Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Рішення НКЦПФР № 1714 від 16.12.2014 Про внесення змін до Порядку реєстрації випуску акцій при зміні розміру статутного капіталу акціонерного товариства (щодо запобігання негативному впливу на стабільність банківської системи)

НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ З ЦІННИХ ПАПЕРІВ ТА ФОНДОВОГО РИНКУ

РІШЕННЯ

16.12.2014  № 1714





Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
13 січня 2015 р.
за № 23/26468


Про внесення змін до Порядку реєстрації випуску акцій при зміні розміру статутного капіталу акціонерного товариства (щодо запобігання негативному впливу на стабільність банківської системи)

Відповідно до пунктів 1, 3 частини другої статті 7, пункту 13 статті 8 Закону України «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні», частини сьомої статті 32 Закону України «Про банки і банківську діяльність» Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку ВИРІШИЛА:

1. Внести до Порядку реєстрації випуску акцій при зміні розміру статутного капіталу акціонерного товариства, затвердженого рішенням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку  від 31 липня 2012 року № 1073, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 23 серпня 2012 року за № 1431/21743 (зі змінами), такі зміни:

1) підпункт «а» пункту 8 розділу І після слів «робочих днів» доповнити словами «або в день отримання відповідних документів (для банків у разі запровадження Національним банком України спрощеної процедури реєстрації випуску акцій відповідно до статті 32 Закону України «Про банки і банківську діяльність»);»;

2) главу 4 розділу ІІ доповнити новим пунктом 2 такого змісту:

«2. У разі запровадження Національним банком України спрощеної процедури реєстрації випуску акцій відповідно до статті 32 Закону України «Про банки і банківську діяльність» для реєстрації випуску акцій при збільшенні статутного капіталу шляхом підвищення номінальної вартості акцій банк не пізніше 15 календарних днів з дня державної реєстрації змін до статуту, пов’язаних зі збільшенням статутного капіталу, в органах державної реєстрації подає до реєструвального органу такі документи:

1) заяву про реєстрацію випуску акцій при збільшенні статутного капіталу шляхом підвищення номінальної вартості акцій, складену згідно з додатком 14 до цього Порядку;

2) рішення загальних зборів акціонерів товариства про:

збільшення статутного капіталу товариства шляхом підвищення номінальної вартості акцій;

випуск акцій нової номінальної вартості;

внесення змін до статуту товариства, пов’язаних зі збільшенням статутного капіталу шляхом підвищення номінальної вартості акцій,

оформлені відповідно до пункту 13 розділу I цього Порядку, або їх копії, засвідчені у нотаріальному порядку.

Рішення про випуск акцій нової номінальної вартості має містити відомості згідно з додатком 15 до цього Порядку;

3) нотаріально засвідчену копію зареєстрованих в органах державної реєстрації змін до статуту товариства, пов’язаних зі зміною розміру статутного капіталу, у вигляді окремого додатка або нотаріально засвідчену копію статуту в новій редакції;

4) оригінали свідоцтв про реєстрацію попередніх випусків акцій;

5) копію платіжного документа, який підтверджує сплату державного мита відповідно до Декрету Кабінету Міністрів України від 21 січня 1993 року № 7-93 «Про державне мито», засвідчену підписом керівника і печаткою товариства.».

2. Департаменту корпоративного управління та корпоративних фінансів (А. Папаіка) забезпечити подання цього рішення на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

3. Управлінню інформаційних технологій та діловодства (А. Заїка) забезпечити оприлюднення цього рішення на офіційному сайті Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

4. Управлінню внутрішнього аудиту та комунікацій (О. Збаражська) забезпечити опублікування цього рішення в офіційному друкованому виданні Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

5. Це рішення набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на члена Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку А. Амеліна.

Голова Комісії

Д. Тевелєв





Протокол засідання Комісії
від 16.12.2014 р. № 63


Інші НПА

Рішення НКЦПФР №1705 від 16.12.2014 Про затвердження Змін до Порядку та умов видачі ліцензії на провадження окремих видів професійної діяльності на фондовому ринку (ринку цінних паперів), переоформлення ліцензії, видачі дубліката та копії ліцензії Наказ СБУ №875 від 29.12.2014 Про затвердження Інструкції про порядок організації та здійснення контролю за виконанням документів у Службі безпеки України Рішення ФГВФО №153 від 23.12.2014 Про внесення змін до Положення про виведення неплатоспроможного банку з ринку Рішення ФГВФО №154 від 23.12.2014 Про внесення змін до Положення про порядок визначення банків-агентів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Наказ Фонд державного майна України №2847 від 25.12.2014 Про внесення змін до деяких нормативно - правових актів Фонду державного майна України Розпорядження Голова ВРУ №462 від 24.05.2001 Про затвердження Положення про Веб-сайт Верховної Ради України у глобальній інформаційній мережі Наказ Мінрегіон №390 від 30.07.2012 Про затвердження Порядку доведення до споживачів інформації про перелік житлово-комунальних послуг, структуру цін/тарифів, зміну цін/тарифів з обґрунтуванням її необхідності та про врахування відповідної позиції територіальних громад Наказ Мін'юст №232/5 від 10.02.2012 Про затвердження Типового положення про архівний підрозділ державного органу, органу місцевого самоврядування, державного і комунального підприємства, установи та організації Закон України ВРУ №132-VIII від 27.01.2015 Про внесення зміни до Закону України \"Про очищення влади\" щодо додаткових заходів із забезпечення обороноздатності держави Закон України ВРУ №126-VIII від 15.01.2015 Про внесення змін до деяких законів України щодо скасування ліцензування імпорту активних фармацевтичних інгредієнтів