Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Наказ Міноборони № 383 від 04.08.2015 Про затвердження Змін до Положення про організацію квартирно-експлуатаційного забезпечення Збройних Сил України

МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

04.08.2015  № 383





Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
19 серпня 2015 р.
за № 1006/27451


Про затвердження Змін до Положення про організацію квартирно-експлуатаційного забезпечення Збройних Сил України

Відповідно до статті 10 Закону України “Про Збройні Сили України”, з метою приведення квартирно-експлуатаційного забезпечення військ у відповідність до чинного законодавства, враховуючи порядок фінансування квартирно-експлуатаційного забезпечення, утримання, експлуатації та обліку фондів, НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Зміни до Положення про організацію квартирно-експлуатаційного забезпечення Збройних Сил України, затвердженого наказом Міністерства оборони України від 03 липня 2013 року № 448, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 13 вересня 2013 року за № 1590/24122, що додаються.

2. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Міністр оборони України
генерал-полковник


С.Т. Полторак


ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
оборони України
04.08.2015  № 383





Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
19 серпня 2015 р.
за № 1006/27451


ЗМІНИ
до Положення про організацію квартирно-експлуатаційного забезпечення Збройних Сил України

1. У розділі І:

1) абзац другий пункту 1.2 після слів “військові частини,” доповнити словами “військові навчальні”;

2) пункт 1.2 після абзацу дев’ятого доповнити новим абзацом десятим такого змісту:

“командир військової частини – командир військової частини, начальник військового навчального закладу, установи, організації ЗС України.”.

У зв’язку з цим абзаци десятий – сімнадцятий вважати відповідно абзацами одинадцятим – вісімнадцятим.

2. У розділі ІV:

1) абзац перший пункту 4.3 викласти в такій редакції:

“4.3. Підставою для прийняття військових частин на квартирно-експлуатаційне забезпечення та зняття з квартирно-експлуатаційного забезпечення є наказ (директива) Міністерства оборони України (далі – МО України) стосовно формування, переформування і розформування військових частин або їх передислокації (переміщення).”;

2) пункт 4.4 викласти в такій редакції:

“4.4. Військовим частинам для виконання покладених на них функцій та завдань земельні ділянки надаються в постійне користування в порядку, визначеному Земельним кодексом України та Законом України “ ”.

Фонди військових містечок закріплюються на праві оперативного управління за військовими частинами, про що видаються відповідні накази МО України.

Підготовку проектів відповідних наказів МО України про закріплення (перезакріплення) фондів військових містечок за військовими частинами на праві оперативного управління здійснюють органи військового управління, у підпорядкуванні яких перебувають такі військові частини.

Фонди і територія військового містечка, а також земельні ділянки передаються військовим частинам на утримання і експлуатацію через квартирно-експлуатаційні органи за Актом приймання (передачі) для утримання та експлуатації будівель, споруд і території військового містечка (додаток 2), який затверджується начальником територіального квартирно-експлуатаційного управління.”;

3) у пункті 4.7:

абзац перший викласти в такій редакції:

“4.7. Підставою для вивільнення військовою частиною фондів і території військового містечка є наказ (директива) МО України стосовно її розформування, переформування, передислокації (переміщення). Відповідний наказ (директиву) МО України щодо проведення організаційних заходів у Збройних Силах України до відома відповідної КЕВ (КЕЧ) та начальника гарнізону для призначення комісії з приймання (передачі) фондів і території військового містечка, квартирного майна та палива доводять органи військового управління, у підпорядкуванні яких перебувають такі КЕВ (КЕЧ) та військові частини. ”;

абзац другий після слова та цифри “(додаток 3)” доповнити словами “, які затверджуються начальником територіального квартирно-експлуатаційного управління”;

4) абзац перший пункту 4.12 викласти в такій редакції:

“4.12. Під час тимчасового вибуття військової частини з військового містечка заходи з консервації, охорони закріплених фондів і території, квартирного майна та палива військового містечка організовуються командиром військової частини спільно з органами Військової служби правопорядку та КЕВ (КЕЧ) в зоні їх відповідальності.”.

3. У розділі V:

1) після пункту 5.11 доповнити новим пунктом 5.12 такого змісту:

“5.12. Оренда нерухомого майна державної та комунальної власності, яке необхідне для розміщення військових частин, здійснюється відповідно до чинного законодавства.

Організація роботи щодо оренди такого майна покладається на Головне КЕУ ЗС України.”.

У зв’язку з цим пункти 5.12 – 5.23 вважати пунктами 5.13 – 5.24 відповідно;

2) пункт 5.14 викласти в такій редакції:

“5.14. Фонди військових містечок та земельні ділянки, утримання яких фінансується за рахунок бюджетних асигнувань відповідно до кошторису МО України на квартирно-експлуатаційне забезпечення, обліковуються у КЕВ (КЕЧ).”.

