Ст. 4 ЗУ Про виноград та виноградне вино від 16.06.2005 № 2662-IV
Про виноград та виноградне вино
Стаття 4. Регламентація виноробства
Про виноград та виноградне вино
Стаття 4. Регламентація виноробства
Виробництво виноробної продукції здійснюється суб'єктами підприємницької діяльності незалежно від форм власності за наявності в них ліцензії. { Частина перша статті 4 в редакції Закону N 3427-IV від 09.02.2006 }Під час виробництва виноматеріалів та інших продуктів виноробства здійснюються органолептичний, хімічний і мікробіологічний контроль якості сировини і готової продукції та ведеться відповідна технологічна документація. { Частина друга статті 4 із змінами, внесеними згідно із Законом N 3427-IV від 03.02.2011 }
Підприємства, які займаються переробкою винограду, зобов'язані щорічно після завершення сезону виноробства, але не пізніше 1 грудня, надавати центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері статистики, інформацію за встановленою ним формою щодо обсягів переробки винограду, виробництва виноматеріалів у груповому асортименті, використання та залишків спирту. { Частина третя статті 4 в редакції Закону N 3427-IV від 16.10.2012 }
Центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування державної аграрної політики, політики у сфері сільського господарства, затверджує порядок ведення та форми виробничого обліку вин, технологічну документацію і нормативні документи на виробництво вин, погоджує в установленому ним порядку використання зарубіжної технологічної документації, визначає перелік необхідних для цього документів, строки і процедуру їх подання. { Частина четверта статті 4 в редакції Закону N 3043-VI від 16.10.20