Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Наказ ДІЯРУ № 93 від 20.05.2015 Про затвердження Правил пропускного режиму Державної інспекції ядерного регулювання України

ДЕРЖАВНА ІНСПЕКЦІЯ ЯДЕРНОГО РЕГУЛЮВАННЯ УКРАЇНИ

НАКАЗ

20.05.2015  № 93





Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
05 червня 2015 р.
за № 668/27113


Про затвердження Правил пропускного режиму Державної інспекції ядерного регулювання України

Відповідно до Положення про Державну інспекцію ядерного регулювання України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2014 року № 363, та з метою забезпечення пропускного режиму до адміністративних будівель та службових приміщень, в яких розміщена Державна інспекція ядерного регулювання України, НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Правила пропускного режиму Державної інспекції ядерного регулювання України, що додаються.

2. Керівникам структурних підрозділів довести цей наказ до відома працівників апарату Державної інспекції ядерного регулювання України.

3. Управлінню з питань ядерної захищеності (Кушка В.М.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України в установленому порядку.

4. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

5. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Голова

С. Божко



ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державної
інспекції ядерного
регулювання України
20.05.2015 № 93





Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
05 червня 2015 р.
за № 668/27113


ПРАВИЛА
пропускного режиму Державної інспекції ядерного регулювання України

I. Загальні положення

1.1. Ці Правила встановлюють пропускний режим до адміністративних будівель, в яких розміщена Державна інспекція ядерного регулювання України (далі - адміністративні будівлі Держатомрегулювання) за адресами: м. Київ, вул. Арсенальна, 9/11, та м. Київ, бульвар Верховної Ради, 3.

1.2. Запровадження пропускного режиму до адміністративних будівель Держатомрегулювання здійснюється з метою:

доступу працівників Держатомрегулювання, посадових і службових осіб, органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій (далі - посадові службові особи), інших громадян України, іноземців та осіб без громадянства до адміністративних будівель Держатомрегулювання;

охорони державної таємниці та іншої інформації з обмеженим доступом;

забезпечення порядку внесення/винесення матеріальних цінностей до/з адміністративних будівель Держатомрегулювання;

а також з метою запобігання:

проникненню на територію адміністративних будівель Держатомрегулювання та службових приміщень, в яких проводяться роботи з матеріальними носіями секретної інформації (далі - режимні приміщення), сторонніх осіб;

відвідуванню без нагальної потреби режимних приміщень працівниками Держатомрегулювання, посадовими  особами, іншими громадянами України, іноземцями та особами без громадянства;

викраденню матеріальних цінностей, у тому числі матеріальних носіїв секретної інформації;

несанкціонованому внесенню/винесенню до/з адміністративних будівель Держатомрегулювання та режимних приміщень матеріальних носіїв секретної інформації;

внесенню/винесенню до/з адміністративних будівель Держатомрегулювання аудіо-, відео-, радіо-, фотоапаратури, інших технічних засобів без відповідного дозволу.

1.3. Контроль за порядком охорони адміністративних будівель Держатомрегулювання та забезпечення пропускного режиму здійснюють начальник Управління з питань ядерної захищеності - державний інспектор, завідувач Режимно-секретного сектору, а в разі їх відсутності - особи, що їх заміщують.

1.4. У разі виникнення аварій, стихійного лиха, інших надзвичайних ситуацій аварійні бригади та служби екстреної допомоги (швидка медична допомога, міліція, пожежна охорона тощо) допускаються до адміністративних будівель Держатомрегулювання безперешкодно.

II. Порядок пропускного режиму

2.1. Вхід/вихід до/з адміністративних будівель Держатомрегулювання здійснюється через пости забезпечення пропускного режиму, обладнані автоматизованими системами контролю й управління доступом.

2.2. Забезпечення пропускного режиму до адміністративних будівель Держатомрегулювання покладається на чергових з охорони Держатомрегулювання.

