Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати

Ст. ЗУ Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів від 06.12.2018 № 2639-VIII


Чинний зі змінами. Перевірено 08.07.2019


Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів
Додаток 4. Перелік харчових продуктів, на які не поширюється вимога щодо зазначення обов’язкової інформації про поживну цінність

Додаток № 4 

до Закону України 

від 6 грудня 2018 року № 2639-VIII

Перелік харчових продуктів, на які не поширюється вимога щодо зазначення обов’язкової інформації про поживну цінність

1. Неперероблені продукти, що складаються з одного інгредієнта або однієї категорії інгредієнтів.

2. Перероблені продукти, які піддавалися лише одному виду переробки - дозріванню, що складаються з одного інгредієнта або однієї категорії інгредієнтів.

3. Вода питна, у тому числі вода, до якої додано лише діоксид вуглецю та/або ароматизатори.

4. Трави, прянощі або їх суміші.

5. Сіль та її замінники.

6. Cтолові підсолоджувачі.

7. Кавові екстракти та екстракти цикорію, цілі або мелені зерна кави, цілі або мелені зерна кави без кофеїну.

8. Трав’яні та фруктові настоянки, чай, чай без кофеїну, розчинний чай або чайний екстракт, розчинний чай або чайний екстракт без кофеїну, які не містять інших доданих інгредієнтів, крім ароматизаторів, що не змінюють поживну цінність чаю.

9. Ферментовані оцти та замінники оцту, включаючи ті, в яких єдиними доданими інгредієнтами є ароматизатори.

10. Ароматизатори.

11. Харчові добавки.

12. Допоміжні матеріали для переробки.

13. Харчові ензими.

14. Желатин.

15. Згущувачі.

16. Дріжджі.

17. Жувальна гумка.

18. Харчові продукти в упаковці або контейнерах, найбільша поверхня яких має площу менше 25 квадратних сантиметрів.

19. Харчові продукти, у тому числі харчові продукти, вироблені вручну, що постачаються виробником у малих обсягах безпосередньо кінцевому споживачеві або місцевим підприємствам роздрібної торгівлі, які, у свою чергу, постачають їх кінцевому споживачу.

20. Напої з вмістом спирту етилового понад 1,2 відсотка об’ємних одиниць.

21. Дієтичні добавки.


Стаття 1 ...29 30 Прикінцеві та перехідні положення Додаток № 1. Перелік речовин та харчових продуктів, які спричиняють алергічні реакції або непереносимість Додаток № 2. Перелік харчових продуктів, інформація про які повинна містити додаткові дані ...Додаток 11. Надання інформації про поживну цінність харчових продуктів

Перейти до статті