Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Постанова КМУ № 324 від 06.08.2014 Про соціальний захист осіб, які отримали тяжкі тілесні ушкодження під час участі у масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013 р. по 21 лютого 2014 року

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА

від 6 серпня 2014 р. № 324
Київ


Про соціальний захист осіб, які отримали тяжкі тілесні ушкодження під час участі у масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013 р. по 21 лютого 2014 року

Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Виплатити одноразову грошову допомогу особам, які отримали тяжкі тілесні ушкодження під час участі у масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013 р. по 21 лютого 2014 р., у 50-кратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на час її виплати.

2. Затвердити Порядок виплати одноразової грошової допомоги особам, які отримали тяжкі тілесні ушкодження під час участі у масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013 р. по 21 лютого 2014 року, що додається.

3. Міністерству економічного розвитку і торгівлі разом з Міністерством соціальної політики, Міністерством фінансів та Міністерством юстиції забезпечити подання на розгляд Кабінету Міністрів України проекту розпорядження щодо виділення коштів із резервного фонду державного бюджету для забезпечення виплати грошової допомоги, передбаченої пунктом 1 цієї постанови.

Прем'єр-міністр України

А.ЯЦЕНЮК

Інд. 26










ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 6 серпня 2014 р. № 324


ПОРЯДОК
виплати одноразової грошової допомоги особам, які отримали тяжкі тілесні ушкодження під час участі у масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013 р. по 21 лютого 2014 року

1. Цей Порядок визначає механізм виплати одноразової грошової допомоги особам, які отримали тяжкі тілесні ушкодження під час участі у масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013 р. по 21 лютого 2014 року (далі - допомога).

2. Допомога виплачується особам, які отримали тяжкі тілесні ушкодження під час участі у масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013 р. по 21 лютого 2014 р. (далі - масові акції), та включені до переліку осіб, які отримали тяжкі тілесні ушкодження під час участі у масових акціях (далі - перелік).

3. Перелік формується МОЗ за результатами судово-медичної експертизи і затверджується зазначеним Міністерством за погодженням з Мінсоцполітики, МВС та Міноборони.

4. Перелік, а також зміни до нього МОЗ подає у дводенний строк після затвердження (внесення змін) Мінсоцполітики для виплати допомоги.

5. Мінсоцполітики на підставі переліку визначає загальний обсяг коштів для виплати допомоги та звертається до Мінекономрозвитку стосовно підготовки та подання Кабінетові Міністрів України проекту рішення про виділення відповідних коштів з резервного фонду державного бюджету.

6. Для виплати допомоги особа, яка отримала тяжкі тілесні ушкодження під час участі у масових акціях та включена до переліку, звертається до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення районної, районної у м. Києві держадміністрації, структурного підрозділу з питань праці та соціального захисту населення виконавчого органу міської, районної у місті (у разі утворення) ради (далі - орган соціального захисту населення) за місцем реєстрації проживання або перебування з відповідною заявою, в якій зазначаються реквізити рахунка у банку, на який перераховується допомога.

До заяви додаються:

копія документа, що посвідчує особу громадянина України, іноземця або особи без громадянства (з пред’явленням оригіналу);

копія довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку в паспорті або які не є громадянами України).

7. У разі відсутності реєстрації місця проживання або перебування особа, яка отримала тяжкі тілесні ушкодження під час участі у масових акціях, звертається із заявою про виплату допомоги до управління праці та соціального захисту населення Печерської районної у м. Києві держадміністрації.

8. Якщо особа, яка отримала тяжкі тілесні ушкодження під час участі у масових акціях, не може самостійно звернутися за виплатою допомоги у зв’язку із станом здоров’я, вона може подати заяву про виплату допомоги через уповноваженого представника на підставі оформленої у встановленому порядку довіреності.

