Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Наказ Мін'юст № 2164/5 від 24.12.2014 Про затвердження Положення про комісію Державної пенітенціарної служби України з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій персоналу Державної кримінально-виконавчої служби України

МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ

НАКАЗ

24.12.2014 № 2164/5

Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
26 грудня 2014 р.
за № 1644/26421


Про затвердження Положення про комісію Державної пенітенціарної служби України з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій персоналу Державної кримінально-виконавчої служби України

Відповідно до пункту 6 Порядку надання статусу учасника бойових дій особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2014 року № 413, та з метою захисту соціальних гарантій персоналу Державної кримінально-виконавчої служби України НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Положення про комісію Державної пенітенціарної служби України з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій персоналу Державної кримінально-виконавчої служби України, що додається.

2. Департаменту взаємодії з органами влади (Козловська Н.А.) подати цей наказ на державну реєстрацію в установленому законодавством порядку.

3. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Бондарчука І.В.

Міністр П. Петренко

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ
Міністерства юстиції України
24.12.2014  № 2164/5

Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
26 грудня 2014 р.
за № 1644/26421


ПОЛОЖЕННЯ
про комісію Державної пенітенціарної служби України з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій персоналу Державної кримінально-виконавчої служби України

I. Загальні положення

1. Для реалізації заходів, пов’язаних із наданням статусу учасника бойових дій персоналу Державної кримінально-виконавчої служби України, який захищав незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брав безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення при виконанні ним своїх функціональних обов’язків, перебуваючи безпосередньо в районах проведення антитерористичної операції, створюється комісія Державної пенітенціарної служби України з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій персоналу Державної кримінально-виконавчої служби України (далі - комісія).

2. Комісія у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, указами Президента України та постановами Верховної Ради України, прийнятими відповідно до Конституції та законів України, актами Кабінету Міністрів України, іншими актами законодавства та цим Положенням.

II. Основні завдання та права комісії

1. Комісія призначена для вивчення та подання на розгляд міжвідомчої комісії з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій, утвореної Державною службою України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції (далі - міжвідомча комісія), документів, які є підставою для надання статусу учасника бойових дій персоналу Державної кримінально-виконавчої служби України, який захищав незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брав безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах проведення антитерористичної операції (далі - документи).

2. Комісія має право:

розглядати подані керівниками територіальних органів управління Державної пенітенціарної служби (далі - ДПтС), кримінально-виконавчої інспекції, установ виконання покарань, слідчих ізоляторів, воєнізованих формувань, навчальних закладів, закладів охорони здоров’я, підприємств установ виконання покарань, інших підприємств, установ і організацій, створених для забезпечення виконання завдань Державної кримінально-виконавчої служби України (далі - органи і установи), довідки про безпосередню участь особи в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення і захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, форма якої встановлена додатком 1 до Порядку надання статусу учасника бойових дій особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2014 року № 413, та документи;

заслуховувати пояснення персоналу, стосовно якого подані документи, свідків та представників державних органів;

повертати до органів і установ для подальшого доопрацювання документи у разі відсутності підстав для надання статусу учасника бойових дій;

розглядати звернення персоналу, який приймав безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення і захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, у разі неподання керівниками органів і установ документів до комісії;

направляти документи на розгляд міжвідомчої комісії.

3. Комісія у місячний строк з дня надходження документів із органів і установ приймає рішення щодо направлення документів до міжвідомчої комісії чи повернення їх до органів і установ для подальшого доопрацювання у разі відсутності підстав для надання статусу учасника бойових дій.

4. У разі повернення комісією неякісно та неповно оформлених документів керівник органу чи установи у місячний строк доопрацьовує документи та повторно надсилає їх на розгляд комісії.

III. Склад комісії, повноваження голови та секретаря комісії

1. Комісія складається з голови комісії, заступника голови комісії, секретаря та членів комісії.

2. До складу комісії входять посадові та службові особи ДПтС, представники громадських організацій, у тому числі громадської ради при ДПтС (за їх згодою).

3. Персональний склад комісії затверджується наказом ДПтС.

4. Голова комісії:

очолює комісію, здійснює загальне керівництво комісією та забезпечує організацію її роботи;

представляє ДПтС на засіданнях міжвідомчої комісії або визначає представника ДПтС для участі у її засіданнях;

організовує в межах своїх повноважень взаємодію комісії з органами виконавчої влади;

підписує протоколи та рішення, що приймаються комісією;

бере участь у заходах щодо висвітлення діяльності комісії.

5. Секретар комісії організовує підготовку та надсилання членам комісії повідомлень про час та дату проведення засідання, проекту порядку денного, веде та оформляє протокол засідання комісії, готує та направляє до міжвідомчої комісії документи.

ІV. Організація роботи комісії

1. Формою роботи комісії є її засідання, які проводяться не рідше двох разів на місяць (за наявності документів для розгляду).

2. Засідання комісії веде її голова.

3. У разі відсутності голови комісії на її засіданнях роботу комісії очолює заступник голови комісії.

У разі відсутності голови комісії та його заступника роботу комісії на її засіданнях очолює член комісії, якого головою обирає склад комісії.

4. Рішення з питань, що розглядаються на засіданнях комісії, приймаються простою більшістю голосів у присутності не менше двох третин членів комісії.

5. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови комісії.

6. Рішення комісії підписується головою комісії разом із членами комісії та скріплюється гербовою печаткою ДПтС.

Директор
Департаменту взаємодії
з органами влади Н.А. Козловська



Інші НПА

Рішення НКЦПФР №1708 від 16.12.2014 Про затвердження Положення щодо організації діяльності банків та їх відокремлених підрозділів при здійсненні ними професійної діяльності на фондовому ринку Рішення НКЦПФР №1712 від 16.12.2014 Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Рішення НКЦПФР №1620 від 02.12.2014 Про внесення змін до Порядку надання погодження на створення професійним учасником фондового ринку відокремленого підрозділу за межами України Рішення НКЦПФР №972 від 29.07.2014 Про затвердження Порядку розпорядження коштами, не сплаченими учасникам інститутів спільного інвестування у зв’язку з непред’явленням ними в установлений строк до викупу належних їм цінних паперів інститутів спільного інвестування, що ліквідуються Указ Президент №1022 від 09.11.1995 Про Національну комісію України у справах ЮНЕСКО Наказ Держжитлокомунгосп №150 від 10.08.2004 Про затвердження Примірного переліку послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій та послуг з ремонту приміщень, будинків, споруд Розпорядження КМУ №774 від 01.08.2013 Про Стратегію розвитку системи управління державними фінансами Наказ МФУ №1247 від 04.10.2011 Про затвердження Стандартів внутрішнього аудиту Наказ МФУ №347 від 27.03.2014 Про затвердження форми звітності № 1-ДВА (піврічна) «Звіт (зведений звіт) про результати діяльності підрозділу внутрішнього аудиту в міністерстві, іншому центральному органі виконавчої влади, їх територіальних органах та бюджетних установах, які належать до сфери управління міністерства, іншого центрального органу виконавчої влади, в Раді міністрів Автономної Республіки Крим, в обласній, Київській або Севастопольській міській державній адміністрації» та інструкції про її складання та подання Наказ МФУ №794 від 31.07.2014 Про затвердження Порядку здійснення Державною фінансовою інспекцією України контролю за станом внутрішнього аудиту в міністерстві, іншому центральному органі виконавчої влади, їх територіальних органах та бюджетних установах, які належать до сфери управління міністерства, іншого центрального органу виконавчої влади, в Раді міністрів Автономної Республіки Крим, в обласних, Київській та Севастопольській міських державних адміністраціях