Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Постанова Центрвиборчком № 1121 від 24.09.2014 Про відмову в реєстрації кандидатів у народні депутати України Погребняк В.І., Ісакова І.А., Книжника А.М., Войтенка І.І., Федоренко Г.М.

ЦЕНТРАЛЬНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ

ПОСТАНОВА

від 24 вересня 2014 року № 1121

Про відмову в реєстрації кандидатів у народні депутати України Погребняк В.І., Ісакова І.А., Книжника А.М., Войтенка І.І., Федоренко Г.М.

До Центральної виборчої комісії 19 вересня 2014 року надійшли заяви громадян України Погребняк Валентини Іванівни, Ісакова Ігоря Анатолійовича, Книжника Андрія Михайловича, Войтенка Ігоря Івановича, Федоренко Галини Миколаївни про самовисування разом з іншими документами щодо реєстрації їх кандидатами у народні депутати України в одномандатних виборчих округах № 12, 13, 15, 17, 20 відповідно на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року.

Розглянувши зазначені документи, Центральна виборча комісія встановила їх невідповідність вимогам Закону України "Про вибори народних депутатів України" (далі - Закон).

Так, на порушення вимог пункту 1 частини другої статті 55 Закону заяви Погребняк В.І., Ісакова І.А., Книжника А.М., Войтенка І.І. про самовисування не містить зобов’язання у разі обрання їх депутатами припинити діяльність, яка відповідно до Конституції України та законів України несумісна з мандатом народного депутата України, або зазначення, що така діяльність ними не здійснюється.

Заява Федоренко Г.М. про самовисування не містить зобов’язання у разі обрання її депутатом скласти представницький мандат, який відповідно до Конституції України та законів України несумісний з мандатом народного депутата України.

Крім того, у заяві Книжника А.М. про самовисування відсутнє зобов’язання у разі обрання його депутатом протягом місяця після офіційного оприлюднення результатів виборів передати в управління іншій особі належні йому підприємства та корпоративні права у порядку, встановленому законом (або зазначення, що таких немає).

Також не відповідають пункту 2 частини другої статті 55 Закону автобіографії Погребняк В.І., Ісакова І.А., Книжника А.М., в яких не зазначено відомостей щодо їх посад (зайняття), місць роботи та партійності.

На порушення пункту 2 частини другої статті 55 Закону автобіографія Федоренко Г.М. не містить відомостей щодо числа, місяця, року народження, часу проживання на території України, громадської роботи (у тому числі на виборних посадах), партійності, складу сім’ї, контактного номера телефону.

За таких обставин подані документи Погребняк В.І., Ісакова І.А., Книжника А.М., Войтенка І.І., Федоренко Г.М. не є відповідно заявами про самовисування та автобіографіями кандидатів у народні депутати України в розумінні пунктів 1 та 2 частини другої статті 55 Закону.

Згідно з пунктом 2 частини першої статті 60 Закону Центральна виборча комісія відмовляє в реєстрації кандидата у народні депутати України у разі відсутності документів, зазначених у частині другій статті 55 Закону.

Враховуючи викладене, відповідно до частини другої статті 55, частини третьої статті 56, частин першої, шостої статті 59, пункту 2 частини першої, частини другої статті 60 Закону України "Про вибори народних депутатів України", керуючись статтями 11 - 13, пунктом 17 статті 19 Закону України "Про Центральну виборчу комісію", Центральна виборча комісія постановляє:

1. Відмовити в реєстрації кандидатів у народні депутати України Погребняк Валентини Іванівни в одномандатному виборчому окрузі № 12, Ісакова Ігоря Анатолійовича в одномандатному виборчому окрузі № 13, Книжника Андрія Михайловича в одномандатному виборчому окрузі № 15, Войтенка Ігоря Івановича в одномандатному виборчому окрузі № 17, Федоренко Галини Миколаївни в одномандатному виборчому окрузі № 20 на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року.

2. Повернути Погребняк В.І., Ісакову І.А., Книжнику А.М., Войтенку І.І., Федоренко Г.М. внесені ними грошові застави.

3. Копії цієї постанови надіслати Погребняк В.І., Ісакову І.А., Книжнику А.М., Войтенку І.І., Федоренко Г.М.

4. Цю постанову оприлюднити на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії.

Голова
Центральної виборчої комісії            М.ОХЕНДОВСЬКИЙ



Інші НПА

Постанова Центрвиборчком №1105 від 23.09.2014 Про відмову в реєстрації кандидатів у народні депутати України Концевої Л.Б., Косенка Г.М., Омельченка П.М., Шевченка В.І. Постанова Центрвиборчком №1104 від 23.09.2014 Про відмову в реєстрації кандидатів у народні депутати України Мельника Д.Л., Коваля А.О., Приступи П.А. Постанова Центрвиборчком №1103 від 23.09.2014 Про відмову в реєстрації кандидатів у народні депутати України Жовніра М.В., Сикала В.Є., Суханова О.В. Постанова Центрвиборчком №1102 від 23.09.2014 Про відмову в реєстрації кандидатів у народні депутати України Погребняка В.М., Шевчука Р.Б., Бондарука Р.А., Кривицького А.Ф., Чайки О.Ф. Постанова Центрвиборчком №1101 від 23.09.2014 Про відмову в реєстрації кандидата у народні депутати України Руденка О.О. Постанова Центрвиборчком №1100 від 23.09.2014 Про відмову в реєстрації кандидата у народні депутати України Стрижака М.І. Постанова Центрвиборчком №1099 від 23.09.2014 Про відмову в реєстрації кандидата у народні депутати України Литвиненка С.М. Постанова Центрвиборчком №1098 від 23.09.2014 Про відмову в реєстрації кандидата у народні депутати України Гладченка В.М. Постанова Центрвиборчком №1097 від 23.09.2014 Про відмову в реєстрації кандидата у народні депутати України Токаря Р.І. Постанова Центрвиборчком №1096 від 23.09.2014 Про відмову в реєстрації кандидата у народні депутати України Білогая Д.В.