2.3. Забезпечення пропускного режиму до адміністративної будівлі Держатомрегулювання, розміщеної на першому поверсі будівлі за адресою: м. Київ, вул. Арсенальна, 9/11, покладається на керівників розміщених на цьому поверсі структурних підрозділів відповідно до встановленого в Держатомрегулюванні розподілу приміщень.

2.4. У робочий час, визначений відповідно до правил внутрішнього трудового розпорядку, працівники Держатомрегулювання допускаються до адміністративних будівель Держатомрегулювання шляхом використання магнітної картки та/або за умови пред’явлення черговому з охорони адміністративних будівель Держатомрегулювання службового посвідчення.

У неробочий час, вихідні та святкові дні працівники Держатомрегулювання допускаються до адміністративних будівель на підставі заявок керівників відповідних структурних підрозділів, погоджених начальником Управління з питань ядерної захищеності - державним інспектором. Погоджені заявки подаються завчасно черговому з охорони адміністративних будівель Держатомрегулювання.

Персонал Інформаційно-кризового центру Держатомрегулювання (далі - ІКЦ) відповідно до затвердженого наказом Держатомрегулювання списку персоналу ІКЦ, який залучається до роботи у разі виникнення ядерної або радіаційної аварії, у разі прийняття у встановленому порядку рішення про активізацію ІКЦ допускається до адміністративних будівель Держатомрегулювання цілодобово на увесь період активізації.

2.5. Працівникам Держатомрегулювання забороняється використовувати для входу до адміністративних будівель Держатомрегулювання посвідчення, магнітні картки, які їм не належать.

2.6. Працівники Держатомрегулювання у разі втрати службового посвідчення та/або магнітної картки негайно повідомляють про це керівника структурного підрозділу, Відділ роботи з персоналом, Сектор адміністративно-господарського забезпечення та мобілізаційної роботи та Управління з питань ядерної захищеності для блокування втраченої магнітної картки та прийняття рішення щодо оформлення нових документів.

2.7. До адміністративних будівель Держатомрегулювання допускаються керівники територіальних органів Держатомрегулювання, підприємств, що належать до сфери управління Держатомрегулювання, за умови пред’явлення черговому з охорони адміністративних будівель Держатомрегулювання службового посвідчення та/або за допомогою магнітної картки.

2.8. До адміністративних будівель Держатомрегулювання допускаються особи, які прибули за службовою необхідністю, з дозволу керівництва Держатомрегулювання та/або керівників структурних підрозділів Держатомрегулювання.

2.9. Працівник охорони робить запис у журналі обліку тимчасового пропуску громадян до адміністративних будівель Держатомрегулювання  (додаток 1), де зазначає прізвище та ініціали особи, що допускається до службового приміщення, реквізити документа, який посвідчує особу, та найменування підприємства, установи або організації, від якої особа прибула, а також прізвище посадової особи, яка дала дозвіл на пропуск, та час входу.

2.10. Посадова особа, яка дала дозвіл на пропуск до адміністративних будівель Держатомрегулювання, організовує супровід таких осіб при вході та виході з будівлі і є відповідальною за дотримання ними порядку і правил поведінки в державній установі та своєчасний їх вихід за межі адміністративних будівель Держатомрегулювання.

2.11. До адміністративних будівель Держатомрегулювання пропускаються безперешкодно:

Президент України;

Голова Верховної Ради України;

Прем’єр-міністр України;

Голова Конституційного Суду України;

Голова Верховного Суду України;

Перший заступник Голови Верховної Ради України;

Перший віце-прем’єр-міністр України;

Генеральний прокурор України;

віце-прем’єр-міністри України, міністри.

2.12. Народні депутати діючого скликання відповідно до частини третьої статті 17 Закону України «Про статус народного депутата України» пропускаються до адміністративних будівель Держатомрегулювання при пред’явленні посвідчення народного депутата України.

