Ст. 12 ЗУ Про виноград та виноградне вино від 16.06.2005 № 2662-IV
Чинний зі змінами. Перевірено 08.07.2019
Про виноград та виноградне вино
Стаття 12. Фальсифікація вин, вермутів, коньяків України та бренді
{ Назва статті 12 в редакції Закону N 3427-IV від 09.02.2006 }Фальсифікацією є: { Абзац перший статті 12 із змінами, внесеними згідно із Законом N 3427-IV від 09.02.2006 }
нерегламентоване застосування цукру або продуктів, що містять цукор, у тому числі виноградного походження, для штучного підвищення вмісту спирту у винах, підміна сортів винограду або зменшення терміну витримки при виготовленні вин марочних і коньяків України; { Абзац другий статті 12 в редакції Закону N 3427-IV від 09.02.2006 }
додавання води, плодово-ягідних матеріалів, витяжок і відварів з плодів і ягід;
підробка дешевих вин, вермутів, коньяків України та бренді під кращі вітчизняні або іноземні марки шляхом штучного збільшення екстрактивності, імітації кольору, аромату і смаку, а також додавання харчових або штучних речовин і есенцій; { Абзац четвертий статті 12 в редакції Закону N 3427-IV від 09.02.2006 }
штучна ароматизація рослинними екстрактами чи запашними речовинами органічного синтезу;
додавання замінників цукру (сахарину, аспартаму та інших подібних штучних речовин);
виготовлення сурогатів вин і коньяків України шляхом використання виноматеріалів, вироблених екстракцією водою виноградних вичавок або ізюму; { Абзац сьомий статті 12 в редакції Законів N 3427-IV від 03.02.2011 }
виготовлення сурогатів вин за відсутності продуктів переробки винограду;
підробка вина за походженням, місцем виробництва, сортовим складом шляхом додавання виноматеріалів з гібридів прямих виробників, які не входять до затвердженого сортименту;
етикетування, що не відповідає вимогам законодавства, використання інших видів дезінформації покупця при зовнішньому оформленні вин, вермутів, коньяків України і бренді; { Абзац десятий статті 12 в редакції Закону N 3427-IV від 09.02.2006 }
вироблення фальсифікованих коньяків України з коньячного спирту, який витримано менш як 3 роки, або з коньячного спирту, термін витримки якого менше, ніж передбачено технологічною інструкцією на виробництво цього найменування коньяку;
збільшення екстрактивності коньячних спиртів та коньяків шляхом додавання дубового екстракту та інших подібних речовин, а також додавання ефірних масел, есенцій, ароматизаторів та інших подібних речовин.
Читати ще раз
О негосударственном пенсионном обеспечении Статья 44. Хранитель пенсионного фонда Про Регламент Верховної Ради України Стаття 101. Особливості розгляду законопроектів, визначених як невідкладні Про електроенергетику Стаття 26. Обов'язки та відповідальність споживачів енергії ПДД Украины 26.4 Движение в жилой и пешеходной зоне О негосударственном пенсионном обеспечении Статья 28. Аннулирование лицензии на осуществление деятельности по администрированию пенсионных фондов