Ст. 6 ЗУ Про виноград та виноградне вино від 16.06.2005 № 2662-IV
Про виноград та виноградне вино
Стаття 6. Вино столове
Про виноград та виноградне вино
Стаття 6. Вино столове
Вина столові виготовляються сортовими або купажованими. { Частина перша статті 6 в редакції Закону N 2974-VI від 03.02.2011 }
Вина столові напівсухі та напівсолодкі виготовляються за класичною схемою з використанням виноматеріалів-недобродів або за купажною схемою з використанням виноградних цукровмісних матеріалів. { Статтю 6 доповнено новою частиною згідно із Законом N 2974-VI від 03.02.2011 }
Не допускається випуск столових вин із вмістом спирту нижче 9 відсотків об'ємних, сортових - 9,5 і марочних - 10 відсотків об'ємних. { Частина статті 6 в редакції Закону N 3427-IV від 09.02.2006 }
Концентрат виноградного соку або консервоване сусло дозволяється використовувати лише в купажі столових напівсухих та напівсолодких ординарних вин з відповідним записом у свідоцтві про якість. { Частина статті 6 в редакції Закону N 3427-IV від 09.02.2006 }
{ Частину статті 6 виключено на підставі Закону N 3427-IV від 09.02.2006 }
Дозволяється виготовлення сухих виноматеріалів міцністю не більш як 9,5 відсотка об’ємних шляхом підсолодження сусла виноградним концентратом або цукром не більш як на 2 г/100 куб. см. Такі виноматеріали можуть використовуватися лише для виробництва вин ординарних столових сухих несортових. { Частина статті 6 в редакції Законів N 3427-IV від 09.04.2014 }
{ Частину сьому статті 6 виключено на підставі Закону N 1193-VII від 09.04.2014 }
{ Частину восьму статті 6 виключено на підставі Закону N 1193-VII від 09.04.2014 }
{ Частину дев'яту статті 6 виключено на підставі Закону N 1193-VII від 09.04.2014 }
{ Частину десяту статті 6 виключено на підставі Закону N 1193-VII від 09.04.2014 }
Про використання підсолодженого сусла у виробництві вин столових робиться відповідний запис у свідоцтві про якість.
Додавання спирту етилового або спиртованих виноматеріалів чи сусла (містеля) до вин столових не допускається.