Скачать бесплатно Закон України Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів від 06.12.2018 № 2639-VIII
Закон України Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів від 06.12.2018 № 2639-VIII Зміст
Чинний зі змінами. Перевірено 08.07.2019
Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів
Цей Закон встановлює правові та організаційні засади надання споживачам інформації про харчові продукти з метою забезпечення високого рівня захисту здоров’я громадян і задоволення їхніх соціальних та економічних інтересів.
- Розділ I
ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ - Стаття 1. Терміни та їх визначення
- Стаття 2. Сфера дії цього Закону
- Стаття 3. Законодавство України щодо надання споживачам інформації про харчові продукти
- Розділ II
ЗАГАЛЬНІ ВИМОГИ ДО ІНФОРМАЦІЇ ПРО ХАРЧОВІ ПРОДУКТИ ТА ОБОВ’ЯЗКИ ОПЕРАТОРІВ РИНКУ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ - Стаття 4. Загальні вимоги до інформації про харчові продукти
- Стаття 5. Обов’язки операторів ринку харчових продуктів
- Розділ III
ОБОВ’ЯЗКОВА ІНФОРМАЦІЯ ПРО ХАРЧОВІ ПРОДУКТИ - Стаття 6. Перелік обов’язкової інформації про харчові продукти
- Стаття 7. Додаткова обов’язкова інформація про окремі типи або категорії харчових продуктів
- Стаття 8. Розміщення та представлення обов’язкової інформації про харчові продукти
- Стаття 9. Вимоги до інформації про харчові продукти, продаж яких здійснюється дистанційно, у тому числі з використанням засобів дистанційного зв’язку
- Стаття 10. Мовні вимоги до інформації про харчові продукти
- Стаття 11. Назва харчового продукту та інформація, що має її супроводжувати
- Стаття 12. Перелік інгредієнтів
- Стаття 13. Винятки з вимоги щодо надання переліку інгредієнтів та правила зазначення складних інгредієнтів
- Стаття 14. Винятки з вимоги про включення компонентів харчових продуктів до переліку інгредієнтів
- Стаття 15. Зазначення речовин або продуктів, що спричиняють алергічні реакції або непереносимість
- Стаття 16. Кількісне зазначення інгредієнтів або категорій інгредієнтів харчового продукту
- Стаття 17. Кількість харчового продукту в установлених одиницях вимірювання
- Стаття 18. Мінімальний термін придатності, дата "вжити до…" та дата замороження харчового продукту
- Стаття 19. Умови зберігання або умови використання харчового продукту
- Стаття 20. Основні вимоги щодо зазначення країни походження або місця походження харчового продукту
- Стаття 21. Інструкції з використання харчових продуктів
- Стаття 22. Вміст спирту
- Стаття 23. Інформація про поживну цінність харчових продуктів
- Стаття 24. Обчислення енергетичної цінності та кількості поживних речовин
- Стаття 25. Способи зазначення енергетичної цінності харчових продуктів
- Стаття 26. Зазначення енергетичної цінності та кількісного вмісту поживних речовин на порцію або на одиницю споживання
- Стаття 27. Надання інформації про поживну цінність харчового продукту
- Розділ IV
ІНФОРМАЦІЯ ПРО ХАРЧОВІ ПРОДУКТИ, ЩО НАДАЄТЬСЯ В ДОБРОВІЛЬНОМУ ПОРЯДКУ - Стаття 28. Основні вимоги до інформації про харчові продукти, що надається в добровільному порядку
- Розділ V
ДЕРЖАВНИЙ КОНТРОЛЬ ТА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ОПЕРАТОРІВ РИНКУ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ - Стаття 29. Державний контроль за додержанням законодавства щодо надання споживачам інформації про харчові продукти
- Стаття 30. Відповідальність операторів ринку харчових продуктів за порушення законодавства щодо надання споживачам інформації про харчові продукти
- Прикінцеві та перехідні положення
- Додаток № 1. Перелік речовин та харчових продуктів, які спричиняють алергічні реакції або непереносимість
- Додаток № 2. Перелік харчових продуктів, інформація про які повинна містити додаткові дані
- Додаток № 3. Визначення висоти малих літер без виносних елементів
- Додаток 4. Перелік харчових продуктів, на які не поширюється вимога щодо зазначення обов’язкової інформації про поживну цінність
- Додаток № 5. Спеціальні вимоги до позначення "рублене м’ясо"
- Додаток 6. Зазначення та позначення інгредієнтів
- Додаток 7. Види м’яса, для яких зазначення країни походження та місця походження є обов’язковим
- Додаток 8. Позначення вмісту спирту
- Додаток 9. Референсні величини споживання
- Додаток 10. Перевідні коефіцієнти для обчислення енергетичної цінності
- Додаток 11. Надання інформації про поживну цінність харчових продуктів
Інші нормативні акти
Про особливості оренди чи концесії об'єктів паливно-енергетичного комплексу, що перебувають у державній власності Про державну допомогу сім ям з дітьми Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків Про газ (метан) вугільних родовищ Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв’язку з проведенням антитерористичної операціїРекомендовані сторінки
Скачать Закон Украины Об информации для потребителей относительно пищевых продуктов