Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Постанова КМУ № 607 від 12.11.2014 Про затвердження структури військового резерву людських ресурсів

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА

від 12 листопада 2014 р. № 607
Київ


Про затвердження структури військового резерву людських ресурсів

Відповідно до частини восьмої статті 2 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Затвердити структуру військового резерву людських ресурсів згідно з додатком.

2. Визнати такою, що втратила чинність, постанову Кабінету Міністрів України від 18 жовтня 2006 р. № 1426 “Про структуру військового резерву людських ресурсів” (Офіційний вісник України, 2006 р., № 42, ст. 2805).

Прем'єр-міністр України

А.ЯЦЕНЮК

Інд. 29


Додаток
до постанови Кабінету Міністрів України
від 12 листопада 2014 р. № 607


СТРУКТУРА
військового резерву людських ресурсів

1. Військовий резерв людських ресурсів складається з:

1) резервістів, які у добровільному порядку уклали контракт на проходження служби у військовому резерві;

2) військовозобов’язаних, які перебувають на військовому обліку у військових комісаріатах та в Центральному управлінні або регіональних органах Служби безпеки;

3) громадян та громадських об’єднань, які на добровільних засадах займаються діяльністю щодо підтримання обороноздатності держави.

2. Військовий резерв людських ресурсів поділяється за призначенням на:

оперативний резерв;

резерв посилення;

громадський резерв.

3. Оперативний резерв за черговістю залучення поділяється на:

1) резерв першої черги. Складовими резерву першої черги є:

резерв органів управління, військових частин, підрозділів Збройних Сил, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, а також правоохоронних органів спеціального призначення та Держспецтрансслужби (далі - Збройні Сили та інші військові формування), що включає резервістів, призначених для комплектування Збройних Сил та інших військових формувань, які прибувають для виконання обов’язків служби за викликом їх командирів (начальників) як в мирний час, так і в особливий період;

територіальний резерв, до якого належать резервісти та військовозобов’язані, призначені для комплектування підрозділів територіальної оборони Збройних Сил;

2) резерв другої черги, що включає військовозобов’язаних, призначених для комплектування Збройних Сил та інших військових формувань, які призиваються в особливий період військовими комісаріатами, Центральним управлінням або регіональними органами Служби безпеки.

4. Резерв посилення включає військовозобов’язаних, які не ввійшли до оперативного резерву, але можуть бути залучені для комплектування Збройних Сил та інших військових формувань в особливий період.

5. Громадський резерв включає громадян, які не мають вікових та фізичних обмежень щодо призову на військову службу та можуть бути залучені для комплектування Збройних Сил та інших військових формувань в особливий період.

6. Військовий резерв людських ресурсів відповідно до військового обліку поділяється за:

категоріями запасу;

розрядами за віком військовозобов’язаних;

військово-обліковою спеціальністю;

ступенем придатності до проходження військової служби;

місцем перебування на військовому обліку;

досвідом проходження військової служби.



Інші НПА

Постанова КМУ №605 від 12.11.2014 Про внесення змін до пункту 4 Порядку надання компенсації особам, які мають право на безоплатне отримання вугілля на побутові потреби, але проживають у будинках з центральним опаленням Розпорядження КМУ №1109 від 12.11.2014 Про присвоєння Бровченко Л.С. четвертого рангу державного службовця Розпорядження КМУ №1107 від 12.11.2014 Про погашення кредиторської заборгованості з відшкодування витрат, пов’язаних із запобіганням виникненню надзвичайної ситуації у м. Луцьку Розпорядження КМУ №1105 від 12.11.2014 Про підписання Угоди між Урядом України та Урядом Королівства Норвегія про створення міжурядової комісії з питань співробітництва у галузі торгівлі, підприємництва та економіки Розпорядження КМУ №1103 від 12.11.2014 Про тимчасове покладення виконання обов’язків Голови Державного космічного агентства України на Голуба О.Ю. Розпорядження КМУ №1102 від 12.11.2014 Про призначення Дуди В.П. першим заступником Голови Державної казначейської служби України Розпорядження КМУ №1101 від 12.11.2014 Про звільнення Мунтіяна В.І. з посади Урядового уповноваженого з питань співробітництва з Російською Федерацією, державами - учасницями Співдружності Незалежних Держав, Євразійського економічного співтовариства та іншими регіональними об’єднаннями Розпорядження КМУ №1100 від 12.11.2014 Про звільнення Проскури М.І. з посади заступника Голови Державного агентства України з управління зоною відчуження Розпорядження КМУ №1099 від 12.11.2014 Про звільнення Марголича Р.І. з посади Голови Державного агентства екологічних інвестицій України Розпорядження КМУ №1098 від 12.11.2014 Про звільнення Сторожука Д.А. з посади Голови Державної виконавчої служби України