Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Наказ Мін'юст № 339/5 від 11.03.2015 Про затвердження Порядку розгляду питань, пов’язаних з призначенням на посади начальників та перших заступників начальників головних територіальних управлінь юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, в областях, містах Києві та Севастополі

МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ

НАКАЗ

11.03.2015  № 339/5





Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
13 березня 2015 р.
за № 283/26728


Про затвердження Порядку розгляду питань, пов’язаних з призначенням на посади начальників та перших заступників начальників головних територіальних управлінь юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, в областях, містах Києві та Севастополі

Відповідно до вимог Порядку призначення на посади та звільнення з посад керівників територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України  від 25 січня 2012 року № 45, Порядку проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державних службовців, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15 лютого 2002 року № 169, та з метою залучення висококваліфікованих фахівців для роботи на керівних посадах головних територіальних управлінь юстиції НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Порядок розгляду питань, пов’язаних з призначенням на посади начальників та перших заступників начальників головних територіальних управлінь юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, в областях, містах Києві та Севастополі, що додається.

2. Визнати таким, що втратив чинність, наказ Міністерства юстиції України від 01 липня 2011 року № 1776/5 «Про затвердження Порядку розгляду питань, пов’язаних з призначенням на посади заступників начальників головних управлінь юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 04 липня 2011 року за № 806/19544.

3. Департаменту кадрової роботи та державної служби (Грибань С.О.) подати цей наказ на державну реєстрацію відповідно до Указу Президента України від 03 жовтня 1992 року № 493 «Про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади».

4. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Міністра Севостьянову Н.І.

Міністр

П. Петренко










ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ
Міністерства юстиції України
11.03.2015  № 339/5





Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
13 березня 2015 р.
за № 283/26728


ПОРЯДОК
розгляду питань, пов’язаних з призначенням на посади начальників та перших заступників начальників головних територіальних управлінь юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, в областях, містах Києві та Севастополі

1. Цей Порядок застосовується під час розгляду питань щодо призначення на посади начальників та перших заступників начальників головних територіальних управлінь юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, в областях, містах Києві та Севастополі (далі – головне територіальне управління юстиції).

2. Начальники головних територіальних управлінь юстиції призначаються на посади Міністром юстиції України згідно зі статтями 8 та 13 Закону України «Про центральні органи виконавчої влади», Положенням про Міністерство юстиції України, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України  від 02 липня 2014 року № 228.

Начальник Головного територіального управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим призначається на посаду та звільняється з посади Міністром юстиції України за погодженням з Верховною Радою Автономної Республіки Крим.

Начальники головних територіальних управлінь юстиції в областях, містах Києві та Севастополі призначаються на посади Міністром юстиції України за погодженням з головами відповідних місцевих державних адміністрацій.

Перший заступник начальника Головного територіального управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим призначається на посаду Міністром юстиції України за погодженням з Головою Верховної Ради Автономної Республіки Крим та Головою Ради міністрів Автономної Республіки Крим.

Перші заступники начальників головних територіальних управлінь юстиції в областях, містах Києві та Севастополі призначаються на посади Міністром юстиції України.

Кваліфікаційні вимоги до зайняття посад начальників та перших заступників начальників головних територіальних управлінь юстиції встановлюються Міністром юстиції України.

При заміщенні посад кандидатами (докторами) наук враховується відповідність спеціальності, за якою захищено дисертацію, завданням та функціям головного територіального управління юстиції.

3. З метою набуття практичного досвіду, перевірки професійного рівня і ділових якостей кандидата на посаду начальника або першого заступника начальника головного територіального управління юстиції Міністерством юстиції може бути організоване його стажування відповідно до Положення про порядок стажування у державних органах, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01 грудня 1994 року № 804.

4. У разі наявності вакантної посади начальника головного територіального управління юстиції Міністр юстиції протягом одного місяця після утворення вакантної посади обирає кандидата на посаду з кадрового резерву або такого, що пройшов стажування, чи приймає рішення про оголошення конкурсу на її заміщення.

