Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Постанова Центрвиборчком № 17 від 12.02.2015 Про заяву кандидата у народні депутати України в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі Заболотного М.М., включеного до виборчого списку Політичної партії \"Опозиційний блок\", на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року

ЦЕНТРАЛЬНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ

ПОСТАНОВА

від 12 лютого 2015 року № 17


Про заяву кандидата у народні депутати України в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі Заболотного М.М., включеного до виборчого списку Політичної партії "Опозиційний блок", на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року

До Центральної виборчої комісії 10 лютого 2015 року надійшла заява кандидата у народні депутати України в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі Заболотного Миколи Миколайовича, включеного до виборчого списку Політичної партії "Опозиційний блок" під № 102, на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року про відмову від балотування та скасування реєстрації кандидатом у народні депутати України в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі.

Розглянувши зазначену заяву, Центральна виборча комісія встановила.

Постановою Центральної виборчої комісії від 26 вересня 2014 року № 1186 зареєстровано кандидатів у народні депутати України, включених до виборчого списку Політичної партії "Опозиційний блок", у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року, у тому числі Заболотного Миколу Миколайовича, включеного до вказаного виборчого списку під № 102.

Згідно з частиною другою статті 3 Закону України "Про Центральну виборчу комісію" Комісія та її члени зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією України, зазначеним та іншими законами України.

Відповідно до статті 71 Конституції України вибори до органів державної влади та органів місцевого самоврядування є вільними і відбуваються на основі загального, рівного і прямого виборчого права шляхом таємного голосування.

Частиною першою статті 1 Закону України "Про вибори народних депутатів України" (далі - Закон) передбачено, що народні депутати України обираються громадянами України на основі загального, рівного і прямого виборчого права шляхом таємного голосування.

Згідно з частиною восьмою статті 2 Закону будь-які прямі чи непрямі привілеї або обмеження виборчих прав громадян України за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками забороняються.

Визначене частиною першою статті 38 Конституції України право громадян України, зокрема, бути обраними до органів державної влади та органів місцевого самоврядування за своїм змістом, як встановлено Рішенням Конституційного Суду України від 4 грудня 2001 року № 16-рп/2001, "по суті є правом". Відповідно до частини першої статті 24 Конституції України у цьому праві, як і в інших конституційних правах і свободах, громадяни є рівними.

Такі самі положення закріплено статтями 5 та 9 Закону, якими визначено право бути обраним та встановлено, що ніхто не може бути примушений до участі чи неучасті у виборах.

На підставі вказаних норм Конституції України та Закону, з метою реалізації волевиявлення Заболотного М.М. щодо відмови від балотування кандидатом у народні депутати України від Політичної партії "Опозиційний блок" Центральна виборча комісія вважає за необхідне задовольнити заяву Заболотного М.М., скасувавши реєстрацію його кандидатом у народні депутати України в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року з виключенням із виборчого списку зазначеної партії.

Враховуючи викладене, відповідно до статей 8, 24, 38 та 71 Конституції України, статей 1, 2, 5, 9 Закону України "Про вибори народних депутатів України", керуючись статтями 3, 11 - 13, пунктом 7 статті 19 Закону України "Про Центральну виборчу комісію", Центральна виборча комісія постановляє:

1. Скасувати реєстрацію кандидата у народні депутати України в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі Заболотного Миколи Миколайовича, включеного до виборчого списку Політичної партії "Опозиційний блок" під № 102, на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року, виключивши його із зазначеного виборчого списку.

2. Копію цієї постанови надіслати Заболотному М.М., Політичній партії "Опозиційний блок".

3. Цю постанову оприлюднити на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії.

Голова
Центральної виборчої комісії


М.ОХЕНДОВСЬКИЙ


Інші НПА

Постанова Центрвиборчком №16 від 12.02.2015 Про фінансовий звіт про використання коштів Державного бюджету України, виділених на підготовку та проведення позачергових виборів народних депутатів України 26 жовтня 2014 року Постанова Центрвиборчком №15 від 03.02.2015 Про доручення органам ведення Державного реєстру виборців знищити зайві записи Державного реєстру виборців у зв’язку з виявленням випадків кратного включення виборця до Державного реєстру виборців Указ Президент №91 від 17.02.2015 Про призначення О. Гладковського Першим заступником Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Розпорядження Президент №208 від 17.02.2015 Про призначення О. Богуненка головою Голопристанської районної державної адміністрації Херсонської області Розпорядження Президент №207 від 17.02.2015 Про призначення Є. Красноруцького головою Шевченківської районної державної адміністрації Харківської області Розпорядження Президент №206 від 17.02.2015 Про призначення І. Котули головою Сахновщинської районної державної адміністрації Харківської області Розпорядження Президент №205 від 17.02.2015 Про призначення В. Павленка головою Первомайської районної державної адміністрації Харківської області Розпорядження Президент №204 від 17.02.2015 Про призначення С. Красноперова головою Лозівської районної державної адміністрації Харківської області Розпорядження Президент №203 від 17.02.2015 Про призначення М. Ситника головою Куп’янської районної державної адміністрації Харківської області Розпорядження Президент №202 від 17.02.2015 Про призначення О. Марчука головою Краснокутської районної державної адміністрації Харківської області