Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Наказ Мін'юст № 1125 від 10.06.2013 Про затвердження Порядку проведення «гарячої» телефонної лінії в Міністерстві юстиції України

МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ

НАКАЗ

10.06.2013  № 1125/5





Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
13 червня 2013 р.
за № 943/23475


Про затвердження Порядку проведення «гарячої» телефонної лінії в Міністерстві юстиції України

Відповідно до пункту 1 статті 1 Указу Президента України від 07 лютого 2008 року № 109 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування», з метою підвищення ефективності роботи Міністерства юстиції України (далі - Мін’юст України) зі зверненнями громадян, об’єктивного та вчасного їх розгляду згідно з вимогами законодавства України НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Порядок проведення «гарячої» телефонної лінії в Міністерстві юстиції України, що додається.

2. Департаменту організаційного та ресурсного забезпечення (Мудрий С.І.), прес-службі Мін’юсту України:

1) забезпечити організацію та проведення «гарячої» телефонної лінії в Мін’юсті України відповідно до цього наказу;

2) подати цей наказ на державну реєстрацію відповідно до Указу Президента України від 03 жовтня 1992 року № 493 «Про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади» (зі змінами).

3. Керівникам структурних підрозділів Мін’юсту України, підприємств, установ, організацій, що належать до сфери управління Мін’юсту України, в межах повноважень забезпечити виконання цього наказу.

4. Прес-службі Мін’юсту України забезпечити оприлюднення цього наказу на веб-сайті Мін’юсту України.

5. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

6. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Міністр

Олександр Лавринович










ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
юстиції України
10.06.2013  № 1125/5





Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
13 червня 2013 р.
за № 943/23475





ПОРЯДОК
проведення «гарячої» телефонної лінії в Міністерстві юстиції України

1. Цей Порядок розроблено відповідно до статті 40 Конституції України, Закону України «Про звернення громадян», Указу Президента України від 07 лютого 2008 року № 109 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування» з метою підвищення ефективності роботи Мін’юсту України зі зверненнями громадян, об’єктивного та вчасного їх розгляду згідно з вимогами законодавства України.

2. Посадові особи Мін’юсту України, які забезпечують роботу «гарячої» телефонної лінії, у своїй діяльності керуються Конституцією України, Законами України «Про звернення громадян», «Про державну службу», Указом Президента України від 07 лютого 2008 року № 109 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування», Положенням про Міністерство юстиції України, затвердженим Указом Президента України від 06 квітня 2011 року № 395, іншими нормативно-правовими актами та цим Порядком.

3. «Гаряча» телефонна лінія працює в адміністративній будівлі Мін’юсту України за адресою: м. Київ, пров. Рильський, 10; тел.: 271-17-86. Час проведення: з 15:30 до 16:30 згідно з окремим графіком.

4. Графік «гарячої» телефонної лінії готується Управлінням розгляду звернень та прийому громадян Департаменту організаційного та ресурсного забезпечення, узгоджується з керівниками структурних підрозділів та затверджується наказом Мін’юсту України.

5. Організацію «гарячої» телефонної лінії забезпечують Департамент організаційного та ресурсного забезпечення та прес-служба Мін’юсту України.

6. У роботі «гарячої» телефонної лінії відповідно до затвердженого графіка беруть участь керівники структурних підрозділів або уповноважені ними особи та працівники підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління Мін’юсту України.

7. На «гарячій» телефонній лінії можуть бути присутні представники засобів масової інформації відповідно до статті 26 Закону України «Про інформацію» (телефон прес-служби: 271-16-76).

8. Усі звернення громадян, що надійшли на «гарячу» телефонну лінію, реєструються Управлінням розгляду звернень та прийому громадян Департаменту організаційного та ресурсного забезпечення в день їх надходження, і на кожне звернення заповнюється картка телефонного звернення громадянина (додається).

