Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Наказ Мінсоцполітики № 946 від 21.09.2015 Про затвердження форми та Порядку видачі довідки для отримання пільг інвалідами, які не мають права на пенсію чи соціальну допомогу

МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

21.09.2015  № 946





Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
05 жовтня 2015 р.
за № 1198/27643


Про затвердження форми та Порядку видачі довідки для отримання пільг інвалідами, які не мають права на пенсію чи соціальну допомогу

Відповідно до частини четвертої статті 4 Закону України „Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні” НАКАЗУЮ:

1. Затвердити:

1) форму довідки для отримання пільг інвалідами, які не мають права на пенсію чи соціальну допомогу, що додається;

2) Порядок видачі довідки для отримання пільг інвалідами, які не мають права на пенсію чи соціальну допомогу, що додається.

2. Департаменту соціального захисту інвалідів (Полякова О.Ю.) забезпечити подання цього наказу в установленому порядку на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

3. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

4. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Міністр

П. Розенко




ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства соціальної
політики України
21.09.2015 № 946


ДОВІДКА
для отримання пільг інвалідами, які не мають права на пенсію чи соціальну допомогу
 

 

__________________________________________________________________________

(найменування структурного підрозділу органу соціального захисту населення, що видає довідку)

 

 

від ___ _________ 20 __ року                                                                    № _______

 

                                        Видана:

 

Фото

інваліда

 

3,5×4,5 см

 

 

 

 

Прізвище1                                                                             1

Ім’я1                                                                                       1

По батькові                                                                            1

Рік народження __________________________________

Група та причина інвалідності*                                          1

________________________________________________

Строк, на який встановлено інвалідність                           1

 

Довідка дійсна до ________________________________________________

                                     (зазначається кінцева дата, до якої встановлено інвалідність)

 

 

Керівник структурного підрозділу           _____________              ______________

                                                                                        (підпис)                                        (П.І.Б.)

 

М. П.

 

* У випадках, передбачених законодавством, зазначаються також основні нозологічні форми захворювання (по зору, слуху та з ураженням опорно-рухового апарату).




ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства соціальної
політики України
21.09.2015 № 946





Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
05 жовтня 2015 р.
за № 1198/27643


ПОРЯДОК
видачі довідки для отримання пільг інвалідами, які не мають права на пенсію чи соціальну допомогу

1. Цей Порядок визначає механізм видачі довідки для отримання пільг інвалідами, які не мають права на пенсію чи соціальну допомогу, відповідно до Законів України „Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам”, „Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам” (далі - Довідка).

2. Довідка є документом, що надає право інвалідам, які не мають права на пенсію чи соціальну допомогу, користуватися пільгами, встановленими Законом України „Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні” та іншими актами законодавства.

3. Довідка видається структурними підрозділами соціального захисту населення районних, районних у містах Києві та Севастополі державних адміністрацій, виконавчими органами міських рад за місцем проживання інвалідам, які не мають права на пенсію чи соціальну допомогу, або їх законним представникам.

4. Довідка видається безоплатно на підставі заяви інваліда або його законного представника за зразком, наведеним у додатку до цього Порядку.

До заяви додаються:

копія паспорта інваліда (у разі якщо звертається його законний представник -  копії паспорта законного представника та документа, що підтверджує його повноваження);

копія довідки до акта огляду медико-соціальною експертною комісією за формою, наведеною у первинній обліковій документації № 157-1/о «Виписка з акта огляду медико-соціальною експертною комісією», затвердженою наказом Міністерства охорони здоров’я України від 30 липня 2012 року № 577, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 05 вересня 2012 року за № 1504/21816;

одна кольорова фотокартка інваліда розміром 3,5 х 4,5 сантиметрів.

5. Структурний підрозділ соціального захисту населення районних, районних у містах Києві та Севастополі державних адміністрацій, орган місцевого самоврядування, до якого надійшла заява про надання Довідки, перевіряє інформацію про перебування на обліку та отримання пенсії чи соціальної допомоги в органах Пенсійного фонду або соціального захисту населення інваліда з урахуванням даних автоматизованої системи обробки документів з призначення та виплати пенсій, центрального сховища баз даних Міністерства соціальної політики України.

