Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Наказ Мінсоцполітики № 41 від 20.01.2015 Про затвердження Положення про державну службу зайнятості

МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

20.01.2015  № 41

Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
12 лютого 2015 р.
за № 141/26586


Про затвердження Положення про державну службу зайнятості

Відповідно до абзацу третього пункту 4 постанови Кабінету Міністрів України від 05 березня 2014 року № 90 „Деякі питання державного управління у сфері зайнятості населення” НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Положення про державну службу зайнятості, що додається.

2. Департаменту ринку праці та зайнятості (Свідрак А.С.) в установленому порядку подати цей наказ на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

3. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Ярошенка В.С.

Міністр

П. Розенко

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
соціальної політики України
20.01.2015  № 41

Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
12 лютого 2015 р.
за № 141/26586


ПОЛОЖЕННЯ
про державну службу зайнятості

І. Загальні положення

1. Державна служба зайнятості (далі - Служба) є централізованою системою державних установ, діяльність якої спрямовується та координується Міністерством соціальної політики України.

2. Служба складається з Центрального апарату Служби, головних управлінь Служби в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі (далі - Головні управління), управлінь Служби в районах, містах, районах у містах, а також у містах та районах (далі - управління), навчальних закладів державної служби зайнятості, центрів професійної орієнтації населення, інших підприємств, установ, організацій, утворених Службою.

3. Служба у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, постановами Верховної Ради України, прийнятими відповідно до Конституції та законів України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України та Міністерства соціальної політики України, рішеннями правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, іншими нормативно-правовими актами та цим Положенням.

4. Гранична чисельність працівників Служби погоджується Міністерством соціальної політики України та затверджується Головою Служби.

5. Фінансування діяльності Служби та виконання нею функцій, передбачених законодавством, у тому числі цим Положенням, здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття (далі - Фонд).

6. Умови оплати праці працівників Служби визначаються наказом Міністерства соціальної політики України.

7. Установи, що входять до складу Служби, є юридичними особами публічного права, мають печатку із зображенням Державного Герба України та своїм найменуванням, власні бланки, рахунки в органах Державної казначейської служби України та/або банківських установах.

ІІ. Завдання, функції та права Служби

1. Відповідно до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 05 березня 2014 року № 90 „Деякі питання державного управління у сфері зайнятості населення” до внесення змін до Законів України „Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття” та „Про зайнятість населення” Служба продовжує виконувати завдання і функції у сфері зайнятості населення, трудової міграції та соціального захисту від безробіття, а також функції виконавчої дирекції Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, визначені Законами України „Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття”, „Про зайнятість населення”.

2. Служба під час виконання покладених на неї завдань взаємодіє в установленому порядку з іншими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями.

ІІІ. Центральний апарат Служби

1. Центральний апарат Служби є головною державною установою у централізованій системі державних установ Служби. Повна назва - Державна служба зайнятості (Центральний апарат).

Центральний апарат Служби здійснює свої повноваження безпосередньо та через головні управління та управління.

Центральний апарат Служби є неприбутковою державною установою, що фінансується за рахунок коштів Фонду.

Центральний апарат Служби як юридична особа публічного права має самостійний баланс, рахунки в органах Державної казначейської служби України та банківських установах, кутовий штамп і печатку із зображенням Державного Герба України, своїм найменуванням та ідентифікаційним кодом згідно з ЄДРПОУ, інші печатки та штампи (за потреби).

2. Голова Служби (керівник Центрального апарату Служби) (далі - Голова Служби) призначається на посаду та звільняється з посади Міністром соціальної політики України. Призначення Голови Служби здійснюється за погодженням з головою Київської міської державної адміністрації.

Голова Служби може мати заступників, у тому числі першого, які призначаються на посади за поданням Голови Служби та звільняються з посад Міністром соціальної політики України.

3. Структура Центрального апарату Служби погоджується Міністерством соціальної політики України та затверджується Головою Служби.

4. Голова Служби:

1) здійснює керівництво діяльністю Служби та несе персональну відповідальність за організацію її діяльності та діяльності головних управлінь, за виконання покладених на Службу завдань та функцій, цільове використання коштів Фонду, належне використання виділеного у розпорядження Служби майна і матеріальних цінностей тощо;

2) затверджує розподіл обов’язків між першим заступником та заступниками Голови Служби;

3) затверджує положення про структурні підрозділи Служби, положення про головні управління, статути підпорядкованих навчальних закладів та підприємств, установ, організацій;

4) затверджує штатний розпис Служби (відповідно до структури, погодженої з Міністерством соціальної політики України) та кошторис видатків Служби;

5) затверджує кошторис видатків Фонду відповідно до затвердженого Кабінетом Міністрів України бюджету Фонду, а у випадку, коли до початку нового бюджетного періоду Кабінетом Міністрів України не затверджено річний бюджет Фонду, затверджує тимчасовий кошторис видатків Фонду, щомісячний обсяг яких не може перевищувати 1/12 обсягу видатків, затверджених кошторисом видатків Фонду на попередній рік, крім захищених видатків на виплату допомоги по безробіттю;

6) утворює, ліквідовує, реорганізовує головні управління та управління Служби за погодженням з Міністерством соціальної політики України, затверджує структуру, граничну чисельність, штатний розпис, кошторис видатків головних управлінь Служби в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, в тому числі кошторис видатків апарату головних управлінь;

7) забезпечує виконання Службою функцій виконавчої дирекції Фонду;

8) забезпечує виконання доручень Міністерства соціальної політики України;

9) у межах своїх повноважень видає накази організаційно-розпорядчого характеру, організовує і контролює їх виконання відповідно до законодавства;

10) здійснює прийняття і звільнення працівників Центрального апарату Служби (крім заступників Голови Служби), заступників начальника головних управлінь Служби;

11) здійснює інші повноваження, передбачені законодавством.

