Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Наказ МФУ № 1007 від 13.11.2015 Про затвердження Порядку проведення підтвердження відповідності реєстраційних даних фізичної особи даним Державного реєстру фізичних осіб – платників податків на запити суб’єктів інформаційних відносин

МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ

НАКАЗ

13.11.2015  № 1007





Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
17 листопада 2015 р.
за № 1443/27888


Про затвердження Порядку проведення підтвердження відповідності реєстраційних даних фізичної особи даним Державного реєстру фізичних осіб – платників податків на запити суб’єктів інформаційних відносин

Відповідно до пунктів 7 та 10 Положення про Міністерство фінансів України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2014 року № 375, НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Порядок проведення підтвердження відповідності реєстраційних даних фізичної особи даним Державного реєстру фізичних осіб – платників податків на запити суб’єктів інформаційних відносин, що додається.

2. Управлінню організації обміну та аналізу інформації Міністерства фінансів України (Кизимчук І.П.) забезпечити в установленому порядку подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

3. Державній фіскальній службі України (Насіров Р.М.) протягом місяця забезпечити розробку програмного забезпечення відповідно до цього наказу.

4. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра фінансів України Макеєву О.Л. та Голову Державної фіскальної служби України Насірова Р.М.

Міністр

Н. Яресько


ПОГОДЖЕНО:

Голова Державної
фіскальної служби України




Р.М. Насіров







ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
фінансів України
13.11.2015  № 1007





Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
17 листопада 2015 р.
за № 1443/27888


ПОРЯДОК
проведення підтвердження відповідності реєстраційних даних фізичної особи даним Державного реєстру фізичних осіб – платників податків на запити суб’єктів інформаційних відносин

І. Загальні положення

1. Цей Порядок розроблено відповідно до Закону України «Про захист персональних даних», пунктів 7 та 10 Положення про Міністерство фінансів України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2014 року № 375, Порядку обробки персональних даних у базі персональних даних – Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24 лютого 2015 року № 210, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 12 березня 2015 року за № 278/26723.

2. Цей Порядок регламентує правила проведення ДФС підтвердження відповідності реєстраційних даних фізичної особи даним Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (далі – Державний реєстр) на запити суб’єктів інформаційних відносин та надання відповідей на такі запити.

3. Суб’єктами інформаційних відносин відповідно до цього Порядку є ДФС та інші державні органи, які мають право на подання запитів щодо проведення підтвердження відповідності реєстраційних даних фізичних осіб даним Державного реєстру.

4. Структура, формати інформаційних файлів, що передаються та приймаються в порядку інформаційної взаємодії, форма журналів обліку, переданих та отриманих інформаційних файлів визначаються ДФС та іншими суб’єктами інформаційних відносин відповідними спільними рішеннями, які оформлюються окремими протоколами, підготовленими відповідно до цього Порядку.

ІІ. Порядок отримання запитів та надання відповідей на запити суб’єктів інформаційних відносин

1. Інформаційна взаємодія між ДФС та іншими суб’єктами інформаційних відносин здійснюється на центральному рівні в електронній формі інформаційно-телекомунікаційними засобами з використанням засобів технічного та криптографічного захисту інформації відповідно до вимог законодавства з питань захисту інформації.

2. Для захисту інформації застосовуються засоби технічного та криптографічного захисту інформації, що мають сертифікат відповідності або позитивний експертний висновок за результатами державної експертизи у сфері технічного та/або криптографічного захисту інформації.

3. ДФС забезпечує перевірку на відповідність даним Державного реєстру таких даних фізичної особи, що містяться у запиті суб’єкта інформаційних відносин:

реєстраційного номера облікової картки платника податків або серії та номера паспорта (для фізичних осіб, які мають відмітку у паспорті про право здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта);

прізвища, імені та по батькові (за наявності) фізичної особи;

дати народження (за наявності) фізичної особи.

4. Відповідь на запит обов’язково має містити такі відомості:

реєстраційний номер та дату відповіді на запит;

номер та дату (число, місяць, рік) запиту, на який надається відповідь;

реєстраційний номер облікової картки платника податків або серію та номер паспорта (для фізичних осіб, які мають відмітку у паспорті про право здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта);

результат обробки запиту.

5. Запит та відповідь на запит можуть містити інші відомості, що не стосуються відомостей про особу та визначаються спільно суб’єктами інформаційних відносин відповідно до пункту 4 розділу І цього Порядку.

6. У разі якщо відповідь, що надійшла від ДФС до іншого суб’єкта інформаційних відносин, пошкоджена, її структура не відповідає структурі, затвердженій Протоколом згідно з пунктом 4 розділу І цього Порядку, або виявлено порушення вимог щодо накладення на відповідь електронного цифрового підпису, ДФС вживає заходів для усунення недоліків, що призвели до неприйняття суб’єктом інформаційних відносин відповіді, та після їх усунення надає коректно сформовану відповідь відповідно до цього Порядку на заміну раніше наданої.

7. Відхилення запиту здійснюється згідно з Типовим порядком здійснення електронного документообігу в органах виконавчої влади, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2004 року № 1453.

IІІ. Захист інформації при інформаційній взаємодії

1. При обміні інформацією згідно з цим Порядком суб’єкти інформаційних відносин впроваджують організаційно-технічні заходи, які забезпечують захист інформації з обмеженим доступом, що передається.

2. Інформація, що передається, обробляється суб’єктом інформаційних відносин з урахуванням вимог законодавства про захист персональних даних та використовується виключно з метою виконання обов’язків, покладених на суб’єкта інформаційних відносин відповідно до законодавства, і не може бути передана третій особі, якщо інше не передбачено законом.

В.о. начальника
Управління організації
обміну та аналізу інформації
Міністерства фінансів України




І.П. Кизимчук



Інші НПА

Наказ МФУ №210 від 24.02.2015 Про затвердження Порядку обробки персональних даних у базі персональних даних - Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків Наказ МФУ №897 від 20.10.2015 Про затвердження форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємствПро затвердження форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств Наказ Мінсоцполітики №1024 від 22.10.2015 Про внесення змін до наказу Міністерства соціальної політики України від 08 жовтня 2014 року № 738 Розпорядження КМУ №1186 від 18.11.2015 Про утворення державного закладу Меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні - Музей Революції гідності Розпорядження КМУ №1185 від 18.11.2015 Про утворення Організаційного комітету та затвердження плану заходів з підготовки та відзначення у 2015 році Дня Гідності та Свободи Постанова КМУ №942 від 18.11.2015 Про внесення змін до розділу III схеми спрямування і координації діяльності центральних органів виконавчої влади Кабінетом Міністрів України через відповідних членів Кабінету Міністрів України Розпорядження КМУ №1184 від 11.11.2015 Про утворення Університету державної фіскальної служби України Постанова ВРУ №799 від 12.11.2015 Про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання здійснення окремих напрямів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності Закон України ВРУ №748 від 04.11.2015 Про ратифікацію Протоколу між Кабінетом Міністрів України і Урядом Республіки Таджикистан про вилучення окремих товарів з режиму вільної торгівлі до Угоди між Кабінетом Міністрів України і Урядом Республіки Таджикистан про вільну торгівлю від 6 липня 2001 року Закон України ВРУ №745 від 04.11.2015 Про ратифікацію Протоколу про внесення змін до Марракеської угоди про заснування Світової організації торгівлі