Укр Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати

Ст. 15 ЗУ Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва від 10.07.2018 № 2496-VIII


Чинний зі змінами. Перевірено 08.07.2019


Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції
Стаття 15. Вимоги до виробництва органічних харчових продуктів

1. Вимогами до виробництва органічних харчових продуктів є:

використання переважно біологічних, механічних та фізичних методів виробництва;

використання під час виробництва органічних інгредієнтів (додана вода та кухонна сіль не включаються у розрахунок відсоткових часток складників органічних інгредієнтів);

вживання належних заходів для уникнення забруднення недозволеними речовинами або продуктами, заходів з очищення і дезінфекції виробничого обладнання та потужностей, а в разі необхідності - заходів з очищення харчової продукції. Усі заходи з очищення повинні фіксуватися оператором;

ведення обліку та документування усіх операцій з виробництва органічних харчових продуктів;

ідентифікація кожної партії органічних харчових продуктів;

вміст у готовому харчовому продукті не більше одного інгредієнта сільськогосподарського походження перехідного періоду.

2. До органічних харчових продуктів не належить продукція мисливства та рибальства в умовах дикої фауни.


Стаття 1 ...13 14 15 16 17 ...Прикінцеві положення

Перейти до статті