9. Орган соціального захисту населення:

приймає рішення про виплату допомоги протягом 10 днів після подання заяви та документів, зазначених у пункті 6 цього Порядку;

подає протягом п’яти днів після прийняття такого рішення структурним підрозділам з питань соціального захисту населення обласних, Київської міської держадміністрацій списки осіб, щодо яких прийнято рішення про виплату допомоги, із зазначенням її розміру за встановленою Мінсоцполітики формою для узагальнення, зіставлення з переліком і подання зазначеному Міністерству узагальнених списків протягом трьох днів за встановленою ним формою.

10. Мінсоцполітики після надходження зазначених у пункті 9 цього Порядку списків та прийняття Кабінетом Міністрів України рішення про виділення коштів з резервного фонду державного бюджету для виплати допомоги перераховує відповідні кошти органам соціального захисту населення.

11. Допомога перераховується на банківський рахунок особи, яка отримала тяжкі тілесні ушкодження під час участі у масових акціях, не пізніше двох робочих днів після надходження коштів на рахунок органу соціального захисту населення.

12. Органи соціального захисту населення формують та зберігають протягом п’яти років особові справи осіб, яким виплачено допомогу.

13. Контроль за цільовим і ефективним витрачанням бюджетних коштів, виділених для виплати допомоги, здійснюється в установленому законодавством порядку.


Інші НПА

Рішення НКЦПФР №819 від 14.05.2013 Про затвердження Ліцензійних умов провадження професійної діяльності на фондовому ринку (ринку цінних паперів) - діяльності з торгівлі цінними паперами Рішення НКЦПФР №769 від 25.04.2013 Про затвердження Професійних вимог до головних бухгалтерів професійних учасників ринку цінних паперів Розпорядження КМУ №106 від 18.02.2015 Про закриття пунктів пропуску через державний кордон Наказ Міненерговугілля №21 від 19.01.2015 Про затвердження Правил охорони праці під час вантажно-розвантажувальних робіт Наказ Міненерговугілля №19 від 19.01.2015 Про затвердження Правил охорони праці під час виробництва алюмінію Ухвала КСУ №3 від 12.02.2015 про відмову у відкритті конституційного провадження у справі за конституційним зверненням громадянина Самардака Мар'яна Михайловича щодо офіційного тлумачення положень частин сьомої, дев'ятої статті 51 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" Ухвала КСУ №2 від 27.01.2015 про відмову у відкритті конституційного провадження у справі за конституційним зверненням публічного акціонерного товариства "ПІРЕУС БАНК МКБ" щодо офіційного тлумачення положень пункту 1 частини четвертої статті 105 Кодексу адміністративного судочинства України, абзаців другого, третього підпункту 1 пункту 3 частини другої статті 4 Закону України "Про судовий збір" Ухвала КСУ №1 від 22.01.2015 про відмову у відкритті конституційного провадження у справі за конституційним зверненням товариства з обмеженою відповідальністю "Центр правової підтримки підприємництва "Бізнес і Право" щодо офіційного тлумачення положень частини третьої статті 43 Закону України "Про місцеві державні адміністрації" у взаємозв'язку з положеннями частини другої статті 55, частини восьмої статті 118 Конституції України, частини першої статті 21 Цивільного кодексу України Ухвала КСУ №1 від 14.01.2014 про відмову у відкритті конституційного провадження у справі за конституційним зверненням громадянина Самардака Мар\'яна Михайловича щодо офіційного тлумачення положень пункту 3 частини першої статті 12, абзацу п\'ятого частини першої статті 20 Закону України \"Про службу в органах місцевого самоврядування\", частини третьої статті 7 Закону України \"Про статус депутатів місцевих рад\" Ухвала КСУ №3 від 16.01.2014 про відмову у відкритті конституційного провадження у справі за конституційним зверненням громадянина Самардака Мар\'яна Михайловича щодо офіційного тлумачення положень частини сьомої статті 51 Закону України \"Про місцеве самоврядування в Україні\"