6. Строк розгляду заяви інваліда або його законного представника щодо видачі Довідки або повідомлення інваліда про відмову в її наданні становить п’ять робочих днів з дня отримання такої заяви структурними підрозділами соціального захисту населення районних, районних у містах Києві та Севастополі державних адміністрацій, виконавчими органами міських рад.

7. Підставами для відмови у видачі довідки є подання недостовірних даних, виникнення у особи права на пенсію чи соціальну допомогу відповідно до Законів України „Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам”, „Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам” та призначення таких пенсії або соціальної допомоги.

8. Довідка дійсна на строк встановлення інвалідності.

Директор Департаменту
соціального захисту інвалідів


О. Полякова





Додаток
до Порядку видачі довідки для отримання
пільг інвалідами, які не мають прав
на пенсію чи соціальну допомогу
(пункт 4)


ЗАЯВА

 

 
 

Зразок

 

 

Кому____________________________

 

________________________________

(найменування структурного підрозділу органу соціального захисту населення, що видає довідку)

від _____________________________

________________________________

(прізвище, ім’я, по батькові інваліда або його законного представника)
 

________________________________

                                                                            (місце проживання)

________________________________

                                                                                         (контактний телефон)

 

ЗАЯВА

 

Прошу надати _____________________________________________________ _______________________________________________________________________

(прізвище, ім’я, по батькові інваліда, група та причина інвалідності)

довідку, що є підставою для надання інвалідам, які не мають права на пенсію чи  соціальну допомогу, пільг, установлених Законом України „Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні” та іншими актами законодавства.

До заяви додаються:

копія паспорта інваліда (у разі якщо звертається його законний представник – копії паспорта законного представника та документа, що підтверджує його повноваження);

копія довідки до акта огляду медико-соціальною експертною комісією;

одна кольорова фотографія інваліда (3,5 × 4,5 см).  

 

 

____ ______________ 20___ року            _____________________________

                                                                  (підпис заявника  або його законного представника)



Інші НПА

Наказ Мінсоцполітики №815 від 07.08.2015 Про затвердження форми звітності № 1-ПА «Інформація про кількість працевлаштованих громадян суб’єктами господарювання, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні та здійснюють наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в інших роботодавців» та Порядку її подання Наказ Мінрегіон №226 від 14.09.2015 Про затвердження Порядку проведення «гарячої» телефонної лінії у Державній службі України з питань геодезії, картографії та кадастру Наказ Мінрегіон №217 від 07.09.2015 Про затвердження Порядку погодження кандидатур претендентів на посади керівників юридичних служб у Державній службі України з питань геодезії, картографії та кадастру Наказ МОЗ №460 від 23.07.2015 Про внесення змін до Порядку проведення експертизи реєстраційних матеріалів на лікарські засоби, що подаються на державну реєстрацію (перереєстрацію), а також експертизи матеріалів про внесення змін до реєстраційних матеріалів протягом дії реєстраційного посвідчення та затвердження Порядку перевірки матеріалів, доданих до заяви про державну реєстрацію окремих лікарських засобів, щодо їх обсягу Наказ МОЗ №460-a від 23.07.2015 ПОРЯДОК перевірки матеріалів, доданих до заяви про державну реєстрацію окремих лікарських засобів, щодо їх обсягу Наказ МОЗ №426 від 26.08.2005 Про затвердження Порядку проведення експертизи реєстраційних матеріалів на лікарські засоби, що подаються на державну реєстрацію (перереєстрацію), а також експертизи матеріалів про внесення змін до реєстраційних матеріалів протягом дії реєстраційного посвідчення Наказ Мінекономрозвитку №1192 від 23.09.2015 Про затвердження Критеріїв, яким повинні відповідати наукові метрологічні центри, державні підприємства, які належать до сфери управління Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та провадять метрологічну діяльність, та повірочні лабораторії, які уповноважуються або уповноважені на проведення повірки законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації Наказ Мінекономрозвитку №1164 від 21.09.2015 Про затвердження Порядку ведення Державного реєстру наукових метрологічних центрів, метрологічних центрів і повірочних лабораторій, уповноважених на проведення повірки законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації Розпорядження КМУ №1093 від 21.10.2015 Про присвоєння Брилю К.І. третього рангу державного службовця Розпорядження КМУ №1091 від 21.10.2015 Про звільнення Карандія В.А. від виконання обов’язків директора Українського центру оцінювання якості освіти