Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Указ Президент № 52 від 19.01.2002 Про Порядок внесення і розгляду пропозиції щодо допуску підрозділів збройних сил інших держав на територію України для участі у спільних військових навчаннях

 
У К А З
ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
 
Про Порядок внесення і розгляду пропозиції
щодо допуску підрозділів збройних сил інших
держав на територію України для участі
у спільних військових навчаннях
 
{ Із змінами, внесеними згідно з Указом Президента N 197/2015 від 03.04.2015 }

 
Затвердити Порядок внесення і розгляду пропозиції щодо допуску підрозділів збройних сил інших держав на територію України для участі у спільних військових навчаннях (додається).

 
Президент України Л.КУЧМА
м. Київ, 19 січня 2002 року
N 52/2002

ЗАТВЕРДЖЕНО
Указом Президента України
від 19 січня 2002 року
N 52/2002
 
ПОРЯДОК
внесення і розгляду пропозиції щодо допуску
підрозділів збройних сил інших держав на
територію України для участі у спільних
військових навчаннях

 
1. Цей Порядок визначає строки підготовки, внесення і розгляду пропозиції щодо допуску підрозділів збройних сил інших держав на територію України для участі у спільних військових навчаннях та інших заходах з удосконалення бойової підготовки військ, обміну досвідом у рамках домовленостей (договорів) про міжнародне військове співробітництво, в тому числі для підготовки спільних військових підрозділів (далі - пропозиція).
 
2. Пропозицію готує Міністерство оборони України за погодженням з іншими заінтересованими центральними органами виконавчої влади.
 
Пропозиція щодо допуску в Україну підрозділів збройних сил інших держав та перебування їх на території України в рамках військового співробітництва готується на підставі узгоджених з іноземними державами і затверджених Президентом України планів військового співробітництва відповідно до міжнародних договорів України на відповідний період.
 
Пропозиція щодо допуску в Україну підрозділів збройних сил інших держав для участі у багатонаціональних навчаннях готується на основі домовленостей з міністерствами оборони іноземних держав чи міжнародними організаціями.
 
Пропозиція подається Міністерством оборони України Міністерству закордонних справ України не пізніше ніж за три місяці до дати можливого допуску. При цьому останній місяць зазначеного строку повинен припадати на час роботи Верховної Ради України.
{ Пункт 2 в редакції Указу Президента N 197/2015 від 03.04.2015 }
 
3. Пропозиція має містити наявну на момент її внесення інформацію про райони розташування, завдання, загальну чисельність зазначених у пункті 1 цього Порядку підрозділів, про типи і кількість озброєння, військової техніки, підпорядкованість, строки перебування та порядок їх продовження, заміни та умови виведення, а також інформацію про відшкодування Україні можливих витрат, пов'язаних із перебуванням на її території цих підрозділів.
 
До пропозиції додаються проекти відповідних нормативно-правових актів, пояснювальні записки до них, при цьому до пропозиції для прийняття рішення про допуск в Україну підрозділів збройних сил інших держав та перебування їх на території України в рамках військового співробітництва додаються також копії затверджених Президентом України планів військового співробітництва, а до пропозиції для прийняття рішення про допуск в Україну підрозділів збройних сил інших держав для участі у багатонаціональних навчаннях - проект плану проведення багатонаціональних навчань за участю підрозділів Збройних Сил України на території України та їх участі в багатонаціональних навчаннях поза межами України на відповідний рік за встановленою формою для його затвердження Президентом України. { Абзац другий пункту 3 в редакції Указу Президента N 197/2015 від 03.04.2015 }
 
4. Протягом місяця, але не пізніш як за два місяці до дати можливого допуску зазначених вище підрозділів Міністерство закордонних справ України разом із Міністерством оборони України вносить узгоджену пропозицію на розгляд Ради національної безпеки і оборони України.
 
5. Рада національної безпеки і оборони України протягом не більш як два тижні розглядає подані матеріали та приймає відповідне рішення. В разі прийняття пропозиції про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України Рада національної безпеки і оборони України подає її разом із проектами Указу Президента України та Закону України з цього питання на розгляд Президентові України.
 
6. Контроль за додержанням центральними органами виконавчої влади цього Порядку здійснює Рада національної безпеки і оборони України.

 
Глава Адміністрації
Президента України В.ЛИТВИН


Інші НПА

Указ Президент №200 від 04.04.2015 Про призначення стипендій Президента України для молодих майстрів народного мистецтва на 2015 рік Указ Президент №928 від 27.09.2011 Про стипендії Президента України для молодих майстрів народного мистецтва Постанова КМУ №165 від 31.03.2015 Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України Розпорядження КМУ №18 від 24.01.2007 Про відпустки членів Кабінету Міністрів України, керівників центральних та місцевих органів виконавчої влади, Голови Ради міністрів Автономної Республіки Крим Розпорядження КМУ №299 від 31.03.2015 Про передачу нерухомого майна у м. Києві Постанова КМУ №152 від 31.03.2015 Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 5 березня 2012 р. № 210 Розпорядження КМУ №292 від 18.03.2015 Про делегацію Уряду України для участі у переговорах щодо підготовки тексту проекту Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Сполучених Штатів Америки про співробітництво у сфері сільського господарства Розпорядження КМУ №293 від 25.03.2015 Деякі питання діяльності публічного акціонерного товариства “Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України Постанова КМУ №267 від 31.03.2015 Про скасування постанови Кабінету Міністрів України від 17 липня 2014 р. № 267 Постанова КМУ №163 від 31.03.2015 Про внесення змін до пункту 2 Порядку продовження строку перебування та продовження або скорочення строку тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства на території України