Ст. 1 ЗУ Про молоко та молочні продукти від 24.06.2004 № 1870-IV
Про молоко та молочні продукти
Стаття 1. Терміни та їх визначення
У цьому Законі наведені нижче терміни вживаються в такому значенні:
{ Абзац другий статті 1 виключено на підставі Закону N 442-VII від 05.09.2013 }
виробник молока та молочної сировини - юридична особа незалежно від форми власності, фізична особа - суб'єкт підприємницької діяльності, особисте селянське господарство, фізична особа, яка утримує корів, овець, кіз, буйволиць, кобил та виробляє молоко і молочну сировину;
{ Абзац четвертий статті 1 виключено на підставі Закону N 2132-VI від 15.04.2010 }
{ Абзац п'ятий статті 1 виключено на підставі Закону N 402-V від 30.11.2006 }
маркування - інформація про молоко, молочну сировину та молочні продукти, нанесена на упаковку відповідно до вимог нормативно-правових актів і нормативних документів;
молоко сире - продукт нормальної секреції молочних залоз однієї або декількох здорових корів, овець, кіз, буйволиць, кобил, температура якого не перевищує 40 град. C і який не піддавався будь-якій обробці (далі - молоко);
молочна сировина - молоко, яке піддавалося попередній фізичній обробці (фільтрації, охолодженню), а також будь-які молочні продукти, що містять виключно складові молока (молочний жир, молочний білок, лактозу) і можуть бути використані у виробництві іншої продукції;
молочні продукти - продукти, одержані з молока або молочної сировини, які можуть містити харчові добавки, необхідні для виробництва, за умови, що ці добавки ні частково, ні повністю не замінюють складових молока (молочний жир, молочний білок, лактозу);
традиційні молочні продукти - масло, сири; а також кисломолочні продукти, вироблені із застосуванням заквасок на чистих культурах молочнокислих бактерій - ацидофілін, простокваша, ряжанка, сметана, сир кисломолочний; кефір - із застосуванням заквасок на кефірних грибках;
пакування - вміщення молочної сировини та молочних продуктів у тару чи пакувальний матеріал;
переробне підприємство - підприємство, яке закуповує молоко та молочну сировину, має виробничі потужності та умови для переробки молочної сировини;
суб'єкт господарювання - юридична особа незалежно від форми власності, фізична особа - суб'єкт підприємницької діяльності, яка здійснює виробництво, переробку та реалізацію молока, молочної сировини і молочних продуктів;
{ Абзац чотирнадцятий статті 1 виключено на підставі Закону N 2132-VI від 15.04.2010 }
узгоджувальна комісія - комісія, яка створюється з представників підприємств та організацій по виробництву молока, його переробці та реалізації молочної продукції.
{ Абзац шістнадцятий статті 1 виключено на підставі Закону N 402-V ( 402-16 ) від 30.11.2006 }
Читати ще раз
Таможенный кодекс Украины Статья 371. Условия вывоза (пересылки) гражданами товаров за пределы таможенной территории Украины Господарський процесуальний кодекс України Стаття 9. Відкритість інформації щодо справи Договор бытового подряда О Национальной полиции Статья 100. Назначение единовременного пособия Таможенный кодекс Украины Статья 310. Порядок предоставления финансовых гарантий органам доходов и сборов