4. Розділ VI доповнити новим пунктом такого змісту:

“6.30. Утримання та експлуатація нерухомого майна, переданого МО України в оренду для розміщення військових частин, здійснюються відповідно до чинного законодавства та укладених договорів оренди.”.

5. У розділі VIІ:

1) пункт 7.2 викласти в такій редакції:

“7.2. Утримання житлового фонду здійснюється для забезпечення експлуатації та/або ремонту житлових та нежитлових приміщень, будинків і споруд, а також утримання прибудинкових територій та територій військових містечок відповідно до вимог нормативів, норм, стандартів, порядків і правил згідно із законодавством.

Житлові будинки утримуються за рахунок плати на утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, що вноситься мешканцями.”;

2) пункт 7.7 після цифр “24/20337” доповнити словами “(із змінами).”;

3) пункт 7.8 доповнити новим абзацом такого змісту:

“Гуртожитки утримуються за рахунок плати, що вноситься мешканцями.”;

4) доповнити розділ новим пунктом такого змісту:

“7.11. Порядок оплати житлово-комунальних послуг та квартирної плати в спеціально пристосованих казармах визначається відповідно до вимог Інструкції про організацію забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України та членів їх сімей жилими приміщеннями, затвердженої наказом МО України від 30 листопада 2011 року № 737, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 10 січня 2012 року за № 24/20337 (із змінами).”.

6. Розділ VIІІ після пункту 8.7 доповнити новим пунктом 8.8 такого змісту:

“8.8. Оплата спожитих комунальних послуг та енергоносіїв за військові частини, які розміщуються (у тому числі тимчасово) на фондах, що орендовані МО України, здійснюється за договорами про постачання (відшкодування вартості спожитих) комунальних послуг та енергоносіїв квартирно-експлуатаційними органами, у зоні відповідальності яких знаходяться займані об’єкти, на підставі укладених договорів оренди згідно із пунктом 5.12 розділу V цього Положення.”.

У зв’язку із цим пункти 8.8, 8.9 вважати пунктами 8.9, 8.10 відповідно.

7. У розділі X:

1) пункт 10.1 викласти в такій редакції:

“10.1. Забезпечення військових частин твердим та рідким котельним паливом здійснюється Головним КЕУ ЗС України, КЕУ, КЕВ (КЕЧ) у межах видатків за відповідними кодами бюджетної та економічної класифікації видатків та статтями кошторису МО України.”;

2) пункт 10.3 після слів “від постачальників” доповнити словами “або за нарядами Головного КЕУ ЗС України, КЕУ з паливних чи об’єднаних паливно-матеріальних складів КЕВ (КЕЧ)”;

3) абзац другий пункту 10.6 після слів “вивезення палива з паливних” доповнити словами “чи об’єднаних паливно-матеріальних”.

Тимчасово виконуючий
обов’язки начальника
Головного
квартирно-експлуатаційного
управління
Збройних Сил України
полковник



А.М. Берназ



Інші НПА

Наказ СБУ №472 від 23.07.2015 Про затвердження Змін до Зводу відомостей, що становлять державну таємницю Постанова Правління НБУ №589 від 08.09.2015 Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України Постанова Правління НБУ №593 від 09.09.2015 Про затвердження Змін до постанови Правління Національного банку України від 03 вересня 2015 року № 581 Наказ МОН №897 від 28.08.2015 Про внесення зміни до наказу Міністерства освіти і науки України від 16 червня 2014 року № 716 Наказ МОН №716 від 16.06.2014 Про затвердження Змін до наказу Міністерства освіти і науки України від 25 жовтня 2013 року № 1474 Наказ Мін'юст №1661/5 від 07.09.2015 Про заходи щодо надання адміністративних послуг у сфері реєстрації (легалізації, прийняття повідомлення про утворення) об’єднань громадян, інших громадських формувань, статутів та друкованих засобів масової інформації Постанова Центрвиборчком №212 від 01.09.2015 Про Порядок виготовлення, передачі, зберігання та використання печаток територіальних і дільничних виборчих комісій з виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, міських, районних у містах, сільських, селищних рад, сільських, селищних, міських голів та старост сіл, селищ Постанова Центрвиборчком №210 від 01.09.2015 Про форми фінансових звітів про надходження та використання коштів виборчих фондів місцевих організацій політичних партій, кандидати в депутати від яких зареєстровані в багатомандатному виборчому окрузі, кандидатів у депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови, старости села, селища, порядок їх складання та проведення аналізу Постанова Центрвиборчком №189 від 28.08.2015 Про перелік районних, міських, районних у містах, сільських, селищних рад Донецької області, чергові вибори депутатів яких та відповідних сільських, селищних, міських голів на 25 жовтня 2015 року не призначено Постанова Центрвиборчком №188 від 25.08.2015 Про скаргу Поповича В.Ф., зареєстровану в Центральній виборчій комісії 21 серпня 2015 року за № 21-30-4991