2.13. Іноземці пропускаються до адміністративних будівель Держатомрегулювання відповідно до програми зустрічі з іноземцями, складеної Відділом міжнародного співробітництва та європейської інтеграції, підписаної Головою Держатомрегулювання або особою, що його заміщує. Перебування іноземців в адміністративних будівлях Держатомрегулювання здійснюється з урахуванням вимог Інструкції про порядок обліку, зберігання і використання документів, справ, видань та інших матеріальних носіїв інформації, які містять службову інформацію, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 27 листопада 1998 року №1893.

2.14. Співробітники фельд’єгерського зв’язку і спецзв’язку, представники інших служб, які доставляють кореспонденцію, під час виконання своїх службових обов’язків пропускаються до адміністративних будівель Держатомрегулювання при пред’явленні службового посвідчення і реєстру на доставку документації до Держатомрегулювання.

2.15. Пропуск до адміністративних будівель Держатомрегулювання осіб, що прибули на засідання Колегії, Громадської ради при Держатомрегулюванні, на наради, прес-конференції Голови та його заступників для засобів масової інформації, інші заходи, здійснюється на підставі списків, затверджених Головою, заступниками Голови та/або керівниками структурних підрозділів Держатомрегулювання, які проводять відповідні заходи. Копія зазначених списків надається черговому з охорони адміністративних будівель Держатомрегулювання.

2.16. До адміністративних будівель Держатомрегулювання забороняється пропуск осіб:

зі зброєю, боєприпасами, газовими балончиками, електрошокуючими та іншими небезпечними для життя і здоров’я людини спеціальними засобами (за винятком працівників фельд’єгерського та спеціального зв’язку і Управління державної охорони України, які прибувають для доставки документів або здійснюють охорону посадових осіб згідно з чинним законодавством);

з аудіо-, відео-, радіо-, фотоапаратурою, звукопідсилювальною технікою, крім випадків, коли на це надано дозвіл Голови Держатомрегулювання, його заступників та/або керівників структурних підрозділів Держатомрегулювання;

з наркотичними, отруйними, вибухо-, радіоактивно-, хімічно-, бактеріологічно-, біологічно-, пожежонебезпечними речовинами;

у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння;

з валізами, господарськими сумками та пакетами великих розмірів (понад 60 х 40 х 20 сантиметрів), крім випадків, коли на це надано дозвіл Голови Держатомрегулювання, його заступників та/або керівників структурних підрозділів Держатомрегулювання;

з гучномовцями, плакатами, транспарантами;

з тваринами (крім службових собак правоохоронних органів).

ІІІ. Порядок здачі/прийняття під охорону службових приміщень адміністративних будівель Держатомрегулювання

3.1. Працівники Держатомрегулювання зобов’язані:

підтримувати службові приміщення і майно, яке в них розміщено, у належному санітарному та технічному стані;

дотримуватись правил техніки безпеки під час роботи з електрообладнанням і побутовими електроприладами, а також правил пожежної безпеки;

сприяти охороні службових приміщень і майна, що в них розміщено, запобігати його руйнуванню або розкраданню.

3.2. Працівники Держатомрегулювання отримують ключі від службових приміщень у чергового з охорони адміністративних будівель Держатомрегулювання.

3.3. Після закінчення робочого дня працівники Держатомрегулювання оглядають належність вимкнення електроосвітлювальних приборів та інших електроприладів (радіо-, відео-, комп'ютерна, обчислювальна, копіювальна та інша техніка), зачиняють вікна, кватирки, двері та здають ключі черговому з охорони адміністративних будівель Держатомрегулювання, про що роблять запис у журналі приймання/здавання ключів від адміністративних будівель Держатомрегулювання (додаток 2).

3.4. Черговому з охорони адміністративних будівель Держатомрегулювання забороняється видавати ключі від службових приміщень стороннім особам, які не є працівниками Держатомрегулювання.

