Скачать бесплатно Закон України Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів від 06.12.2018 № 2639-VIII
Закон України Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів від 06.12.2018 № 2639-VIII Зміст
Чинний зі змінами. Перевірено 08.07.2019
Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів
Цей Закон встановлює правові та організаційні засади надання споживачам інформації про харчові продукти з метою забезпечення високого рівня захисту здоров’я громадян і задоволення їхніх соціальних та економічних інтересів.
- Розділ I
ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ - Стаття 1. Терміни та їх визначення
- Стаття 2. Сфера дії цього Закону
- Стаття 3. Законодавство України щодо надання споживачам інформації про харчові продукти
- Розділ II
ЗАГАЛЬНІ ВИМОГИ ДО ІНФОРМАЦІЇ ПРО ХАРЧОВІ ПРОДУКТИ ТА ОБОВ’ЯЗКИ ОПЕРАТОРІВ РИНКУ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ - Стаття 4. Загальні вимоги до інформації про харчові продукти
- Стаття 5. Обов’язки операторів ринку харчових продуктів
- Розділ III
ОБОВ’ЯЗКОВА ІНФОРМАЦІЯ ПРО ХАРЧОВІ ПРОДУКТИ - Стаття 6. Перелік обов’язкової інформації про харчові продукти
- Стаття 7. Додаткова обов’язкова інформація про окремі типи або категорії харчових продуктів
- Стаття 8. Розміщення та представлення обов’язкової інформації про харчові продукти
- Стаття 9. Вимоги до інформації про харчові продукти, продаж яких здійснюється дистанційно, у тому числі з використанням засобів дистанційного зв’язку
- Стаття 10. Мовні вимоги до інформації про харчові продукти
- Стаття 11. Назва харчового продукту та інформація, що має її супроводжувати
- Стаття 12. Перелік інгредієнтів
- Стаття 13. Винятки з вимоги щодо надання переліку інгредієнтів та правила зазначення складних інгредієнтів
- Стаття 14. Винятки з вимоги про включення компонентів харчових продуктів до переліку інгредієнтів
- Стаття 15. Зазначення речовин або продуктів, що спричиняють алергічні реакції або непереносимість
- Стаття 16. Кількісне зазначення інгредієнтів або категорій інгредієнтів харчового продукту
- Стаття 17. Кількість харчового продукту в установлених одиницях вимірювання
- Стаття 18. Мінімальний термін придатності, дата "вжити до…" та дата замороження харчового продукту
- Стаття 19. Умови зберігання або умови використання харчового продукту
- Стаття 20. Основні вимоги щодо зазначення країни походження або місця походження харчового продукту
- Стаття 21. Інструкції з використання харчових продуктів
- Стаття 22. Вміст спирту
- Стаття 23. Інформація про поживну цінність харчових продуктів
- Стаття 24. Обчислення енергетичної цінності та кількості поживних речовин
- Стаття 25. Способи зазначення енергетичної цінності харчових продуктів
- Стаття 26. Зазначення енергетичної цінності та кількісного вмісту поживних речовин на порцію або на одиницю споживання
- Стаття 27. Надання інформації про поживну цінність харчового продукту
- Розділ IV
ІНФОРМАЦІЯ ПРО ХАРЧОВІ ПРОДУКТИ, ЩО НАДАЄТЬСЯ В ДОБРОВІЛЬНОМУ ПОРЯДКУ - Стаття 28. Основні вимоги до інформації про харчові продукти, що надається в добровільному порядку
- Розділ V
ДЕРЖАВНИЙ КОНТРОЛЬ ТА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ОПЕРАТОРІВ РИНКУ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ - Стаття 29. Державний контроль за додержанням законодавства щодо надання споживачам інформації про харчові продукти
- Стаття 30. Відповідальність операторів ринку харчових продуктів за порушення законодавства щодо надання споживачам інформації про харчові продукти
- Прикінцеві та перехідні положення
- Додаток № 1. Перелік речовин та харчових продуктів, які спричиняють алергічні реакції або непереносимість
- Додаток № 2. Перелік харчових продуктів, інформація про які повинна містити додаткові дані
- Додаток № 3. Визначення висоти малих літер без виносних елементів
- Додаток 4. Перелік харчових продуктів, на які не поширюється вимога щодо зазначення обов’язкової інформації про поживну цінність
- Додаток № 5. Спеціальні вимоги до позначення "рублене м’ясо"
- Додаток 6. Зазначення та позначення інгредієнтів
- Додаток 7. Види м’яса, для яких зазначення країни походження та місця походження є обов’язковим
- Додаток 8. Позначення вмісту спирту
- Додаток 9. Референсні величини споживання
- Додаток 10. Перевідні коефіцієнти для обчислення енергетичної цінності
- Додаток 11. Надання інформації про поживну цінність харчових продуктів
Інші нормативні акти
Про стандарти, технічні регламенти та процедури оцінки відповідності Про альтернативні джерела енергії Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування Про недержавне пенсійне забезпечення Про охорону земельРекомендовані сторінки
Скачать Закон Украины Об информации для потребителей относительно пищевых продуктов