5. У разі прийняття Міністром юстиції рішення про оголошення конкурсу на заміщення вакантної посади начальника або першого заступника начальника головного територіального управління юстиції подання кандидатами документів та конкурсний відбір здійснюються відповідно до Порядку проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державних службовців, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15 лютого 2002 року № 169.

Особи, які бажають взяти участь у конкурсі, подають до конкурсної комісії Міністерства юстиції такі документи:

заяву про участь у конкурсі, у якій зазначається про ознайомлення заявника із встановленими законодавством обмеженнями щодо прийняття на державну службу та проходження державної служби;

заповнену особову картку (форма № П-2ДС) з відповідними додатками;

дві фотокартки розміром 4 х 6 см;

копії документів про освіту, підвищення кваліфікації, присвоєння вченого звання, присудження наукового ступеня;

декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік за формою, передбаченою Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції»;

копію документа, який посвідчує особу;

копію військового квитка (для військовослужбовців або військовозобов’язаних);

довідку про допуск до державної таємниці (у разі його наявності).

У разі визнання переможцем конкурсу кандидат подає до Департаменту кадрової роботи та державної служби додаткові документи, необхідні для вирішення питання про призначення та для формування особової справи.

За результатами конкурсу на посаду начальника головного територіального управління юстиції Міністр юстиції подає протягом двох тижнів Голові Ради міністрів Автономної Республіки Крим, голові відповідної місцевої державної адміністрації пропозицію щодо погодження призначення на посаду начальника головного територіального управління юстиції особи, яка є переможцем конкурсу.

Якщо призначення осіб на посади начальника або першого заступника начальника головного територіального управління юстиції здійснюється за результатами конкурсного відбору, Міністр юстиції України призначає таких осіб за рекомендацією Кадрової комісії Міністерства юстиції України в установленому порядку. Положення та персональний склад Кадрової комісії затверджуються Міністром юстиції України.

6. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17 червня 1994 року № 423 «Про деякі питання застосування статей 4, 15 і 27 Закону України «Про державну службу» призначення на посади третьої – сьомої категорій посад державних службовців органів виконавчої влади при просуванні по службі державного службовця, який зарахований до кадрового резерву чи пройшов стажування, а також прийняття на роботу державного службовця, який припинив державну службу у зв’язку з відставкою, може здійснюватися за рішенням Міністра юстиції без проведення конкурсу.

Обрання Міністром юстиції кандидата на посаду начальника або першого заступника начальника головного територіального управління юстиції з кадрового резерву або такого, що пройшов стажування, здійснюється за результатами розгляду в Міністерстві юстиції документів особової справи кандидата та співбесід кандидата з Кадровою комісією Міністерства юстиції України.

Для розгляду Міністерством юстиції питання щодо призначення на посаду за визначеною цим пунктом процедурою кандидат подає до Міністерства юстиції такі документи:

власноручно написану заяву на ім’я Міністра юстиції України про призначення на посаду із зазначенням дати написання та процедури призначення;

особову картку (форма № П-2ДС) з відповідними додатками;

дві кольорові фотокартки розміром 4 х 6 см та фотокартку в електронному форматі;

копії документів про освіту, науковий ступінь, вчене звання, підвищення кваліфікації, засвідчені підписом уповноваженої посадової особи та печаткою, із зазначенням дати засвідчення;

декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік за формою, передбаченою Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції»;

підписані кандидатом власноручно попередження про встановлені законодавством України обмеження, пов'язані з прийняттям на державну службу та її проходженням, а також ознайомлення із Загальними правилами поведінки державного службовця, затвердженими наказом Головного управління державної служби України від 04 серпня 2010 року  № 214, зареєстрованими в Міністерстві юстиції України 11 листопада 2010 року за № 1089/18384, за формами згідно з додатками 1, 2 до цього Порядку;

індивідуальний план стажування та доповідну записку про стажування з висновками керівника стажування (для осіб, які проходили стажування);

довідку про перебування у кадровому резерві (для осіб, зарахованих до кадрового резерву);