ІV. Порядок внесення, винесення матеріальних цінностей до/з адміністративних будівель Держатомрегулювання

4.1. Матеріальні цінності вносяться/виносяться до/з адміністративних будівель Держатомрегулювання з дозволу матеріально відповідальної особи Держатомрегулювання за попереднім запитом керівника відповідного структурного підрозділу та за погодженням з балансоутримувачем - Державною регуляторною службою України (для адміністративних будівель Держатомрегулювання на першому та п’ятому поверхах будівлі за адресою: м. Київ, вул. Арсенальна, 9/11), директором Департаменту з питань безпеки ядерних установок або його заступником (для адміністративної будівлі Держатомрегулювання на першому поверсі будівлі за адресою: м. Київ, бульвар Верховної Ради, 3).

4.2. Дозволяється вхід/вихід до/з адміністративних будівель Держатомрегулювання з особистими речами (жіночі сумки тощо) за умови відсутності в них речей, зазначених у пункті 2.16 розділу ІІ цих Правил.

4.3. Внесення/винесення матеріальних цінностей (майна) до/з адміністративних будівель Держатомрегулювання, які належать іншим підприємствам, установам, організаціям, що проводять роботи (ремонтні, будівельні тощо), здійснюються у супроводі працівника структурного підрозділу, відповідального за проведення зазначених робіт, за погодженням з матеріально відповідальною особою Держатомрегулювання.

Начальник Управління
з питань ядерної захищеності -
державний інспектор



В. Кушка


Додаток 1
до Правил пропускного режиму
Державної інспекції ядерного
регулювання України
(пункт 2.9 розділу ІІ)

 

ЖУРНАЛ 
обліку тимчасового пропуску громадян до адміністративних будівель Держатомрегулювання

Дата

Прізвище та ініціали відвідувача, який пропускається до адміністративних будівель

Назва та реквізити документа, який засвідчує особу відвідувача

Найменування підприємства, установи, організації, звідки прибув відвідувач

Прізвище та ініціали керівника, який дав дозвіл на пропуск, та працівника, який супроводжує відвідувача

Час входу/виходу до/з адміністративних будівель

1

2

3

4

5

6


 

Додаток 2 
до Правил пропускного режиму 
Державної інспекції ядерного 
регулювання України 
(пункт 3.3 розділу ІIІ)

ЖУРНАЛ 
приймання/здавання ключів від адміністративних будівель Держатомрегулювання

«____»  _________ 20    р.

№ кабінету

Час видачі ключів

Особа, яка отримала ключі

Підпис про отримання ключів

Час здачі ключів

Особа, яка здала ключі

Підпис про здачу ключів

1

2

3

4

5

6

7

 



Інші НПА

Постанова ВРУ №546 від 18.06.2015 Про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до деяких законів України у сфері комунальних послуг Постанова ВРУ №547 від 18.06.2015 Про прийняття за основу проекту Закону України про місцеві вибори Постанова ВРУ №549 від 18.06.2015 Про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до Закону України Про житлово-комунальні послуги щодо належного соціально-економічного захисту учасників антитерористичної операції та членів їх сімей (про справедливе призначення та надання субсидій) Постанова ВРУ №543 від 18.06.2015 Про повернення на доопрацювання проекту Закону України про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Постанова ВРУ №544 від 18.06.2015 Про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення системи гарантування вкладів фізичних осіб та виведення неплатоспроможних банків з ринку Постанова ВРУ №545 від 18.06.2015 Про прийняття за основу проекту Закону України про внесення зміни до статті 46 Закону України Про запобігання корупції щодо обсягу декларованої інформації особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування Постанова ВРУ №535 від 17.06.2015 Про відзначення 95-річчя з дня народження Івана Кожедуба Постанова ВРУ №536 від 17.06.2015 Про відзначення 100-річчя з дня народження Ігоря Свєшнікова Постанова ВРУ №540 від 18.06.2015 Про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до Закону України Про введення мораторію на примусову реалізацію майна щодо механізмів впливу на підприємства-боржники Постанова ВРУ №531 від 17.06.2015 Про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до Податкового кодексу України щодо створення сприятливих умов для надання освітніх послуг дошкільними та загальноосвітніми навчальними закладами недержавної форми власності