Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Наказ МОНмолодьспорт № 717 від 16.06.2014 Про затвердження Порядку організації проведення аукціонів у провадженні у справах про банкрутство та вимог до їх організаторів стосовно майна державних підприємств, що належать до сфери управління Міністерства освіти і науки України, та господарських товариств, державна частка в статутних капіталах яких перевищує 50 відсотків, повноваження з управління корпоративними правами держави щодо яких здійснює Міністерство освіти і науки України

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
 
НАКАЗ
 
16.06.2014  № 717
 
 
Зареєстровано в Міністерстві 
юстиції України 
10 липня 2014 р. 
за № 797/25574
 
Про затвердження Порядку організації проведення аукціонів у провадженні у справах про банкрутство та вимог до їх організаторів стосовно майна державних підприємств, що належать до сфери управління Міністерства освіти і науки України, та господарських товариств, державна частка в статутних капіталах яких перевищує 50 відсотків, повноваження з управління корпоративними правами держави щодо яких здійснює Міністерство освіти і науки України
 
Відповідно до частини третьої статті 49 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», пункту 72 Положення про Міністерство освіти і науки України, затвердженого Указом Президента України від 25 квітня 2013 року № 240, НАКАЗУЮ:
 
1. Затвердити Порядок організації проведення аукціонів у провадженні у справах про банкрутство та вимоги до їх організаторів стосовно майна державних підприємств, що належать до сфери управління Міністерства освіти і науки України, та господарських товариств, державна частка в статутних капіталах яких перевищує 50 відсотків, повноваження з управління корпоративними правами держави щодо яких здійснює Міністерство освіти і науки України, що додається.
 
2. Департаменту управління справами (Запольська Н.М.) забезпечити у встановленому порядку подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
 
3. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
 
4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра освіти і науки України - керівника апарату Дніпрова О. С.
 
Міністр
 
С.М. Квіт
 
ПОГОДЖЕНО:
 
Голова Державної служби України 
з питань регуляторної політики 
та розвитку підприємництва           М.Ю. Бродський
 
ЗАТВЕРДЖЕНО 
Наказ Міністерства 
освіти і науки України 
16.06.2014  № 717
 
Зареєстровано в Міністерстві 
юстиції України 
10 липня 2014 р. 
за № 797/25574
 
ПОРЯДОК 
організації проведення аукціонів у провадженні у справах про банкрутство та вимоги до їх організаторів стосовно майна державних підприємств, що належать до сфери управління Міністерства освіти і науки України, та господарських товариств, державна частка в статутних капіталах яких перевищує 50 відсотків, повноваження з управління корпоративними правами держави щодо яких здійснює Міністерство освіти і науки України
 
1. Цей Порядок встановлює процедуру організації аукціонів у провадженні у справах про банкрутство, процедуру визначення, погодження МОН України кандидатур організаторів аукціонів та вимоги до них стосовно майна державних підприємств, що належать до сфери управління МОН України, та господарських товариств, державна частка в статутних капіталах яких перевищує 50 відсотків, повноваження з управління корпоративними правами держави щодо яких здійснює МОН України (далі - боржник).
 
2. Визначені цим Порядком повноваження МОН України здійснює структурний підрозділ МОН України, відповідальний за забезпечення виконання МОН України повноважень органу управління об’єктами державної власності.
 
3. Замовником аукціону є керуючий санацією або ліквідатор, призначений у справі про банкрутство боржника господарським судом у порядку, встановленому Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (далі - Закон).
 
4. Організатор аукціону визначається замовником за погодженням з МОН України.
 
5. Організатор аукціону повинен відповідати таким вимогам:
 
бути юридичною особою, зареєстрованою у встановленому законом порядку, що має право здійснювати продаж майна шляхом проведення аукціону;
 
мати технічні можливості для забезпечення продажу майна боржника шляхом проведення аукціону (з урахуванням виду і особливостей майна, що підлягає продажу);
 
мати досвід проведення аукціонів не менше трьох років.
 
Організатором аукціону не може бути заінтересована особа стосовно боржника, кредиторів та замовника аукціону.
 
