Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати

Ст. 1 ЗУ Про молоко та молочні продукти від 24.06.2004 № 1870-IV


Чинний зі змінами. Перевірено 08.07.2019


Про молоко та молочні продукти
Стаття 1. Терміни та їх визначення

У цьому Законі наведені нижче терміни вживаються в такому значенні:

{ Абзац другий статті 1 виключено на підставі Закону N 442-VII від 05.09.2013 }

виробник молока та молочної сировини - юридична особа незалежно від форми власності, фізична особа - суб'єкт підприємницької діяльності, особисте селянське господарство, фізична особа, яка утримує корів, овець, кіз, буйволиць, кобил та виробляє молоко і молочну сировину;

{ Абзац четвертий статті 1 виключено на підставі Закону N 2132-VI від 15.04.2010 }

{ Абзац п'ятий статті 1 виключено на підставі Закону N 402-V від 30.11.2006 }

маркування - інформація про молоко, молочну сировину та молочні продукти, нанесена на упаковку відповідно до вимог нормативно-правових актів і нормативних документів;

молоко сире - продукт нормальної секреції молочних залоз однієї або декількох здорових корів, овець, кіз, буйволиць, кобил, температура якого не перевищує 40 град. C і який не піддавався будь-якій обробці (далі - молоко);

молочна сировина - молоко, яке піддавалося попередній фізичній обробці (фільтрації, охолодженню), а також будь-які молочні продукти, що містять виключно складові молока (молочний жир, молочний білок, лактозу) і можуть бути використані у виробництві іншої продукції;

молочні продукти - продукти, одержані з молока або молочної сировини, які можуть містити харчові добавки, необхідні для виробництва, за умови, що ці добавки ні частково, ні повністю не замінюють складових молока (молочний жир, молочний білок, лактозу);

традиційні молочні продукти - масло, сири; а також кисломолочні продукти, вироблені із застосуванням заквасок на чистих культурах молочнокислих бактерій - ацидофілін, простокваша, ряжанка, сметана, сир кисломолочний; кефір - із застосуванням заквасок на кефірних грибках;
пакування - вміщення молочної сировини та молочних продуктів у тару чи пакувальний матеріал;

переробне підприємство - підприємство, яке закуповує молоко та молочну сировину, має виробничі потужності та умови для переробки молочної сировини; 

суб'єкт господарювання - юридична особа незалежно від форми власності, фізична особа - суб'єкт підприємницької діяльності, яка здійснює виробництво, переробку та реалізацію молока, молочної сировини і молочних продуктів;

{ Абзац чотирнадцятий статті 1 виключено на підставі Закону N 2132-VI від 15.04.2010 }

узгоджувальна комісія - комісія, яка створюється з представників підприємств та організацій по виробництву молока, його переробці та реалізації молочної продукції.

{ Абзац шістнадцятий статті 1 виключено на підставі Закону N 402-V ( 402-16 ) від 30.11.2006 }


Стаття 1 2 3 ...23

Перейти до статті