копії першої, другої та одинадцятої сторінок паспорта, засвідчені підписом уповноваженої посадової особи та печаткою;

копію трудової книжки, засвідчену підписом уповноваженої посадової особи та печаткою, із зазначенням дати засвідчення;

копію військового квитка (для військовозобов’язаних), засвідчену підписом уповноваженої посадової особи та печаткою;

витяг з послужного списку (для співробітників правоохоронних органів), засвідчений підписом уповноваженої посадової особи та печаткою;

згоду на обробку персональних даних за формою згідно з додатком 3 до цього Порядку;

копію документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків;

інформацію про працюючих у зазначеному органі близьких осіб за формою згідно з додатком 4 до цього Порядку;

інформацію про наявність (відсутність) корпоративних прав за формою згідно з додатком 5 до цього Порядку;

копії документів про надані пільги, засвідчені підписом уповноваженої посадової особи та печаткою;

повідомлення про проведену в іншому органі державної влади спеціальну перевірку відносно особи (якщо спеціальна перевірка проводилася раніше);

згоду на проведення спеціальної перевірки відомостей про претендента на посаду, пов’язану з виконанням функцій держави (крім випадків, передбачених пунктом 1-1 Порядку проведення спеціальної перевірки відомостей щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, затвердженого Указом Президента України  від 25 січня 2012 року № 33);

власноручно написану заяву на ім’я Міністра юстиції України про згоду на проведення перевірки, передбаченої Законом України «Про очищення влади», за встановленою формою.

Департаментом кадрової роботи та державної служби розглядаються документи кандидата на відповідну посаду, вивчаються питання відповідності кандидата встановленим кваліфікаційним вимогам, його морально-ділові якості та зазначені документи подаються до Кадрової комісії Міністерства юстиції України.

Неналежне оформлення поданих документів, виявлення невідповідності кваліфікаційним вимогам або рівня фахової підготовки кандидата є підставою для відхилення кандидатури на призначення.

У разі прийняття Міністром юстиції рішення про обрання кандидата на посаду начальника головного територіального управління юстиції з кадрового резерву або такого, що пройшов стажування, Міністр юстиції подає Голові Ради міністрів Автономної Республіки Крим, голові відповідної місцевої державної адміністрації пропозицію щодо погодження призначення на посаду начальника головного територіального управління юстиції.

7. При призначенні на посаду Міністерством юстиції може встановлюватись випробувальний термін з метою перевірки відповідності кандидата роботі на посаді начальника або першого заступника начальника головного територіального управління юстиції.

8. Остаточне рішення щодо призначення на посаду приймається Міністром юстиції.

Про прийняте Міністром юстиції рішення про призначення кандидата на посаду начальника або першого заступника начальника головного територіального управління юстиції видається відповідний наказ.

9. На підставі наказу Міністерства юстиції про призначення на посаду головним територіальним управлінням юстиції видається наказ про вступ начальника або першого заступника начальника головного територіального управління юстиції на посаду, копія якого надсилається до Департаменту кадрової роботи та державної служби Міністерства юстиції.

В.о. директора
Департаменту кадрової роботи
та державної служби



С.О. Грибань





Додаток 1
до Порядку розгляду питань,
пов’язаних з призначенням
на посади начальників
та перших заступників начальників
головних територіальних управлінь
юстиції Міністерства юстиції України
в Автономній Республіці Крим,
в областях, містах Києві та Севастополі
(пункт 6)


ПОПЕРЕДЖЕННЯ
про встановлені законодавством України обмеження, пов'язані з прийняттям на державну службу та її проходженням

Про обмеження, встановлені Законами України «Про державну службу» та «Про засади запобігання і протидії корупції», пов’язані з прийняттям на державну службу та проходженням державної служби, попереджений(а).

