Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Постанова Центрвиборчком № 1369 від 30.09.2014 Про відмову в реєстрації кандидатів у народні депутати України Магаля В.В., Климентія В.С., Якиміва Б.В., Негрича М.М., Крилюка В.М., Микитинець І.В., Міськовича П.З., Ковальова В.І.

ЦЕНТРАЛЬНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ

ПОСТАНОВА

від 30 вересня 2014 року № 1369


Про відмову в реєстрації кандидатів у народні депутати України Магаля В.В., Климентія В.С., Якиміва Б.В., Негрича М.М., Крилюка В.М., Микитинець І.В., Міськовича П.З., Ковальова В.І.

До Центральної виборчої комісії 25 вересня 2014 року надійшли заяви громадян України Магаля Володимира Васильовича, Климентія Володимира Степановича, Якиміва Богдана Васильовича, Негрича Михайла Михайловича, Крилюка Василя Миколайовича, Микитинець Ірини Василівни, Міськовича Петра Зеновійовича, Ковальова Володимира Івановича про самовисування разом з іншими документами щодо реєстрації їх кандидатами у народні депутати України в одномандатних виборчих округах № 84, 85, 88, 89, 164, 165 відповідно на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року.

Розглянувши зазначені документи, Центральна виборча комісія встановила їх невідповідність вимогам Закону України "Про вибори народних депутатів України" (далі - Закон).

Так, на порушення вимог пункту 1 частини другої статті 55 Закону у заявах Климентія В.С., Негрича М.М., Крилюка В.М., Микитинець І.В., Ковальова В.І. про самовисування відсутнє зобов’язання у разі обрання народними депутатами України припинити діяльність, яка відповідно до Конституції України та законів України несумісна з мандатом народного депутата України.

Крім того, заява Микитинець І.В. про самовисування не містить зобов’язання у разі обрання народним депутатом України скласти представницький мандат, який відповідно до Конституції України та законів України несумісний з мандатом народного депутата України.

Замість заяви про самовисування, датованої днем подання документів до Центральної виборчої комісії, як передбачено пунктом 1 частини другої статті 55 Закону, Якимів Б.В. подав заяву про реєстрацію кандидата у народні депутати, висунутого партією в одномандатному виборчому окрузі.

Не відповідають вимогам пункту 2 частини другої статті 55 Закону автобіографії Якиміва Б.В., Крилюка В.М., Микитинець І.В., у яких не зазначено відомостей про громадянство.

Крім того, в автобіографіях Якиміва Б.В. не містяться відомості про час проживання на території України, партійність, склад сім’ї, адресу проживання, контактний номер телефону, наявність та відсутність судимості, Крилюка В.М. - про час проживання на території України, партійність, адресу місця проживання, контактний номер телефону, наявність чи відсутність судимості, Микитинець І.В. - про час проживання на території України, про громадську роботу (в тому числі на виборних посадах), Міськовича П.З. - відомостей про час проживання на території України, посаду (заняття), місце роботи, партійність, контактний номер телефону, Магаля В.В. - про партійність.

За таких обставин подані документи Магаля В.В., Климентія В.С., Негрича М.М., Якиміва Б.В., Крилюка В.М., Микитинець І.В., Міськовича П.З., Ковальова В.І. не є відповідно заявами про самовисування та автобіографіями кандидатів у народні депутати України у розумінні пунктів 1, 2 частини другої статті 55 Закону.

Разом з тим, Микитинець І.В. не подала до Центральної виборчої комісії передбаченого пунктом 4 частини другої статті 55 Закону документа про внесення грошової застави, а Якимів Б.В. - документа про внесення грошової застави та передбаченої пунктом 6 частини другої статті 55 Закону ксерокопії першої і другої сторінок паспорта громадянина України.

Згідно з пунктом 2 частини першої статті 60 Закону Центральна виборча комісія відмовляє в реєстрації кандидатів у народні депутати України у разі відсутності документів, зазначених у частині другій статті 55 Закону.

Враховуючи викладене, відповідно до частини другої статті 55, частини третьої статті 56, частин першої, шостої статті 59, пункту 2 частини першої, частини другої статті 60 Закону України "Про вибори народних депутатів України", керуючись статтями 11 - 13, пунктом 17 статті 19 Закону України "Про Центральну виборчу комісію", Центральна виборча комісія постановляє:

1. Відмовити в реєстрації кандидатів у народні депутати України Магаля Володимира Васильовича в одномандатному виборчому окрузі № 84, Климентія Володимира Степановича, Якиміва Богдана Васильовича в одномандатному виборчому окрузі № 85, Негрича Михайла Михайловича в одномандатному виборчому окрузі № 88, Крилюка Василя Миколайовича в одномандатному виборчому окрузі № 89, Микитинець Ірини Василівни, Міськовича Петра Зеновійовича в одномандатному виборчому окрузі № 164, Ковальова Володимира Івановича в одномандатному виборчому окрузі № 165.

2. Повернути Магалю В.В., Климентію В.С., Негричу М.М., Крилюку В.М., Міськовичу П.З., Ковальову В.І. внесені ними грошові застави.

3. Копії цієї постанови надіслати Магалю В.В., Климентію В.С., Якиміву Б.В., Негричу М.М., Крилюку В.М., Микитинець І.В., Міськовичу П.З., Ковальову В.І.

4. Цю постанову оприлюднити на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії.

Голова
Центральної виборчої комісії


М.ОХЕНДОВСЬКИЙ


Інші НПА

Наказ МОНмолодьспорт №1099 від 22.09.2011 Про затвердження Положення про Всеукраїнські учнівські олімпіади, турніри, конкурси з навчальних предметів, конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт, олімпіади зі спеціальних дисциплін та конкурси фахової майстерності Указ Президент №906/2011 від 10.09.2011 Про державні стипендії для видатних діячів науки, освіти, культури і мистецтва, охорони здоров\'я, фізичної культури і спорту та інформаційної сфери Постанова КМУ №509 від 01.10.2014 Про облік осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції Наказ Мінсоцполітики №738 від 08.10.2014 Про затвердження форми заяви про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції Розпорядження КМУ №1062-р від 05.11.2014 Про схвалення проекту Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Королівства Данія про внесення змін до Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Королівства Данія про спрощення оформлення віз Указ Президент №715/2014 від 10.09.2014 Про затвердження Положення про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Наказ Мін'юст №932/5 від 13.06.2014 Про Науково-експертну раду з питань розвитку інфраструктури відкритих ключів України при Міністерстві юстиції України Розпорядження КМУ №1072-р від 07.11.2014 Про присвоєння Щербак І.І. четвертого рангу державного службовця Розпорядження КМУ №1071-р від 07.11.2014 Про внесення зміни у додаток 7 до розпорядження Кабінету Міністрів України від 3 квітня 2013 р. № 204 Розпорядження КМУ №1074-р від 05.11.2014 Про призначення Жарінової А.Г. Головою Державної служби інтелектуальної власності України