Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Розпорядження КМУ № 695 від 08.07.2015 Про затвердження плану заходів з організації спільної оперативної охорони державного кордону з державами - членами Європейського Союзу - Республікою Польща, Словацькою Республікою, Румунією та Угорщиною, а також з Республікою Молдова

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 8 липня 2015 р. № 695-р
Київ


Про затвердження плану заходів з організації спільної оперативної охорони державного кордону з державами - членами Європейського Союзу - Республікою Польща, Словацькою Республікою, Румунією та Угорщиною, а також з Республікою Молдова

1. Затвердити план заходів з організації спільної оперативної охорони державного кордону з державами - членами Європейського Союзу - Республікою Польща, Словацькою Республікою, Румунією та Угорщиною, а також з Республікою Молдова (далі - план заходів), що додається.

2. Міністерствам та іншим центральним органам виконавчої влади, відповідальним за виконання плану заходів, подавати щомісяця до 5 числа Адміністрації Державної прикордонної служби інформацію про стан його виконання.

3. Адміністрації Державної прикордонної служби подавати у строки, визначені планом заходів, Кабінетові Міністрів України узагальнені дані про стан його виконання.

Прем'єр-міністр України

А.ЯЦЕНЮК

Інд. 72










ЗАТВЕРДЖЕНО
розпорядженням Кабінету Міністрів України
від 8 липня 2015 р. № 695-р


ПЛАН ЗАХОДІВ
з організації спільної оперативної охорони державного кордону з державами - членами Європейського Союзу - Республікою Польща, Словацькою Республікою, Румунією та Угорщиною, а також з Республікою Молдова

1. Забезпечити укладення міжнародних договорів між Кабінетом Міністрів України та урядами Словацької Республіки, Румунії та Угорщини про співробітництво під час здійснення контролю осіб, товарів і транспортних засобів, які перетинають спільний державний кордон України із зазначеними державами.




Адміністрація Держприкордонслужби,
МЗС, ДФС.




2015 рік.


2. Ініціювати перед Молдовською Стороною проведення переговорів з узгодження проекту нової Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Молдова про співробітництво під час здійснення спільного контролю осіб, товарів і транспортних засобів на українсько-молдовському державному кордоні.




Адміністрація Держприкордонслужби,
МЗС, ДФС.




2015 рік.


3. Забезпечити залучення технічної, у тому числі експертної, допомоги Європейської агенції з питань управління оперативним співробітництвом на зовнішніх кордонах держав - членів Європейського Союзу (FRONTEX), Групи Європейської Комісії з підтримки України, Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України (EUAM) та Місії Європейської Комісії з надання допомоги в питаннях кордону в Україні та Республіці Молдова (EUBAM).




Адміністрація Держприкордонслужби,
МЗС.




Постійно.


4. Укласти:

1) Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Румунії про спільне патрулювання українсько-румунського державного кордону.




Адміністрація Держприкордонслужби,
МЗС.




2015 рік;


2) Протокол між Адміністрацією Державної прикордонної служби України та Міністерством внутрішніх справ Румунії щодо виконання Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Румунії про спільне патрулювання українсько-румунського державного кордону.




Адміністрація Держприкордонслужби,




2015 рік.


5. Удосконалити спільне патрулювання державного кордону з прикордонними органами Республіки Польща, Словацької Республіки, Угорщини та Республіки Молдова шляхом:

1) визначення порядку спільного обстеження державного кордону, зокрема з використанням технічних засобів;

2) підвищення інтенсивності служби спільних патрулів;

3) проведення спільних навчань, тренінгів та курсів підготовки інструкторів для учасників спільного патрулювання;

4) активізації діяльності прикордонного представництва із забезпечення координованості дій спільного патрулювання.




Адміністрація Держприкордонслужби.




2015 рік.


6. Вжити заходів щодо:

1) вивчення можливості залучення до роботи контактних (консультаційних) пунктів на державному кордоні працівників МВС, ДМС та ДФС;

2) вивчення питання доцільності утворення нових контактних (консультаційних) пунктів на державному кордоні із Словацькою Республікою, Румунією та Угорщиною.




Адміністрація Держприкордонслужби,
МЗС, МВС, ДМС, ДФС.




