Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Наказ МВС № 1259 від 20.11.2014 Про затвердження Змін до Тимчасового порядку розгляду заяв для оформлення посвідки на постійне проживання та посвідки на тимчасове проживання

МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ

НАКАЗ

20.11.2014  № 1259

Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
10 грудня 2014 р.
за № 1583/26360


Про затвердження Змін до Тимчасового порядку розгляду заяв для оформлення посвідки на постійне проживання та посвідки на тимчасове проживання 

Відповідно до абзацу третього пункту 2 розділу II «Прикінцеві положення» Закону України від 19 червня 2014 року № 1539-VII «Про внесення змін до Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» щодо підстав для перебування іноземців та осіб без громадянства на території України», пункту 2 Порядку оформлення, виготовлення і видачі посвідки на постійне проживання та посвідки на тимчасове проживання, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 березня 2012 року № 251, та з метою приведення нормативно-правових актів Міністерства внутрішніх справ України у відповідність до законодавства НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Зміни до Тимчасового порядку розгляду заяв для оформлення посвідки на постійне проживання та посвідки на тимчасове проживання, затвердженого наказом Міністерства внутрішніх справ України від 15 липня 2013 року № 681, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 06 серпня 2013 року за № 1335/23867, що додаються.

2. Департаменту юридичного забезпечення (Горбась Д.В.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України в установленому порядку.

3. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

4. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Міністр

А.Б. Аваков

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
внутрішніх справ України
20.11.2014 № 1259


ЗМІНИ
до Тимчасового порядку розгляду заяв для оформлення посвідки на постійне проживання та посвідки на тимчасове проживання

1. У розділі ІІ:

пункт 2.9 викласти в такій редакції:

«2.9. За результатами розгляду заяви протягом семи днів з дати подачі всіх визначених цим Тимчасовим порядком документів Головою ДМС (а в разі його відсутності - заступником Голови ДМС) чи начальником територіального органу або підрозділу ДМС чи його заступником приймається рішення про видачу або відмову у видачі посвідки.

Про прийняте рішення робиться відмітка в заяві або вказуються причини відмови в її видачі.

Рішення про видачу або відмову у видачі посвідки, прийняті з порушенням вимог закону, скасовуються наказом голови ДМС повністю або в окремій частині. Посвідки, що були видані на підставі рішень, які скасовані наказом Голови ДМС, визнаються недійсними та підлягають вилученню.

Наказ Голови ДМС про скасування рішення про видачу або відмову у видачі посвідки може бути оскаржений до суду.».

2. У розділі ІІІ:

1) підпункт 7 пункту 3.1 після слів «спеціальними програмами,» доповнити словами «спортсмени, які набули професійного статусу,»;

2) у пункті 3.3:

підпункт 1 доповнити новим абзацом такого змісту:

«для іноземців та осіб без громадянства, працевлаштування яких відповідно до законодавства України здійснюється без дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства, замість такого дозволу подається трудовий договір (контракт), а для осіб, які мають статус закордонного українця, - трудовий договір (контракт) та посвідчення закордонного українця;»;

підпункт 7 після слів «освітніх, наукових,» доповнити словом «спортивних,»;

третє речення абзацу четвертого підпункту 12 після слів «та їх результатів» доповнити словами «, а також копіями запитів, що надсилалися з метою ідентифікації, та відповідей на них,»;

3) пункт 3.7 викласти в такій редакції:

«3.7. За результатами розгляду заяви у строк не більше п’ятнадцяти днів з дати подачі всіх визначених цим Тимчасовим порядком документів Головою ДМС (а в разі його відсутності - заступником Голови ДМС) чи начальником територіального органу або підрозділу ДМС чи його заступником приймається рішення про видачу або відмову у видачі посвідки.

Про прийняте рішення робиться відмітка в заяві із зазначенням терміну, до якого видається посвідка, або про причини відмови в її видачі.

