Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Постанова ВРУ № 349 від 22.04.2015 Про Звернення Верховної Ради України до Президента Російської Федерації про неприпустимість порушення Мінських домовленостей і утримання в заручниках народного депутата України восьмого скликання Надії Савченко

ПОСТАНОВА
Верховної Ради України


Про Звернення Верховної Ради України до Президента Російської Федерації про неприпустимість порушення Мінських домовленостей і утримання в заручниках народного депутата України восьмого скликання Надії Савченко

(Відомості Верховної Ради (ВВР), 2015, № 22, ст.154)

Відповідно до пункту 6 Комплексу заходів щодо виконання Мінських угод щодо забезпечення звільнення і обміну всіх заручників і незаконно утримуваних Верховна Рада України постановляє:

1. Схвалити Звернення Верховної Ради України до Президента Російської Федерації про неприпустимість порушення Мінських домовленостей і утримання в заручниках народного депутата України восьмого скликання Надії Савченко.

2. Доручити Голові Верховної Ради України невідкладно направити текст Звернення до Президента Російської Федерації.

3. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.

Голова Верховної Ради України

В.ГРОЙСМАН

м. Київ
22 квітня 2015 року
№ 349-VIII







ЗВЕРНЕННЯ
Верховної Ради України до Президента Російської Федерації про неприпустимість порушення Мінських домовленостей і утримання в заручниках народного депутата України восьмого скликання Надії Савченко

12 лютого 2015 року учасники Тристоронньої контактної групи у складі представників України, Росії та спецпредставника Діючого голови ОБСЄ підписали у Мінську Комплекс заходів щодо виконання Мінських угод.

Також була підтримана Декларація Президента України, Президента Французької Республіки, Федерального канцлера Федеративної Республіки Німеччини та Президента Російської Федерації стосовно реалізації Комплексу заходів щодо виконання Мінських угод, прийнятого 12 лютого 2015 року.

Україна дотримується послідовного виконання пунктів Комплексу заходів щодо виконання Мінських угод, у тому числі пункту 6 щодо забезпечення звільнення і обміну всіх заручників і незаконно утримуваних осіб на основі принципу "всіх на всіх", який мав завершитися найпізніше на п’ятий день після відведення важкого озброєння.

Україна 7 березня завершила відведення важкого озброєння від лінії зіткнення, як передбачено Комплексом заходів щодо виконання Мінських угод.

Верховна Рада України 11 грудня 2014 року Постановою № 30-VIII затвердила Звернення Верховної Ради України до Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації та Президента Російської Федерації щодо звільнення української льотчиці та народного депутата України восьмого скликання Надії Вікторівни Савченко.

Верховна Рада України 13 січня 2015 року Постановою № 83-VIII затвердила Звернення Верховної Ради України до Канцлера Федеративної Республіки Німеччини Ангели Меркель, Президента Французької Республіки Франсуа Олланда та Президента Російської Федерації Владіміра Путіна щодо звільнення протиправно утримуваної під вартою в Російській Федерації народного депутата України восьмого скликання, члена Постійної делегації Верховної Ради України в Парламентській Асамблеї Ради Європи Надії Вікторівни Савченко.

На зазначені звернення російська сторона не відреагувала.

З огляду на пункт 6 Комплексу заходів щодо виконання Мінських угод від 12 лютого 2015 року, підтриманого Президентом Російської Федерації В. Путіним, Президентом України П. Порошенком, Президентом Французької Республіки Ф. Олландом і Федеральним канцлером Федеративної Республіки Німеччини А. Меркель та схваленого Резолюцією Ради Безпеки ООН від 17 лютого 2015 року № 2202, а також на Протокол за результатами консультацій Тристоронньої контактної групи щодо спільних кроків, спрямованих на імплементацію Мирного плану Президента України П. Порошенка та ініціатив Президента Росії В. Путіна від 5 вересня 2014 року Верховна Рада України звертається до Президента Російської Федерації з вимогою:

звільнити від незаконного ув’язнення на території Російської Федерації народного депутата України восьмого скликання, члена Постійної делегації України в ПАРЄ Надію Савченко, яка 17 червня 2014 року була захоплена терористичним формуванням на сході України, незаконно переміщена через державний кордон і утримується під вартою на території Російської Федерації;

звільнити від незаконного ув’язнення всіх громадян України, в тому числі українського режисера Олега Сенцова, які були захоплені в полон на території України, перевезені на територію Російської Федерації та всупереч їх волі незаконно там утримуються;

використати весь свій вплив на незаконні збройні формування, які діють в окремих районах Донецької і Луганської областей України, з метою невідкладного звільнення заручників та незаконно утримуваних осіб за принципом "всіх на всіх".


Інші НПА

Закон України ВРУ №324 від 09.04.2015 Про внесення зміни до статті 19 Закону України Про міліцію щодо збереження грошового та інших видів забезпечення працівникам міліції, захопленим у полон або заручниками, або безвісно відсутнім Постанова ВРУ №343 від 21.04.2015 Про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо випробування при прийнятті на роботу Постанова ВРУ №337 від 21.04.2015 Про Заяву Верховної Ради України Про відсіч збройній агресії Російської Федерації та подолання її наслідків Постанова ВРУ №145 від 04.02.2015 Про Заяву Верховної Ради України Про визнання Україною юрисдикції Міжнародного кримінального суду щодо скоєння злочинів проти людяності та воєнних злочинів вищими посадовими особами Російської Федерації та керівниками терористичних організацій ДНР та ЛНР, які призвели до особливо тяжких наслідків та масового вбивства українських громадян Закон України ВРУ №299 від 08.04.2015 Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Ісландії про реадмісію осіб Закон України ВРУ №300 від 08.04.2015 Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України, Урядом Республіки Білорусь і Урядом Республіки Польща про точку стику державних кордонів України, Республіки Білорусь і Республіки Польща Закон України ВРУ №306 від 09.04.2015 Про внесення зміни до статті 6 Закону України Про Державну прикордонну службу України Закон України ВРУ №285 від 07.04.2015 Про внесення змін до Закону України Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців щодо спрощення припинення юридичних осіб шляхом злиття, приєднання, поділу, перетворення (реорганізації) Закон України ВРУ №298 від 08.04.2015 Про ратифікацію Протоколу між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Білорусь про внесення змін до Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Білорусь про співробітництво в галузі технічного захисту інформації, підписаної в м. Мінську 22 січня 2003 року Указ Президент №224 від 21.04.2015 Про Раду регіонального розвитку