Укр Рус

Про безпечність та якість харчових продуктів
Стаття 26. Вимоги до потужностей (об'єктів), що виробляють харчові продукти для імпорту в Україну



Ст. 26 ЗУ Про безпечність та якість харчових продуктів вiд 23.12.1997 № 771/97-ВР



1. Санітарна служба та Ветеринарна служба відповідно до компетенції можуть встановлювати вимоги до потужностей , виробничих процесів, умов зберігання або інші вимоги стосовно харчових продуктів, підконтрольних санітарній службі, та харчових продуктів, підконтрольних ветеринарній службі, що імпортуються в Україну. Такі вимоги не повинні перевищувати аналогічні вимоги, які встановлені для вітчизняних виробників, що здійснюють виробництво та/або обіг таких харчових продуктів.

2. Відповідна служба може перевіряти дотримання вимог до потужностей , виробничих процесів, умов зберігання та інших вимог у країнах, з яких імпортуються харчові продукти для імпорту в Україну). Відповідна служба повинна мати безперешкодний доступ до потужностей для імпорту в Україну з метою інспектування таких потужностей для перевірки виконання вимог, визначених у частині першій цієї статті. Відповідна служба України зобов'язана повідомити відповідну компетентну службу країни-імпортера про зазначене інспектування принаймні за 60 днів. { Частина друга статті 26 із змінами, внесеними згідно із Законом N 1104-V від 31.05.2007 }

3. Імпорт харчових продуктів або інших об'єктів санітарних заходів з потужностей для імпорту в Україну, під час інспектування яких відповідна служба виявила недотримання встановлених вимог, не дозволяється.

4. Центральний орган виконавчої влади у сфері охорони здоров'я веде реєстр потужностей для імпорту в Україну харчових продуктів, підконтрольних санітарній службі.

5. Центральний орган виконавчої влади з питань аграрної політики веде реєстр потужностей для імпорту в Україну харчових продуктів, підконтрольних ветеринарній службі.

6. Порядок проведення перевірки виконання вимог, визначених у частині першій цієї статті, реєстрації та вилучення з реєстру потужностей для імпорту в Україну встановлюється відповідно центральним органом виконавчої влади в галузі охорони здоров'я та центральним органом виконавчої влади з питань аграрної політики.

Стаття 1 ...24 25 26 27 28 ...Прикінцеві положення 

Перейти до статті
Скачать бесплатно Закон України Про безпечність та якість харчових продуктів вiд 23.12.1997 № 771/97-ВР 

Рекомендовані сторінки

Про безпечність та якість харчових продуктів Стаття 28. Державна реєстрація харчових продуктів для спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок Про безпечність та якість харчових продуктів Стаття 27. Вимоги до виробництва харчових продуктів



Додати коментар до ст.26 ЗУ Про безпечність та якість харчових продуктів вiд 23.12.1997 № 771/97-ВР