Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Наказ МВС № 1153 від 29.10.2014 Про затвердження Порядку формування кадрового резерву для призначення на вищі посади осіб середнього і старшого начальницького складу служби цивільного захисту

МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ

НАКАЗ

29.10.2014  № 1153

Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
14 листопада 2014 р.
за № 1450/26227


Про затвердження Порядку формування кадрового резерву для призначення на вищі посади осіб середнього і старшого начальницького складу служби цивільного захисту

Відповідно до пункту 73 Положення про порядок проходження служби цивільного захисту особами рядового і начальницького складу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 липня 2013 року № 593, з метою встановлення правових підстав з визначення порядку формування кадрового резерву для призначення на вищі посади осіб середнього і старшого начальницького складу служби цивільного захисту, стимулювання їх творчої активності та відповідальності, зміцнення дисципліни, визначення перспектив службової кар’єри НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Порядок формування кадрового резерву для призначення на вищі посади осіб середнього і старшого начальницького складу служби цивільного захисту, що додається.

2. Визнати такими, що втратили чинність:

1) наказ МНС України від 24 листопада 2008 року № 854 «Про затвердження Інструкції про порядок формування кадрового резерву для заміщення вакантних посад, просування по службі та направлення на навчання осіб рядового і начальницького складу в органах і підрозділах цивільного захисту», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 10 січня 2009 року за № 5/16021;

2) пункт 3 Змін до деяких нормативно-правових актів МНС України, затверджених наказом МНС України від 16 грудня 2011 року № 1327, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 04 січня 2012 року за № 8/20321.

3. Департаменту юридичного забезпечення МВС України (Горбась Д.В.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України в установленому порядку.

4. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

5. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Міністр

А.Б. Аваков

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
внутрішніх справ України
29.10.2014  № 1153


Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
14 листопада 2014 р.
за № 1450/26227


ПОРЯДОК
формування кадрового резерву для призначення на вищі посади осіб середнього і старшого начальницького складу служби цивільного захисту

І. Загальні положення

1. Цей Порядок визначає механізм формування кадрового резерву для призначення на вищі посади осіб середнього і старшого начальницького складу в органах і підрозділах цивільного захисту.

2. Кадровий резерв для призначення на вищі посади осіб середнього і старшого начальницького складу служби цивільного захисту (далі - кадровий резерв) формується відповідно до вимог Положення про порядок проходження служби цивільного захисту особами рядового і начальницького складу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 липня 2013 року № 593 (далі - Положення).

3. Кадровим резервом вважається група спеціально відібраних та затверджених у встановленому цим Порядком осіб середнього і старшого начальницького складу служби цивільного захисту (далі - особи середнього і старшого начальницького складу) з числа найбільш перспективних, професійно підготовлених та ініціативних осіб, які мають організаторські здібності і які після практичної перевірки та вивчення, а також відповідної цілеспрямованої підготовки можуть розглядатися як кандидати для призначення на вищі посади.

4. Основним змістом роботи з кадровим резервом є:

1) постійне, всебічне та цілеспрямоване вивчення осіб середнього і старшого начальницького складу, перспектив подальшого проходження ними служби з урахуванням досягнутих результатів служби, стану дисципліни і висновків атестаційних комісій, їх морально-етичних, професійних, ділових, особистих якостей та досвіду практичної роботи;

2) своєчасне прийняття рішень щодо осіб середнього і старшого начальницького складу, які підвищили кваліфікацію, пройшли перепідготовку і за результатами атестування рекомендовані до призначення на вищу посаду.

5. Організація роботи з кадровим резервом включає три взаємопов’язані між собою частини:

1) формування кадрового резерву;

2) безпосередня робота з особами середнього і старшого начальницького складу, зарахованими до кадрового резерву, організація їх навчання та стажування;

3) щорічний аналіз складу кадрового резерву, ефективності роботи з ним, оцінювання рівня підготовленості осіб середнього і старшого начальницького складу, зарахованих до кадрового резерву.

6. Робота з кадровим резервом проводиться протягом року на плановій основі.

7. Керівник органу чи підрозділу цивільного захисту відповідає за якісну підготовку й ефективне використання кадрового резерву. У разі призначення особи середнього і старшого начальницького складу на вищу посаду керівник у поданні про призначення кандидата на цю посаду зазначає, протягом якого періоду він перебував у кадровому резерві, яким чином проявив себе, а у разі якщо не перебував, - подати обґрунтовані пояснення причин невикористання кадрового резерву.