6. З метою визначення кандидатур організаторів аукціону замовник не пізніше ніж за три місяці до дати проведення аукціону надсилає МОН України для розміщення на його офіційному веб-сайті та розміщує на офіційному веб-сайті боржника (за наявності) оголошення, що має містити такі відомості:
 
інформацію про боржника, продаж майна якого здійснюватиметься на аукціоні;
 
характеристику майна боржника, продаж якого здійснюватиметься на аукціоні, що вказує на необхідність наявності у організатора цього аукціону технічних можливостей для його проведення;
 
вимоги до кандидатури організатора аукціону, встановлені пунктом 5 цього Порядку;
 
кінцевий термін прийняття від кандидатур заяв та документів, що підтверджують їх відповідність встановленим вимогам;
 
текст проекту договору про проведення аукціону із зазначенням основних істотних умов договору (крім умови про суму винагороди та інформації про організатора аукціону);
 
поштову адресу, за якою подаються заява та документи, що підтверджують відповідність кандидатур встановленим вимогам;
 
контактні телефони для довідок.
 
Розміщення на офіційному веб-сайті МОН України оголошення здійснюється протягом п’яти днів з дня його надходження за умови надання замовником у повному обсязі інформації, зазначеної у цьому пункті.
 
7. Для визначення організатором аукціону кандидатури подають замовнику аукціону в строк та за поштовою адресою, наведеними в оголошенні, розміщеному на офіційних веб-сайтах МОН України та боржника (за наявності), такі документи:
 
заяву про виконання функцій організатора аукціону із зазначенням відомостей про кандидатуру організатора аукціону (повне найменування юридичної особи, ідентифікаційний код юридичної особи, організаційно-правова форма, місцезнаходження юридичної особи, номер телефону та інші засоби зв’язку, прізвище, ім’я, по батькові та реєстраційний номер облікової картки платника податків (або відомості про серію та номер паспорта - для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку у паспорті) особи, яка уповноважена представляти юридичну особу у правовідносинах з третіми особами і має право вчиняти дії від імені юридичної особи, у тому числі підписувати договори), а також пропозиції щодо суми винагороди за проведення аукціону;
 
засвідчені в установленому порядку копії установчих або інших документів, відповідно до яких заявник має право проводити аукціони;
 
довідку, підписану керівником юридичної особи, що підтверджує технічні можливості заявника із забезпечення продажу майна боржника шляхом проведення аукціону;
 
довідку, підписану керівником юридичної особи, що містить перелік проведених заявником аукціонів, для підтвердження його досвіду у цій сфері не менше трьох років.
 
8. У разі подання неповного комплекту документів, або подання документів з порушенням вимог, передбачених пунктом 7 цього Порядку, або подання документів після встановленого в оголошенні кінцевого терміну, або подання недостовірних відомостей заява про виконання функцій організатора аукціону залишається без розгляду, про що замовник листом повідомляє заявника.
 
9. У разі надходження двох і більше заяв кандидатур, які відповідають вимогам, установленим цим Порядком, замовник у п’ятиденний строк від дати кінцевого терміну прийняття заяв на участь у конкурсі, визначеного в оголошенні, проводить конкурсний відбір та визначає переможця з урахуванням таких показників:
 
досвід роботи та технічні можливості (з урахуванням виду і особливостей майна, що підлягає продажу) із забезпечення організації продажу майна;
 
пропозиції щодо суми винагороди за проведення аукціону.
 
10. Якщо в строк та за поштовою адресою, наведеними в оголошенні, розміщеному на офіційних веб-сайтах МОН України та боржника, не надійшло жодної заяви про виконання функцій організатора аукціону або жоден із заявників не відповідає вимогам, установленим цим Порядком, замовник повторно у порядку та в строк, встановлені пунктом 6 цього Порядку, надсилає до МОН України для розміщення на його офіційному веб-сайті та розміщує на офіційному веб-сайті боржника (за наявності) оголошення про проведення повторного конкурсу з визначення організатора аукціону у провадженні у справах про банкрутство та вимоги до їх організаторів стосовно майна державних підприємств, що належать до сфери управління Міністерства освіти і науки України, та господарських товариств, державна частка в статутних капіталах яких перевищує 50 відсотків, повноваження з управління корпоративними правами держави щодо яких здійснює Міністерство освіти і науки України.
 
11. Замовник після визначення кандидатури організатора аукціону, яка відповідає вимогам, встановленим пунктом 5 цього Порядку, звертається до МОН України для її погодження.
 
До звернення замовника про погодження кандидатури організатора аукціону долучаються документи, на підставі яких було визначено таку кандидатуру, та проект договору на проведення аукціону.
 
12. За результатом розгляду поданих замовником документів щодо погодження кандидатури організатора аукціону та перевірки проекту договору про проведення аукціону на предмет його відповідності вимогам законодавства у сфері відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом МОН України у п’ятиденний строк з дня їх надходження приймає рішення про:
 
погодження кандидатури організатора аукціону;
 
відхилення кандидатури організатора аукціону.
 
З метою отримання додаткової інформації щодо кандидатури організатора аукціону або перевірки наданих нею відомостей МОН України продовжує строк для прийняття рішення, але не більше ніж на десять днів, про що повідомляє замовника аукціону.
 
13. Про прийняте рішення МОН України листом повідомляє замовника аукціону.
 
14. У разі прийняття МОН України рішення про відхилення кандидатури організатора аукціону, яка визначалась шляхом проведення конкурсного відбору, замовник повторно проводить конкурсний відбір серед кандидатур, які подавали заяви та документи, що підтверджують їх відповідність встановленим вимогам, та звертається до МОН України для погодження кандидатури.
 
15. Замовник укладає договір про проведення аукціону з погодженою МОН України кандидатурою організатора аукціону з дотриманням вимог, встановлених Законом.
 
Директор департаменту 
управління справами      Н.М. Запольська


Інші НПА

Наказ МОНмолодьспорт №285/602 від 20.08.2001 Про затвердження Інструкції про порядок заміщення вакантних посад командування (керівного складу), наукових, науково-педагогічних (педагогічних) працівників у вищих військових навчальних закладах (військових навчальних підрозділах вищих навчальних закладів) на конкурсній основі Постанова КМУ №489 від 01.10.2014 Про затвердження Порядку використання коштів державного бюджету для придбання паперу на виготовлення органами ведення Державного реєстру виборців списків виборців та іменних запрошень для підготовки і проведення голосування на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року Наказ Мін'юст №1506/5 від 09.09.2014 Про повернення нормативно-правового акта без державної реєстрації для доопрацювання Постанова Центрвиборчком №1205 від 26.09.2014 Про реєстрацію кандидатів у народні депутати України, включених до виборчого списку Партії Зелених України, у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року Постанова Центрвиборчком №1204 від 26.09.2014 Про реєстрацію кандидатів у народні депутати України, включених до виборчого списку Української партії "Зелена планета", у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року Постанова Центрвиборчком №1202 від 26.09.2014 Про реєстрацію кандидатів у народні депутати України, включених до виборчого списку Політичної партії "Єдина Країна", у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року Постанова Центрвиборчком №1201 від 26.09.2014 Про реєстрацію кандидатів у народні депутати України, включених до виборчого списку ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "ВСЕУКРАЇНСЬКЕ АГРАРНЕ ОБ’ЄДНАННЯ "ЗАСТУП", у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року Постанова Центрвиборчком №1200 від 26.09.2014 Про реєстрацію кандидатів у народні депутати України, включених до виборчого списку Політичної партії "НОВА ПОЛІТИКА", у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року Постанова Центрвиборчком №1198 від 26.09.2014 Про реєстрацію кандидатів у народні депутати України, включених до виборчого списку Політичної партії "Сила Людей", у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року Постанова Центрвиборчком №1197 від 26.09.2014 Про реєстрацію кандидатів у народні депутати України, включених до виборчого списку Політичної партії "Національна Демократична партія України", у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року