2015 рік.


7. Ініціювати приєднання Української Сторони до Угоди між Урядом Румунії та Урядом Республіки Молдова про створення та функціонування Спільного контактного центру “Галац” від 31 травня 2011 року.




Адміністрація Держприкордонслужби,
МЗС.




2015 рік.


8. Забезпечити укладення:

1) міжурядової угоди про обмін інформацією щодо осіб, товарів і транспортних засобів, що перетинають українсько-молдовський державний кордон.




Адміністрація Держприкордонслужби,
МЗС, ДФС.




2015 рік;


2) протоколу між прикордонними та митними органами України і Республіки Молдова про утворення та функціонування контактних (консультаційних) пунктів на українсько-молдовському державному кордоні.




Адміністрація Держприкордонслужби,
МЗС, ДФС.




2015-2016 роки.


9. Забезпечити:

1) оснащення контактних (консультаційних) пунктів на державному кордоні за рахунок проектів та програм міжнародної технічної допомоги у рамках Ініціативи ЄС “Східне партнерство”, програм транскордонного співробітництва.




Адміністрація Держприкордонслужби,
ДФС.




2015-2016 роки;


2) приєднання власних інформаційно-телекомунікаційних систем до баз даних та інформаційних платформ Європейської агенції з питань управління оперативним співробітництвом на зовнішніх кордонах держав - членів Європейського Союзу (FRONTEX), Міжнародної організації кримінальної поліції - Інтерполу (INТERPOL), Європейського поліцейського офісу (EUROPOL) тощо.




Адміністрація Держприкордонслужби, МВС, заінтересовані центральні органи виконавчої влади.




2015 рік.


10. Укласти Протокол між Адміністрацією Державної прикордонної служби України та Генеральним інспекторатом Прикордонної поліції Міністерства внутрішніх справ Румунії про порядок обміну статистичною та аналітичною інформацією про обстановку на державних кордонах України і Румунії.




Адміністрація Держприкордонслужби,
МЗС.




2015 рік.


11. Забезпечити разом з прикордонними органами Республіки Польща, Словацької Республіки, Румунії, Угорщини, Республіки Молдова удосконалення:

1) порядку і форм обміну відкритою статистичною інформацією;

2) проведення аналізу ризиків та загроз прикордонній безпеці.




Адміністрація Держприкордонслужби.




2015 рік.


12. Запровадити проведення разом з прикордонними органами Республіки Польща, Словацької Республіки, Румунії, Угорщини, Республіки Молдова:

1) аналізу ризиків на територіальному рівні;

2) обміну інформаційними повідомленнями про види характерних правопорушень на державному кордоні;

3) тематичного аналізу ризиків за характерними загрозами прикордонній безпеці.




Адміністрація Держприкордонслужби.




2015 рік.


Інші НПА

Розпорядження КМУ №701 від 08.07.2015 Про подання до Верховної Ради України проекту Закону України Про приєднання до Протоколу поправок до Конвенції про Міжнародну гідрографічну організацію Наказ ДІЯРУ №96 від 14.05.2015 Про затвердження Змін до Вимог до системи управління діяльністю експлуатуючої організації (оператора) Наказ ДІЯРУ №51 від 02.03.2012 Про затвердження Вимог до системи управління діяльністю експлуатуючої організації (оператора) Наказ Мінрегіон №84 від 27.04.2015 Про затвердження Положення про гуртожитки Постанова ВРУ №621 від 15.07.2015 Про проведення парламентських слухань на тему: Розвиток підприємництва в Україні та підтримка малого і середнього бізнесу Постанова ВРУ №607 від 15.07.2015 Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації Постанова ВРУ №622 від 16.07.2015 Про включення до порядку денного другої сесії Верховної Ради України восьмого скликання законопроекту про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади і про його направлення до Конституційного Суду України Постанова ВРУ №583 від 14.07.2015 Про прийняття за основу проекту Закону України про сервісні послуги та сервісні центри Міністерства внутрішніх справ України Постанова ВРУ №584 від 14.07.2015 Про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до Бюджетного кодексу України Постанова ВРУ №608 від 15.07.2015 Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації