Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Постанова КМУ № 726 від 16.09.2015 Про проведення експерименту з фінансового забезпечення здійснення заходів з розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення у Волинській, Львівській, Одеській і Чернівецькій областях та м. Києві

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА

від 16 вересня 2015 р. № 726
Київ


Про проведення експерименту з фінансового забезпечення здійснення заходів з розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення у Волинській, Львівській, Одеській і Чернівецькій областях та м. Києві

Відповідно до пункту 33 розділу VI “Прикінцеві та перехідні положення” Бюджетного кодексу України Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Затвердити такі, що додаються:

Порядок спрямування 50 відсотків суми перевиконання загального обсягу щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів, що справляються під час митного оформлення товарів на територіях Волинської, Львівської, Одеської і Чернівецької областей та м. Києва, до спеціальних фондів відповідних обласних бюджетів та бюджету м. Києва;

Методику розрахунку щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів у розрізі Автономної Республіки Крим, областей, мм. Києва та Севастополя.

2. Державній фіскальній службі надавати Міністерству фінансів, Державній казначейській службі та відповідним обласним та Київській міській державним адміністраціям розраховані на підставі Методики, затвердженої цією постановою, і погоджені з Комітетом Верховної Ради України з питань бюджету індикативні показники надходжень митних платежів у розрізі місяців, встановлені Волинській, Львівській, Одеській і Чернівецькій та Київській міській митницям:

на 2016 рік, - до 8 лютого 2016 р.;

у разі внесення змін до розпису державного бюджету або змін до переліку товарів, визначеного Міністерством фінансів, митне оформлення яких здійснюється Енергетичною митницею, - у 15-денний строк після внесення змін до розпису державного бюджету або до зазначеного переліку товарів.

3. Міністерству фінансів надавати роз’яснення щодо застосування Порядку та Методики, затверджених цією постановою.

Прем'єр-міністр України

А.ЯЦЕНЮК

Інд. 34



ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 16 вересня 2015 р. № 726


ПОРЯДОК
спрямування 50 відсотків суми перевиконання загального обсягу щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів, що справляються під час митного оформлення товарів на територіях Волинської, Львівської, Одеської і Чернівецької областей та м. Києва, до спеціальних фондів відповідних обласних бюджетів та бюджету м. Києва

1. Цей Порядок визначає механізм спрямування 50 відсотків суми перевиконання загального обсягу щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів, що справляються під час митного оформлення товарів на територіях Волинської, Львівської, Одеської і Чернівецької областей та м. Києва (далі - перевиконання), до спеціальних фондів відповідних обласних бюджетів та бюджету м. Києва.

2. Обсяг перевиконання щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів (Pind), що підлягає розподілу між загальним фондом державного бюджету та спеціальним фондом відповідного обласного бюджету та бюджету м. Києва, визначається за такою формулою:

Рind = Om - Oind,

де Om - загальний обсяг надходжень митних платежів (мито, акцизний податок з ввезених на митну територію України підакцизних товарів (продукції), податок на додану вартість з ввезених на митну територію України товарів (продукції) за звітний місяць за відповідною митницею;

Oind - загальний обсяг індикативного показника надходжень митних платежів (мито, акцизний податок з ввезених на митну територію України підакцизних товарів (продукції), податок на додану вартість з ввезених на митну територію України товарів (продукції), встановлений ДФС для відповідної митниці на звітний місяць.

3. Казначейство повідомляє до 5 числа місяця, що настає за звітним, обласним та Київській міській держадміністраціям про суми фактичних надходжень митних платежів за звітний місяць та індикативних показників надходжень митних платежів, встановлених ДФС на звітний місяць для відповідної митниці, та у разі перевиконання у звітному місяці забезпечує перерахування 50 відсотків суми перевиконання до спеціальних фондів обласних бюджетів Волинської, Львівської, Одеської і Чернівецької областей та бюджету м. Києва двома рівними частинами до 10 і 20 числа місяця, що настає за звітним.

У звітності про виконання державного та місцевих бюджетів зазначені операції відображаються за відповідними кодами класифікації доходів бюджетів.

Казначейство у разі перевиконання у грудні забезпечує перерахування 50 відсотків суми перевиконання до спеціальних фондів обласних бюджетів Волинської, Львівської, Одеської і Чернівецької областей та бюджету м. Києва не пізніше ніж протягом останнього робочого (банківського) дня грудня.

4. Отримані відповідними обласними бюджетами та бюджетом м. Києва кошти від перевиконання спрямовуються обласними та Київською міською держадміністраціями на здійснення заходів з розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення у Волинській, Львівській, Одеській і Чернівецькій областях та м. Києві.

Перелік об’єктів, щодо яких здійснюються зазначені заходи згідно з експериментом, затверджується відповідною обласною, Київською міською держадміністрацією за погодженням з Мінінфраструктури.

5. Кошти на здійснення заходів з розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення у Волинській, Львівській, Одеській і Чернівецькій областях та м. Києві перераховуються із спеціального фонду обласного бюджету та бюджету м. Києва відповідному розпоряднику бюджетних коштів, визначеному рішенням обласної ради про обласний бюджет та міської ради про бюджет м. Києва на відповідний рік.

При цьому Мінфін визначає окремий код тимчасової класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів, за яким будуть проводитися видатки за встановленим напрямом.

Виконавці робіт із здійснення заходів з розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення відкривають небюджетні рахунки в органах Казначейства у порядку, встановленому законодавством.

6. Казначейство інформує щомісяця до 5 числа наступного періоду Мінфін про обсяг перерахування коштів до спеціальних фондів відповідних обласних бюджетів та бюджету м. Києва від перевиконання місячних індикативних показників надходжень митних платежів, що справляються під час митного оформлення товарів на територіях Волинської, Львівської, Одеської і Чернівецької областей та м. Києва.

7. Волинська, Львівська, Одеська і Чернівецька обласні та Київська міська держадміністрації інформують щомісяця до 25 числа наступного періоду Мінфін, Мінінфраструктури та Казначейство про використання таких коштів.

8. Казначейство інформує щомісяця до 30 числа наступного періоду Кабінет Міністрів України, Верховну Раду України, Президента України та Рахункову палату про щомісячні індикативні показники, фактичні надходження та обсяги спрямування бюджетних коштів до спеціальних фондів відповідних обласних бюджетів, а також про використання таких коштів.






ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 16 вересня 2015 р. № 726
(в редакції постанови Кабінету Міністрів України
від 3 лютого 2016 р. № 45)


МЕТОДИКА
розрахунку щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів у розрізі Автономної Республіки Крим, областей, мм. Києва та Севастополя

1. Методика розрахунку щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів у розрізі Автономної Республіки Крим, областей, мм. Києва та Севастополя (далі - регіони) призначена для визначення у розрізі регіонів щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів (податку на додану вартість з ввезених на митну територію України товарів (продукції), акцизного податку з ввезених на митну територію України підакцизних товарів (продукції), ввізного мита, вивізного мита) відповідно до показників помісячного розпису державного бюджету із зазначених платежів.

2. Ця Методика враховує фактичні надходження відповідних митних платежів, що адмініструються регіональними підрозділами ДФС та Енергетичною митницею.

3. У розрахунках щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів використовується інформація ДФС, Казначейства та Мінфіну.

4. Для здійснення розрахунків щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів використовуються дані щодо фактичних надходжень відповідних митних платежів за три останні бюджетні періоди, а також фактичні надходження відповідних митних платежів за три останні бюджетні періоди від імпорту товарів, митне оформлення яких відповідно до переліку, визначеного Мінфіном, здійснюється Енергетичною митницею.

5. Розрахунок щомісячних індикативних показників в розрізі регіонів надходжень митних платежів здійснюється окремо за кожним видом митних платежів, зазначених у пункті 1 цієї Методики, за формулами, що наведені нижче.

У формулах використовуються такі позначення для кожного окремого виду платежів (далі - податок): ПДВ - для податку на додану вартість із ввезених на митну територію України товарів; АП - для акцизного податку з ввезених на митну територію України підакцизних товарів; ВвМ - для ввізного мита; ВМ - для вивізного мита.

У разі позначення регіонів використовуються числові індекси від 1 до 27.

6. Індикативні показники надходжень від ПДВ, АП та ВвМ для Автономної Республіки Крим (індекс 1), Донецької області (індекс 5), Луганської області (індекс 12) та м. Севастополя (індекс 27) визначаються за такою формулою:

,, ,


де - місячний індикативний показник надходжень податку по і-му регіону;

- помісячний розпис надходжень податку;

- фактичні надходження податку за три останні бюджетні періоди в цілому по Україні;

- фактичні надходження податку за останній бюджетний період по і-му регіону;

- фактичні надходження податку за останній бюджетний період в цілому по Україні;

- фактичні надходження податку за три останні бюджетні періоди від імпорту товарів, митне оформлення яких відповідно до переліку, визначеного Мінфіном, здійснюється Енергетичною митницею, в цілому по Україні;

- фактичні надходження податку за останній бюджетний період від імпорту товарів, митне оформлення яких відповідно до переліку, визначеного Мінфіном, здійснюється Енергетичною митницею, по і-му регіону;

- фактичні надходження податку за останній бюджетний період від імпорту товарів, митне оформлення яких відповідно до переліку, визначеного Мінфіном, здійснюється Енергетичною митницею, в цілому по Україні.