9. Діловодство за зверненнями громадян, що надійшли на «гарячу» телефонну лінію, ведеться відповідно до Інструкції з діловодства за зверненнями громадян в органах державної влади і місцевого самоврядування, об’єднаннях громадян, на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності, в засобах масової інформації, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 14 квітня 1997 року № 348.

10. Питання, з якими звертається громадянин, за можливості вирішуються під час телефонної розмови.

11. Усі звернення, що потребують детальнішого вивчення, після реєстрації передаються до відповідного структурного підрозділу Мін’юсту України для вирішення по суті.

Строк розгляду не повинен перевищувати строків, які визначені чинним законодавством.

12. Звернення, що потребують детальнішого вивчення, розглядаються в такому самому порядку, що й письмові звернення, відповідно до Закону України «Про звернення громадян».

13. Звернення громадян, які мають установлені законодавством пільги, розглядаються в першочерговому порядку.

14. Структурний підрозділ Мін’юсту України після надання відповіді заявнику наступного робочого дня повинен надати копію відповіді Управлінню розгляду звернень та прийому громадян Департаменту організаційного та ресурсного забезпечення.

15. Контроль за вчасним розглядом звернень громадян, що надійшли на «гарячу» телефонну лінію, здійснює Управління розгляду звернень та прийому громадян Департаменту організаційного та ресурсного забезпечення.

16. Оприлюднення інформації щодо роботи «гарячої» телефонної лінії забезпечує прес-служба Мін’юсту України.

Директор
Департаменту організаційного
та ресурсного забезпечення



С.І. Мудрий










Додаток
до Порядку проведення
«гарячої» телефонної лінії
в Міністерстві юстиції України
(пункт 8)




Міністерство юстиції України

КАРТКА
телефонного звернення громадянина
(дата проведення)

Пряма телефонна лінія
Міністерства юстиції України

за участю__________________________________________________
  (найменування посади, ініціали (ініціал імені), прізвище)

Дані заявника:




Прізвище, ім`я та по батькові:




Місце проживання/місце реєстрації:




Зміст звернення:




Відповідальний підрозділ:




Строк виконання:

________________________
(найменування посади)

_______
(підпис)

____________________________
(ініціали (ініціал імені), прізвище)


Інші НПА

Рішення ФГВФО №6 від 12.07.2012 Про затвердження Положення про порядок визначення банків-агентів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Указ Президент №155 від 19.02.2002 Про порядок організації та здійснення контролю за виконанням указів, розпоряджень і доручень Президента України Постанова ВРУ №164 від 05.02.2015 Про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до Закону України \"Про особливості державного регулювання діяльності суб’єктів підприємницької діяльності, пов’язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів\" щодо мораторію на експорт лісо- та пиломатеріалів у необробленому вигляді Постанова ВРУ №162 від 05.02.2015 Про прийняття за основу проекту Закону України про запровадження нових інвестиційних можливостей, гарантування прав та законних інтересів суб’єктів підприємницької діяльності для проведення масштабної енергомодернізації Постанова ВРУ №161 від 05.02.2015 Про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування органів внутрішніх справ Постанова ВРУ №155 від 05.02.2015 Про надання згоди на затримання та арешт (взяття під варту) судді Центрального районного суду міста Миколаєва Рудяка А.О. Постанова ВРУ №154 від 05.02.2015 Про надання згоди на затримання та арешт (взяття під варту) судді Малиновського районного суду міста Одеси Болотіна М.В. Постанова ВРУ №153 від 05.02.2015 Про надання згоди на затримання та арешт (взяття під варту) судді Печерського районного суду міста Києва Кірєєва Р.В. Постанова ВРУ №152 від 05.02.2015 Про направлення до Конституційного Суду України законопроекту про внесення змін до Конституції України щодо недоторканності народних депутатів України та суддів Постанова ВРУ №149 від 04.02.2015 Про прийняття за основу проекту Постанови Верховної Ради України про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2015 році