Рішення про видачу або відмову у видачі посвідки, прийняті з порушенням вимог закону, скасовуються наказом голови ДМС повністю або в окремій частині. Посвідки, що були видані на підставі рішень, які скасовані наказом Голови ДМС, визнаються недійсними та підлягають вилученню.

Наказ Голови ДМС про скасування рішення про видачу або відмову у видачі посвідки може бути оскаржений до суду.»;

5) у пунктах 3.11 та 3.12 слова «Тимчасового порядку» замінити словом «Порядку».

3. Абзац перший пункту 4.6 розділу IV викласти в такій редакції:

«4.6. За результатами розгляду заяви протягом семи днів (для посвідки на постійне проживання) і п’ятнадцяти днів (для посвідки на тимчасове проживання) з дати подачі всіх визначених цим Тимчасовим порядком документів Головою ДМС (а в разі його відсутності - заступником Голови ДМС) чи начальником територіального органу або підрозділу ДМС чи його заступником приймається рішення про видачу або відмову у видачі нової посвідки.».

4. У тексті абревіатуру та слово «ДМС України» замінити абревіатурою «ДМС».

5. Додатки 4 та 11 викласти в новій редакції, що додаються.

Начальник Департаменту
юридичного забезпечення
МВС України Д.В. Горбась

Додаток 4
до Тимчасового порядку розгляду
заяв для оформлення посвідки
на постійне проживання та посвідки
на тимчасове проживання
(пункт 2.10)

_______________________________________

(найменування територіального органу чи підрозділу ДМС)

 

ВИДАНО ПОСВІДКУ

на  постійне проживання

The permanent residence  permit  issued

____ №__________ «___» ___________20__ р.

(серія та номер посвідки)    (дата видачі/date of issue)

_______________________      ___________________

(прізвище посадової особи)               (підпис)

                                                           

Додаток 11
до Тимчасового порядку розгляду
заяв для оформлення посвідки
на постійне проживання та посвідки
на тимчасове проживання
(пункт 3.8)

_______________________________________

 (найменування територіального органу чи підрозділу ДМС)

 

ВИДАНО ПОСВІДКУ на тимчасове проживання

The temporary residence  permit  issued

____ №__________ «___» ___________20__ р.

(серія та номер посвідки)      (дата видачі/date of issue)

«____» ______________________ 20__р.

              (продовжено до/ extension to)

_______________________      ___________________

  (прізвище посадової особи)                     (підпис)



Інші НПА

Наказ Міноборони №820 від 19.11.2014 Про внесення змін до наказу Міністра оборони України від 06 лютого 2001 року № 36 Наказ Міноборони №812 від 17.11.2014 Про затвердження Зміни до Інструкції про порядок організації і супроводження ремонту озброєння та військової техніки Збройних Сил України Наказ Мінсоцполітики №895 від 14.11.2014 Про внесення зміни до пункту 5 Порядку відшкодування Пенсійному фонду України за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття витрат на виплату достроково призначеної пенсії та оплату послуг за її доставку Наказ Мін'юст №2080/5 від 09.12.2014 Про внесення змін до наказу Міністерства юстиції України від 05 серпня 2013 року № 1608/5 Постанова Правління НБУ №820 від 18.12.2014 Про зміну порядку формування та зберігання обов\'язкових резервів Постанова Правління ПФУ №23-1 від 14.11.2014 Про внесення зміни до пункту 5 Порядку відшкодування Пенсійному фонду України за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття витрат на виплату достроково призначеної пенсії та оплату послуг за її доставку Указ Президент №941 від 18.12.2014 Про призначення М. Кулеби Уповноваженим Президента України з прав дитини Указ Президент №940 від 18.12.2014 Про звільнення членів Ради Національного банку України Указ Президент №939 від 18.12.2014 Про присвоєння рангу державного службовця Указ Президент №922 від 05.12.2014 Про внесення змін до Указу Президента України від 31 жовтня 2011 року № 1008