ІV. Головні управління Служби

1. Головні управління Служби підпорядковуються та підзвітні Центральному апарату Служби.

2. Головні управління Служби у межах своїх повноважень видають накази організаційно-розпорядчого характеру.

Накази головних управлінь Служби можуть бути скасовані Головою Служби повністю чи в окремій частині у разі виявлення порушень вимог чинного законодавства.

3. Головне управління Служби очолює начальник, який призначається на посаду та звільняється з посади Міністром соціальної політики України за поданням Голови Служби та за погодженням з головою Ради міністрів Автономної Республіки Крим, відповідної обласної або міської державної адміністрації.

Начальник головного управління Служби може мати заступників, у тому числі першого. Призначення заступників начальника головного управління та заступників начальника головного управління - начальників відділів здійснюється Головою Служби за поданням начальника головного управління Служби.

4. Начальник головного управління Служби здійснює керівництво діяльністю головного управління Служби та несе персональну відповідальність за діяльність підпорядкованих управлінь Служби, за виконання покладених на головне управління Служби завдань та функцій, ефективну роботу головного управління Служби, цільове використання коштів Фонду в межах затвердженого кошторису видатків, належне використання виділеного у розпорядження головного управління Служби майна і матеріальних цінностей тощо.

Прийняття і звільнення працівників головного управління Служби та підпорядкованих управлінь Служби здійснюється наказом начальника головного управління Служби; начальників управлінь Служби, а також директорів центрів професійно-технічної освіти Служби - наказом начальника головного управління Служби за погодженням з Головою Служби.

Начальник головного управління Служби у межах своїх повноважень вживає заходів заохочення і накладає стягнення на працівників головного управління Служби та підпорядкованих управлінь Служби на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці.

Начальник головного управління Служби затверджує положення про управління Служби.

Начальник головного управління Служби без доручення діє від імені головного управління Служби, представляє його інтереси у взаємовідносинах з органами державної влади та органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями, об’єднаннями громадян тощо, укладає договори, видає довіреності на представництво інтересів головного управління Служби.

5. Структура, гранична чисельність, штатний розпис, кошторис видатків головних управлінь Служби затверджуються Головою Служби.

V. Управління Служби

1. Управління Служби підпорядковуються відповідному головному управлінню Служби.

2. Управління Служби у межах своїх повноважень видають накази організаційно-розпорядчого характеру.

Накази управлінь Служби можуть бути скасовані начальником головного управління Служби повністю чи в окремій частині у разі виявлення порушень вимог чинного законодавства.

3. Управління Служби очолює начальник, який призначається на посаду та звільняється з посади начальником відповідного головного управління Служби за погодженням з Головою Служби та головою відповідної місцевої державної адміністрації.

Начальник управління Служби може мати заступників. Призначення заступників начальника управління та заступників начальника управління - начальників відділів здійснюється начальником відповідного головного управління Служби за поданням начальника управління.

4. Начальник управління Служби здійснює керівництво діяльністю управління Служби та несе персональну відповідальність за виконання покладених на управління Служби завдань та функцій, ефективну роботу управління Служби, цільове використання коштів Фонду в межах затвердженого кошторису видатків, належне використання виділеного у розпорядження управління Служби майна і матеріальних цінностей тощо.

Начальник управління Служби без доручення діє від імені управління Служби, представляє його інтереси у взаємовідносинах з органами державної влади та органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями, об’єднаннями громадян тощо, укладає договори, видає довіреності на представництво інтересів центру.

5. Штатний розпис управління Служби затверджується начальником відповідного головного управління Служби в межах затвердженої начальником головного управління Служби граничної чисельності та відповідно до структури Служби в Автономній Республіці Крим, області або місті Києві, затвердженої Головою Служби.

Кошторис видатків управління Служби затверджується начальником відповідного головного управління Служби в межах кошторису видатків Служби в Автономній Республіці Крим, області або місті Києві.

Заступник директора
Департаменту
ринку праці та зайнятості -
начальник відділу
реалізації політики зайнятості





А. Свідрак



Інші НПА

Наказ Мін'юст №156/5 від 05.02.2015 Про затвердження Змін до Інструкції про виконання в Україні Конвенції про стягнення аліментів за кордоном Постанова Центрвиборчком №14 від 03.02.2015 Про затвердження Змін до Інструкції про виконання в Україні Конвенції про стягнення аліментів за кордоном Постанова Центрвиборчком №13 від 03.02.2015 Про затвердження Кошторису Центральної виборчої комісії за бюджетною програмою 6731050 \"Функціонування Державного реєстру виборців\" на 2015 рік Постанова Центрвиборчком №12 від 03.02.2015 Про затвердження Кошторису Центральної виборчої комісії за бюджетною програмою 6731020 \"Проведення виборів народних депутатів України\" на 2015 рік Наказ Мін'юст №121/5 від 29.12.2006 Про затвердження Інструкції про виконання в Україні Конвенції про стягнення аліментів за кордоном Постанова ВРУ №204 від 13.02.2015 Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України \"Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації\" Указ Президент №92 від 17.02.2015 Про внесення зміни до Указу Президента України від 25 жовтня 2007 року № 1020 Указ Президент №90 від 17.02.2015 Про призначення М. Коваля Першим заступником Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Указ Президент №89 від 17.02.2015 Про звільнення М. Коваля з посади заступника Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Наказ Мінінфраструктури №18 від 30.01.2015 Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Державної служби автомобільних доріг України від 06 березня 2003 року № 92