_______________
(підпис)

________________________
(прізвище, ініціали)

“______” _______________20___ року













Додаток 2
до Порядку розгляду питань,
пов’язаних з призначенням
на посади начальників
та перших заступників начальників
головних територіальних управлінь
юстиції Міністерства юстиції України
в Автономній Республіці Крим,
в областях, містах Києві та Севастополі
(пункт 6)


ОЗНАЙОМЛЕННЯ
із Загальними правилами поведінки державного службовця






Додаток 3
до Порядку розгляду питань,
пов’язаних з призначенням
на посади начальників
та перших заступників начальників
головних територіальних управлінь
юстиції Міністерства юстиції України
в Автономній Республіці Крим,
в областях, містах Києві та Севастополі
(пункт 6)


ЗГОДА
на обробку персональних даних

Я, ________________________________________________________________________
(прізвище, ім'я та по батькові)

(___ ____________ 19__ року народження, паспорт: серія ______ № _________,

виданий ___________________________________________________________________),

відповідно до Закону України «Про захист персональних даних», з метою ведення бази персональних даних, забезпечення кадрового діловодства, підготовки відповідно до вимог законодавства статистичної, адміністративної та іншої інформації з питань персоналу, а також з питань реалізації визначених законодавством прав та обов’язків у сфері трудових правовідносин даю згоду на:

обробку моїх персональних даних з первинних джерел, зокрема відомостей про освіту, професію, спеціальність та кваліфікацію, науковий ступінь, вчене звання, підвищення кваліфікації, паспортних даних, даних про нагороди, відомостей про декларування доходів, зобов’язання фінансового характеру, про майновий стан щодо мене та членів моєї сім’ї (для державного службовця і особи, яка претендує на зайняття посади державного службовця), автобіографічних даних, відомостей про трудову діяльність, особистих відомостей (вік, стать, родинний стан, склад сім’ї тощо), відомостей про зареєстроване або фактичне місце проживання, про перебування на військовому обліку, даних щодо стану здоров’я в межах, визначених законодавством, щодо періоду надання відпусток, щодо підтвердження права на пільги, встановлені законодавством, щодо реєстрації фізичної особи у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків, ідентифікаційних даних в електронному вигляді (біографічні довідки, номери телефонів), запису зображення (фото);

використання персональних даних, що передбачає будь-які дії володільця персональних даних з обробки таких даних, їх захисту, а також дії з надання часткового або повного права обробки персональних даних іншим суб’єктам відносин, пов'язаних з персональними даними, що здійснюються за згодою суб’єкта персональних даних чи відповідно до Закону (стаття 10 зазначеного Закону);

поширення персональних даних, що передбачає дії з передачі відомостей про фізичну особу за згодою суб’єкта персональних даних (стаття 14 зазначеного Закону);

доступ до персональних даних третіх осіб, що здійснюється відповідно до цієї згоди або вимог Закону (стаття 16 зазначеного Закону).

Зобов'язуюсь у разі зміни моїх персональних даних надавати у найкоротший строк уточнену, достовірну інформацію та оригінали відповідних документів для оновлення моїх персональних даних.

_______________
(підпис)

________________________
(прізвище, ініціали)

“______” _______________ 20___ року




Додаток 4
до Порядку розгляду питань,
пов’язаних з призначенням
на посади начальників
та перших заступників начальників
головних територіальних управлінь
юстиції Міністерства юстиції України
в Автономній Республіці Крим,
в областях, містах Києві та Севастополі
(пункт 6)





Міністру юстиції України
____________________________________
(прізвище, ім’я, по батькові) ____________________________________
(місце проживання) ____________________________________
____________________________________


ЗАЯВА

Відповідно до статті 9 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» повідомляю, що у разі призначення на посаду ____________________________________________________________________не буду мати у безпосередньому підпорядкуванні близьких осіб* та не буду безпосередньо підпорядкованим близьким особам у зв’язку з виконанням своїх повноважень, а також повідомляю, що не маю близьких мені осіб, які працюють у _________________________________________________________ та його структурних підрозділах.

__________
* Близькі особи – чоловік, дружина, батько, мати, вітчим, мачуха, син, дочка, пасинок, падчерка, рідний брат, рідна сестра, дід, баба, прадід, прабаба, внук, внучка, правнук, правнучка, усиновлювач чи усиновлений, опікун чи піклувальник, особа, яка перебуває під опікою або піклуванням, а також особи, які спільно проживають, пов'язані спільним побутом і мають взаємні права та обов'язки із суб’єктом, зазначеним у частині першій статті 4 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», у тому числі особи, які спільно проживають, але не перебувають у шлюбі (стаття 1 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції»).

_______________
(підпис)

________________________
(прізвище, ініціали)

“______” _______________ 20___ року


Додаток 5
до Порядку розгляду питань,
пов’язаних з призначенням
на посади начальників
та перших заступників начальників
головних територіальних управлінь
юстиції Міністерства юстиції України
в Автономній Республіці Крим,
в областях, містах Києві та Севастополі
(пункт 6)


ІНФОРМАЦІЯ
про наявність (відсутність) корпоративних прав

 

Я, _____________________________________________________________________________,
(прізвище, ім’я та по батькові)
 

претендент на посаду_____________________________________________________________
(найменування посади та органу)
 

_______________________________________________________________________________,відповідно до статей 7, 11 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» повідомляю про наявність (відсутність) у мене корпоративних прав*:

________________________________________________________________________________

(найменування господарської організації, розмір частки у статутному капіталі,

________________________________________________________________________________

кількість та номінальна вартість цінних паперів)

________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________

 

___________
* Корпоративні права – це права особи, частка якої визначається у статутному фонді (майні) господарської організації, що включають правомочності на участь цієї особи в управлінні господарською організацією, отримання певної частки прибутку (дивідендів) даної організації та активів у разі ліквідації останньої відповідно до закону, а також інші правомочності, передбачені законом та статутними документами (стаття 167 Господарського кодексу України). Господарські організації – юридичні особи, створені відповідно до Цивільного кодексу України, державні, комунальні та інші підприємства, створені відповідно до цього Кодексу, а також інші юридичні особи, які здійснюють господарську діяльність та зареєстровані в установленому законом порядку (стаття 55 Господарського кодексу України).

 

 

_______________
(підпис)

________________________
(прізвище, ініціали)

“______” _______________ 20___ року

 

 



Інші НПА

Постанова НКРЕКП №8 від 12.01.2015 Про визнання такою, що втратила чинність, постанови Національної комісії регулювання електроенергетики України від 13 січня 2010 року № 11 Постанова НКРЕКП №9 від 12.01.2015 Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу, газу (метану) вугільних родовищ за регульованим тарифом Рішення ГР при НБУ №8 від 30.01.2015 Про зміни до Річного (перспективного) плану роботи Громадської ради при Національному банку України Наказ Фонд державного майна України №209 від 17.02.2015 Про затвердження Змін до Положення про порядок продажу пакетів акцій акціонерних товариств на відкритих грошових регіональних аукціонах Наказ Фонд державного майна України №1871 від 08.09.2000 Про затвердження Положення про порядок продажу пакетів акцій акціонерних товариств на відкритих грошових регіональних аукціонах Наказ Держспецзв'язку №109 від 03.03.2015 Про внесення змін до Порядку погодження кандидатур претендентів на посади керівників юридичних служб у Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації України Наказ Мін'юст №1615/5 від 16.06.2011 Про затвердження Порядку погодження у Міністерстві юстиції України призначення на посаду керівників юридичних служб міністерств, інших центральних органів виконавчої влади Наказ Держспецзв'язку №283 від 23.05.2013 Про затвердження Порядку погодження кандидатур претендентів на посади керівників юридичних служб у Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації України Постанова ВРУ №268 від 19.03.2015 Про повернення на доопрацювання проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих правових аспектів поліпшення позицій України у рейтингу Doing Business Постанова ВРУ №270 від 19.03.2015 Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин розкрадання державних коштів під час надання послуг зі збирання небезпечних відходів гексахлорбензолу в Калуському районі Івано-Франківської області у 2011-2014 роках