наказ Держстат №286 від 28.09.2005 Про затвердження Інструкції зі статистики кількості працівників Наказ Мінмолодьспорт №2581 від 17.07.2015 Про затвердження Положення про школу вищої спортивної майстерності Наказ МФУ №686 від 31.07.2015 Про визнання такими, що втратили чинність, деяких наказів Міністерства фінансів України Постанова Правління НБУ №540 від 18.08.2015 Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 24 жовтня 2011 року № 373 Наказ Мінагрополітики України №287 від 23.07.2015 Про затвердження вартості майна, що припадає на одного працівника недержавного сільськогосподарського підприємства Автономної Республіки Крим (області) за 2014 рік Постанова КМУ №657 від 24.07.2013 Деякі питання безоплатної передачі частки державного майна в агропромисловому комплексі, що приватизується Наказ Мінагрополітики України №297 від 30.07.2015 Про внесення змін до наказу Мінагрополітики України від 27 жовтня 2014 року № 428 Указ Президент №485 від 21.08.2015 Про звільнення А. Вовка з посади державного уповноваженого Антимонопольного комітету України Указ Президент №486 від 21.08.2015 Про призначення А. Вовка заступником Голови Антимонопольного комітету України - державним уповноваженим Указ Президент №487 від 21.08.2015 Про звільнення Н. Сидоренко з посади державного уповноваженого Антимонопольного комітету України