8. Особи середнього і старшого начальницького складу, зараховані до кадрового резерву, перебувають у ньому не більше чотирьох років.

9. Перебування особи середнього і старшого начальницького складу у кадровому резерві може припинитися:

1) з її власної ініціативи на підставі особисто поданого нею рапорту;

2) за письмовою вмотивованою пропозицією безпосереднього керівника у разі позитивного розгляду такої пропозиції атестаційною комісією та письмової згоди керівника відповідного органу чи підрозділу цивільного захисту;

3) у разі накладення на особу середнього і старшого начальницького складу дисциплінарного стягнення;

4) при призначенні особи середнього і старшого начальницького складу на посаду, яка відповідає рівню посади кадрового резерву;

5) при звільненні особи середнього і старшого начальницького складу із служби цивільного захисту.

ІІ. Формування кадрового резерву

1. Кадровий резерв формується у кожному органі чи підрозділі цивільного захисту з числа осіб середнього і старшого начальницького складу за умови відповідності рівня їх морально-етичних, професійних, ділових, особистих якостей, а також освітньо-кваліфікаційного рівня посадам, для призначення на які особи середнього і старшого начальницького складу зараховуються до кадрового резерву, з урахуванням результатів службової і фізичної підготовки.

2. При формуванні кадрового резерву з метою поліпшення якості відбору в обов’язковому порядку здійснюється поглиблене психологічне обстеження кандидатів.

3. Списки кандидатів для призначення на вищі посади (додаток 1) складаються підрозділом персоналу органу чи підрозділом цивільного захисту (структурами, які підпорядковані органу чи підрозділу) за підсумками службової діяльності осіб середнього і старшого начальницького складу на підставі письмових клопотань безпосередніх начальників.

Зазначені списки розглядаються на засіданнях атестаційних комісій і затверджуються відповідними керівниками та в десятиденний строк після затвердження надсилаються вищому кадровому органу для включення осіб середнього і старшого начальницького складу до кадрового резерву.

4. Вищою атестаційною комісією ДСНС України (далі - ВАК) розглядаються списки кандидатів для призначення на вищі посади в:

1) апараті ДСНС України;

2) органах і підрозділах цивільного захисту - номенклатури призначення (звільнення) Голови ДСНС України (категорії: керівник, перший заступник керівника, заступник керівника органу чи підрозділу цивільного захисту).

5. Рішення про зарахування до кадрового резерву доводиться до осіб середнього і старшого начальницького складу під підпис.

6. Формування кадрового резерву здійснюється підрозділом персоналу з розрахунку не менше 2-3 кандидатів на посаду з урахуванням фактичної потреби, що визначається керівником органу чи підрозділу цивільного захисту.

7. При формуванні кадрового резерву забезпечується представництво кандидатур кожної статі з урахуванням складу працівників у відповідних напрямах службової діяльності.

8. Список осіб середнього і старшого начальницького складу, зарахованих до кадрового резерву для призначення на вищі посади (додаток 2), переглядається щороку у листопаді та затверджується наказом керівника відповідного органу чи підрозділу цивільного захисту.

У разі необхідності до зазначеного списку протягом року можуть бути внесені зміни, про що робиться відповідний запис у графі 10, з урахуванням пункту 9 розділу І цього Порядку.

9. До кадрового резерву не зараховуються особи середнього і старшого начальницького складу, які залишені на службі понад граничний вік перебування на службі, встановлений Положенням, та які мають незняте дисциплінарне стягнення.

10. Списки кандидатів для призначення на вищі посади, які розглядаються ВАК, надсилаються до апарату ДСНС України не пізніше 15 листопада кожного року.

ІІІ. Організація роботи з кадровим резервом

1. З особами середнього і старшого начальницького складу, зарахованими до кадрового резерву, керівниками органів і підрозділів цивільного захисту організовується комплекс заходів з підготовки цих осіб до майбутньої професійної діяльності на вищих посадах.

За особою середнього і старшого начальницького складу, зарахованою до кадрового резерву, наказом керівника органу чи підрозділу цивільного захисту закріплюється відповідальна посадова особа.

На кожну особу середнього і старшого начальницького складу, зараховану до кадрового резерву, складається індивідуальний план роботи, що виконується у чотирнадцятиденний строк після доведення рішення про зарахування до кадрового резерву, який підписує відповідальна за цю роботу особа і затверджує відповідний керівник органу чи підрозділу цивільного захисту.

Індивідуальні плани роботи складаються на кожний рік строку перебування у кадровому резерві.

2. Робота з особою середнього і старшого начальницького складу, зарахованою до кадрового резерву, передбачає:

1) систематичне навчання шляхом самоосвіти;

2) підвищення кваліфікації в навчальних закладах цивільного захисту;

3) участь у нарадах, семінарах, науково-практичних конференціях з питань діяльності і розвитку органів і підрозділів цивільного захисту;

4) стажування на посаді, до призначення на яку особу середнього і старшого начальницького складу зараховано до кадрового резерву.

IV. Оцінювання ефективності роботи з кадровим резервом

1. Загальний висновок про результати перебування в кадровому резерві (додаток 3) особи середнього чи старшого начальницького складу складається безпосереднім керівником за участю керівника стажування та особи, яка проводила поглиблене психологічне обстеження цієї особи середнього чи старшого начальницького складу, затверджується відповідним керівником органу чи підрозділу цивільного захисту (підпорядкованої структури) та залучається до особової справи особи середнього чи старшого начальницького складу, зарахованої до кадрового резерву.

За складання висновку про результати перебування в кадровому резерві особи середнього чи старшого начальницького складу та наступної передачі його до кадрового органу для залучення до особової справи відповідає безпосередній керівник особи середнього чи старшого начальницького складу, зарахованої до кадрового резерву.

2. Вивчення ділових та особистих якостей осіб середнього і старшого начальницького складу, зарахованих до кадрового резерву, проводиться шляхом особистого спілкування з ними прямих керівників, працівників кадрової служби, контролю за їх службовою діяльністю, вивчення висновків атестаційних комісій, відгуків та інших документів, що характеризують осіб середнього і старшого начальницького складу.

3. У разі зниження професійного рівня та результатів службової діяльності особами середнього і старшого начальницького складу, зарахованими до кадрового резерву, допущення ними порушень дисципліни, а також встановлення невідповідності їх якостей (у тому числі за станом здоров’я) вимогам, що висуваються до роботи на вищих посадах, ці особи виключаються з кадрового резерву наказом відповідного керівника після попереднього розгляду атестаційною комісією.

4. При формуванні списків кадрового резерву на наступний рік попередньо підбиваються підсумки роботи з кадровим резервом у поточному році та обговорюються на засіданнях колегії, оперативних нарадах. Одночасно проводиться аналіз недоліків у цій роботі та визначаються основні заходи щодо їх усунення в подальшому.

5. Аналіз підсумків роботи з кадровим резервом проводиться за такими напрямами:

1) загальна кількість осіб середнього і старшого начальницького складу, зарахованих до кадрового резерву;

2) кількість осіб середнього і старшого начальницького складу з числа зарахованих до кадрового резерву, яких призначено на вищі посади;

3) кількість осіб середнього і старшого начальницького складу з числа не зарахованих до кадрового резерву та яких призначено на вищі посади і за яких обставин;

4) пропозиції щодо вдосконалення роботи з кадровим резервом.

Начальник Департаменту
юридичного забезпечення
Міністерства внутрішніх
справ України
полковник міліції
Д.В. Горбась
 

Керівник кадрової служби органу чи підрозділу

цивільного захисту (підпорядкованої структури)

(спеціальне звання, підпис, ініціали, прізвище)

СПИСОК
кандидатів для призначення на вищі посади


Додаток 1
до Порядку формування кадрового резерву
для призначення на вищі посади осіб
середнього і старшого
начальницького складу
служби цивільного захисту
(пункт 3 розділу II)

Затверджено:

Керівник органу чи підрозділу цивільного захисту (підпорядкованої структури)

___________________________________

(спеціальне звання, підпис, ініціали, прізвище)

 

«____» _____________ 20___ року

 

СПИСОК

 

кандидатів _________________________________________________

(назва органу чи підрозділу цивільного захисту (підпорядкованої структури))

для призначення на вищі посади на ______ рік

 

№ з/п

Посада, на яку пропонується особа, із зазначенням назви підрозділу

Прізвище, ім’я,

по батькові,

спеціальне звання

Дата народження

Освіта (коли і який навчальний заклад закінчила особа), спеціальність, науковий ступінь, вчене звання

Посада, що займає особа

Строк перебування на посаді

Дата розгляду атеста-ційною комісією

Рішення атеста-ційної комісії

Примітка

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Додаток 2
до Порядку формування кадрового резерву
для призначення на вищі посади осіб
середнього і старшого
начальницького складу
служби цивільного захисту
(пункт 8 розділу II)


СПИСОК
осіб середнього і старшого начальницького складу зарахованих до кадрового резерву для призначення на вищі посади

Затверджено:

Наказ _______________________________

(назва органу чи підрозділу цивільного захисту)

__________________________ № _______

 

СПИСОК

 

осіб середнього і старшого начальницького складу _______________________________________________,

(назва органу чи підрозділу цивільного захисту)

зарахованих до кадрового резерву на ______ рік для призначення на вищі посади

 

№ з/п

Посада, на яку пропонується особа, із зазначенням назви підрозділу

Прізвище, ім’я,

по батькові,

спеціальне звання

Дата народження

Освіта (коли і який навчальний заклад закінчила особа), спеціальність, науковий ступінь, вчене звання

Дата зараху-вання до резерву

Посада, яку займає особа

Строк перебу-вання на посаді

Підпис особи про ознайом-лення із зараху-ванням

Примітка

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Керівник кадрової служби

органу чи підрозділу цивільного захисту

 

(спеціальне звання, підпис, ініціали, прізвище)



Додаток 3
до Порядку формування кадрового резерву
для призначення на вищі посади осіб
середнього і старшого
начальницького складу
служби цивільного захисту
(пункт 1 розділу IV)


ЗАГАЛЬНИЙ ВИСНОВОК
про результати перебування в кадровому резерві

 

Затверджено:

Керівник органу чи підрозділу цивільного захисту (підпорядкованої структури)

________________________________

(спеціальне звання, підпис, ініціали, прізвище)

 

«____» _____________ 20___ року

 

 

ЗАГАЛЬНИЙ ВИСНОВОК

про результати перебування в кадровому резерві

 

 

(спеціальне звання, прізвище, ім’я та по батькові особи середнього чи старшого начальницького складу в родовому відмінку)

на посаду

 

 

(назва посади, на яку особа середнього чи старшого начальницького складу зарахована до кадрового резерву,

 

із зазначенням назви структурного підрозділу)

 

 

1. Результати стажування:

 

 

 

 

 

 

 

 

(посада, спеціальне звання, підпис, ініціали, прізвище керівника стажування)

 

2. Знання чинного законодавства та перевірка отриманих знань на конкретних

дорученнях:_______________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

(посада, спеціальне звання, підпис, ініціали, прізвище безпосереднього керівника)

 

3. Результати поглибленого психологічного обстеження:

 

 

 

 

 

 

 

 

(посада, спеціальне звання, підпис, ініціали, прізвище особи, яка проводила обстеження)

 

 

«____» _____________ 20___ року.



Інші НПА

Наказ МВС №1119/430 від 22.10.2014 Про затвердження Порядку реалізації Угоди між Україною і Киргизькою Республікою про спрощений порядок зміни громадянства громадянами України, які постійно проживають у Киргизькій Республіці, та громадянами Киргизької Республіки, які постійно проживають в Україні, і запобігання випадкам безгромадянства та подвійного громадянства Наказ МВС №1118/429 від 22.10.2014 Про затвердження Порядку реалізації Угоди між Україною і Республікою Таджикистан про спрощений порядок зміни громадянства громадянами України, які постійно проживають у Республіці Таджикистан, і громадянами Республіки Таджикистан, які постійно проживають в Україні Наказ Міноборони №800-a від 10.11.2014 МІНИ до Інструкції про порядок видачі посвідчень учасника бойових дій, нагрудних знаків “Ветеран війни - учасник бойових дій” та листів талонів на право одержання проїзних квитків з 50-відсотковою знижкою їх вартості у Збройних Силах України Наказ Міноборони №800 від 10.11.2014 Про внесення змін до наказу Міністра оборони України від 08.04.2009 № 158 Наказ Міноборони №779 від 30.10.2014 Про внесення зміни до Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України Наказ МОЗ №677 від 29.09.2014 Про затвердження Порядку контролю якості лікарських засобів під час оптової та роздрібної торгівлі Наказ Мінсоцполітики №867 від 10.11.2014 Про затвердження Положення про міжвідомчу комісію з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій Наказ Мін'юст №1969/5 від 24.11.2014 Про затвердження Змін до деяких наказів Міністерства юстиції України з питань реалізації державної політики у сфері виконання кримінальних покарань Наказ Держспецзв'язку №503-a від 24.11.2014 УМОВИ, показники і розміри виплати матеріальної винагороди за ефективне управління державним майном керівникам державних підприємств та об’єднань державних підприємств, що належать до сфери управління Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Наказ Держспецзв'язку №503 від 24.11.2014 Про затвердження Умов, показників і розмірів преміювання та виплати матеріальної винагороди за ефективне управління державним майном