Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Указ Президент № 1210 від 24.12.2002 Про Положення про порядок надання грантів Президента України для підтримки наукових досліджень молодих учених

Затвердити Положення про порядок надання грантів Президента України для підтримки наукових досліджень молодих учених (додається).


Президент України                                    Л.КУЧМА

м. Київ, 24 грудня 2002 року
     N 1210/2002

ЗАТВЕРДЖЕНО
Указом Президента України
від 24 грудня 2002 року N 1210/2002

ПОЛОЖЕННЯ
про порядок надання грантів Президента України
для підтримки наукових досліджень молодих учених


1. Це Положення визначає порядок надання щорічних грантів Президента України для підтримки актуальних, значущих наукових досліджень молодих учених (далі - гранти).

2. Гранти призначаються відповідно до Указу Президента України від 9 квітня 2002 року N 315 "Про додаткові заходи щодо підтримки молодих учених".

3. Гранти можуть одержати молоді вчені віком (на момент подачі заявки): доктори наук - до 35 років, докторанти - до 33 років, кандидати наук - до 30 років.

4. Гранти можуть бути надані як на проведення запланованих наукових досліджень, так і тих, що вже проводяться (в тому числі й тих, на які гранти вже надавалися).

5. Для одержання гранту претендент подає до 20 лютого до Міністерства освіти і науки України складені за встановленою цим Міністерством формою заявку, що включає план наукових досліджень із зазначенням їх мети, способу здійснення та очікуваних результатів, прогноз їх використання, інформаційну довідку про головних виконавців наукових досліджень та кошторис, а також гарантійний лист підприємства (установи, організації), яке зобов'язується забезпечити проведення наукових досліджень.

6. Розгляд заявок на одержання грантів здійснюється Державним фондом фундаментальних досліджень у порядку, встановленому Міністерством освіти і науки України.

7. Міністерство освіти і науки України подає пропозиції щодо надання грантів на розгляд Кабінету Міністрів України.

Призначення грантів молодим ученим здійснює Президент України за поданням Кабінету Міністрів України.

8. Інформація про призначення грантів оприлюднюється через засоби масової інформації.

9. Після призначення гранту між Міністерством освіти і науки України, одержувачем гранту та підприємством (установою, організацією), яке зобов'язується забезпечити проведення наукових досліджень, укладається відповідний договір.

Надані одержувачу гранту кошти перераховуються поетапно частинами, визначеними в договорі, на рахунок підприємства (установи, організації), яке забезпечує проведення наукових досліджень.

10. Одержувач гранту та підприємство (установа, організація), яке забезпечує проведення наукових досліджень, у визначені договором строки подають до Міністерства освіти і науки України звіт про використання виділених коштів за формою, встановленою цим Міністерством. У разі використання коштів не за цільовим призначенням одержувач гранту та зазначене в договорі підприємство (установа, організація) несуть відповідальність, передбачену законом та договором.

Міністерство освіти і науки України щороку інформує Адміністрацію Президента України та Кабінет Міністрів України про проведення наукових досліджень, на які було виділено кошти.

11. Оподаткування коштів, одержаних у вигляді гранту, здійснюється у визначеному законодавством порядку.


Глава Адміністрації
Президента України                               В.МЕДВЕДЧУК



Інші НПА

Указ Президент №1058 від 16.12.2009 Про щорічну премію Президента України Українська книжка року Розпорядження Президент №1042 від 27.09.2014 Про делегацію України для участі в заходах у рамках Пленарного засідання Режиму контролю за ракетними технологіями Розпорядження КМУ №886 від 23.09.2014 Про подання на ратифікацію Верховною Радою України Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Чеської Республіки про військові поховання Розпорядження КМУ №885 від 23.09.2014 Про погашення кредиторської заборгованості з відшкодування витрат, пов’язаних із здійсненням заходів із запобігання виникненню надзвичайних ситуацій в осінньо-зимовий період Розпорядження КМУ №884 від 23.09.2014 Про закріплення у державній власності на новий строк пакета акцій ВАТ Меридіан імені С.П. Корольова Розпорядження КМУ №883 від 23.09.2014 Про схвалення проекту Угоди між Урядом України та Урядом Республіки Чилі про умови взаємних поїздок громадян Розпорядження КМУ №882 від 23.09.2014 Про визнання таким, що втратило чинність, розпорядження Кабінету Міністрів України від 27 серпня 2010 р. № 1718 Розпорядження КМУ №880 від 23.09.2014 Про затвердження фінансового плану державного підприємства “Український державний центр радіочастот” на 2014 рік Розпорядження КМУ №878 від 03.09.2014 Про виділення коштів Дніпропетровській облдержадміністрації Постанова КМУ №487 від 23.09.2014 Про затвердження зразка та технічного опису бланка дипломатичного паспорта України з безконтактним електронним носієм