7. Залишок від загальної суми помісячного розпису надходжень податку для розподілу між регіонами позначається та визначається за такою формулою:




де - помісячний розпис надходжень податку;

- фактичні надходження податку за три останні бюджетні періоди від імпорту товарів, митне оформлення яких відповідно до переліку, визначеного Мінфіном, здійснюється Енергетичною митницею, в цілому по Україні;

- фактичні надходження податку за три останні бюджетні періоди в цілому по Україні;

- місячний індикативний показник надходжень податку по і-му регіону (Автономна Республіка Крим, Донецька, Луганська області та м. Севастополь).


8. Індикативні показники надходжень податку для всіх регіонів, крім Автономної Республіки Крим, Донецької, Луганської областей та м. Севастополя, визначаються за такою формулою:

,


де - місячний індикативний показник надходжень податку по і-му регіону (крім Автономної Республіки Крим, Донецької, Луганської областей та м. Севастополя);

- залишок загальної суми помісячного розпису надходжень податку для розподілу між регіонами (крім Автономної Республіки Крим, Донецької, Луганської областей та м. Севастополя);

- фактичні надходження податку за три останні бюджетні періоди по і-му регіону (крім Автономної Республіки Крим, Донецької, Луганської областей та м. Севастополя);

- фактичні надходження податку за три останні бюджетні періоди від імпорту товарів, митне оформлення яких відповідно до переліку, визначеного Мінфіном, здійснюється Енергетичною митницею, по і-му регіону (крім Автономної Республіки Крим, Донецької, Луганської областей та м. Севастополя);

- фактичні надходження податку без урахування надходжень податку від Енергетичної митниці за три останні бюджетні періоди в цілому по Україні (крім Автономної Республіки Крим, Донецької, Луганської областей та м. Севастополя).


9. Індикативні показники надходжень від вивізного мита для Автономної Республіки Крим, Донецької, Луганської областей та м. Севастополя визначаються за такою формулою:

, ,


де - місячний індикативний показник надходжень вивізного мита по і-му регіону (Автономна Республіка Крим, Донецька, Луганська області та м. Севастополь);

- помісячний розпис надходжень вивізного мита;

- фактичні надходження вивізного мита за останній бюджетний період в цілому по Україні;

- фактичні надходження вивізного мита за останній бюджетний період по і-му регіону.


10. Залишок від загальної суми помісячного розпису надходжень вивізного мита для розподілу між регіонами позначається та визначається за такою формулою:


,


де - помісячний розпис надходжень вивізного мита;

- місячний індикативний показник надходжень вивізного мита по і-му регіону (Автономна Республіка Крим, Донецька, Луганська області та м. Севастополь).


11. Індикативні показники надходжень вивізного мита для всіх регіонів, крім Автономної Республіки Крим, Донецької, Луганської областей та м. Севастополя, визначаються виходячи з фактичних надходжень за три останні бюджетні періоди за такою формулою:

,


де - місячний індикативний показник надходжень вивізного мита для і-го регіону;

- залишок загальної суми помісячного розпису надходжень вивізного мита для розподілу між регіонами;

- фактичні надходження вивізного мита за три останні бюджетні періоди в цілому по Україні (крім Автономної Республіки Крим, Донецької, Луганської областей та м. Севастополя);

- фактичні надходження вивізного мита за три останні бюджетні періоди по і-му регіону.



Інші НПА

Постанова КМУ №729 від 16.09.2015 Про внесення зміни до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 27 серпня 2010 р. № 781 Постанова КМУ №731 від 16.09.2015 Про підвищення оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери Постанова КМУ №733 від 16.09.2015 Про внесення зміни до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 2 вересня 2015 р. № 670 Постанова КМУ №723 від 02.09.2015 Про внесення змін до Порядку та умов надання у 2015 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, опалення та постачання гарячої води, послуги з централізованого водопостачання, водовідведення, що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню та/або іншим підприємствам централізованого питного водопостачання та водовідведення, які надають населенню послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, яка виникла у зв’язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії та послуг з централізованого водопостачання, водовідведення, опалення та постачання гарячої води тарифам, що затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади чи місцевого самоврядування Постанова КМУ №375 від 04.06.2015 Питання погашення у 2015 році заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, опалення та постачання гарячої води, послуги з централізованого водопостачання, водовідведення, що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню Постанова КМУ №728 від 02.09.2015 Деякі питання забезпечення житлом військовослужбовців та інших громадян Постанова КМУ №712 від 16.09.2015 Про затвердження переліку автомобільних доріг загального користування державного значення Постанова КМУ №724 від 16.09.2015 Про використання у системі управління ризиками орієнтовних показників митної вартості товарів Постанова КМУ №725 від 16.09.2015 Про внесення змін до Регламенту Кабінету Міністрів України Наказ Мінекономрозвитку №1003 від 18.08.2015 Про надбавку до тарифу за транзит аміаку трубопровідним транспортом через територію України