Укр Рус
< Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру

Ст. 1 ЗУ Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру від 17.06.1999 № 758-XIV


Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру
Стаття 1. Основні поняття і терміни

Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру
Стаття 1. Основні поняття і терміни

Для цілей цього Закону вживаються такі поняття і терміни:

бурякоцукровий комплекс - сукупність господарюючих суб'єктів усіх форм власності, які вирощують цукрові буряки, займаються їх переробкою на цукор і здійснюють його реалізацію;

декларування наявності цукру - подання суб'єктами підприємницької діяльності, які виробляють цукор і зберігають його для подальшої реалізації, здійснюють оптову чи роздрібну торгівлю цукром, декларації про обсяг цукру, що перебуває у їх власності;

квота поставки цукру на внутрішній ринок - максимальна кількість цукру для поставки на внутрішній ринок з 1 вересня поточного року до 1 вересня наступного року для задоволення внутрішніх потреб;

{ Абзац статті 1 виключено на підставі Закону N 403-V від 30.11.2006 }

{ Абзац статті 1 виключено на підставі Закону N 403-V від 30.11.2006 }

мінімальна ціна на цукрові буряки - нижня межа ціни при укладанні угод купівлі-продажу цукрових буряків для виробництва цукру в межах квоти "А"; { Абзац статті 1 із змінами, внесеними згідно із Законом N 403-V від 30.11.2006 }

мінімальна ціна на цукор - нижня межа ціни при укладанні угод купівлі-продажу на внутрішньому ринку України в обсягах квоти "А";

оптова торгівля цукром - діяльність з придбання та продажу цукру для його наступної реалізації підприємствам роздрібної торгівлі, іншим суб'єктам підприємницької діяльності;

роздрібна торгівля цукром - діяльність з продажу цукру громадянам та іншим споживачам для їх особистого некомерційного використання незалежно від форми розрахунків.