Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Наказ Мінкультури № 943 від 05.11.2014 Про деякі питання обліку державної частини Музейного фонду України

МІНІСТЕРСТВО КУЛЬТУРИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

05.11.2014  № 943

Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
13 листопада 2014 р.
за № 1445/26222


Про деякі питання обліку державної частини Музейного фонду України

Відповідно до статті 26 Закону України «Про музеї та музейну справу», постанови Кабінету Міністрів України від 02 лютого 2000 року № 209 «Про затвердження переліку музеїв, в яких зберігаються музейні колекції та музейні предмети, що є державною власністю і належать до державної частини Музейного фонду України», пункту 36 Положення про Музейний фонд України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 липня 2000 року № 1147, підпункту 43 пункту 4 Положення про Міністерство культури України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03 вересня 2014 № 495, НАКАЗУЮ:

1. Музеям, історико-культурним заповідникам незалежно від форми власності (далі - музеї), в яких зберігаються музейні предмети, що є державною власністю і належать до державної частини Музейного фонду України, здійснити цифрове фотокопіювання інвентарних книг основного фонду та збереження фотокопій на електронних носіях інформації згідно з технічними вимогами підготовки і збереження даних згідно з додатком 1 до цього наказу.

2. Визначити місцем зберігання електронних носіїв інформації, зазначених у пункті 1 цього наказу, Національний музей історії України.

3. Приймання електронних носіїв інформації оформлювати актами приймання-передавання електронного носія інформації за формою згідно з додатком 2 до цього наказу. У разі відсутності на електронному носії інформації даних, їх невідповідності технічним вимогам підготовки та збереження даних, пошкодження даних, що унеможливлює їх розпізнавання, акт на такий електронний носій не складається.

4. Структурним підрозділам з питань культури обласних, Київської міської державних адміністрацій забезпечити:

1) централізоване приймання електронних носіїв інформації від музеїв, розташованих в межах відповідної адміністративно-територіальної одиниці, за винятком музеїв, що належать до сфери управління Міністерства культури України;

2) перевірку електронних носіїв інформації на відповідність технічним вимогам підготовки та збереження даних;

3) централізовану передачу електронних носіїв інформації на зберігання до Національного музею історії України;

4) умови для унеможливлення доступу до даних, що містяться на прийнятих від музеїв електронних носіях інформації.

5. Національному музею історії України (Чайковський С.М.) забезпечити:

1) перевірку електронних носіїв інформації, які приймаються від музеїв, що належать до сфери управління Міністерства культури України, на відповідність технічним вимогам підготовки та збереження даних;

2) приймання електронних носіїв інформації на зберігання із присвоєнням електронним носіям облікових номерів та здійсненням відповідних записів у спеціальній обліковій книзі;

3) створення умов для унеможливлення доступу до даних, що містяться на електронних носіях інформації, без письмового дозволу Міністерства культури України.

6. Управлінню музейної справи та нормативно-методичного забезпечення переміщення культурних цінностей (Рожко В.М.) забезпечити:

1) подання в установленому порядку цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України;

2) передачу музеями, що належать до сфери управління Міністерства культури України, електронних носіїв інформації до Національного музею історії України.

7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Міністра Островську-Люту О.Б.

8. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Міністр

Є.М. Нищук


Додаток 1
до наказу Міністерства культури України
05.11.2014  № 943


ТЕХНІЧНІ ВИМОГИ
підготовки і збереження даних

1. Цифровому фотокопіюванню підлягають усі сторінки інвентарних книг основного фонду музею включно з титульною сторінкою.

2. Цифрове фотокопіювання здійснюється у роздільній здатності не менше 300 dpi.

3. У разі неможливості здійснення цифрового фотокопіювання допускається сканування сторінок інвентарних книг у роздільній здатності не менше ніж 300 dpi.

4. Кожне окреме зображення (окремий файл) повинно(ен) містити не менше однієї цілої сторінки інвентарної книги.

5. Оцифровані зображення інвентарних книг мають бути збережені у форматі .jpg і записані на від’єднувальний електронний носій інформації (оптичний диск, карта пам'яті, флеш-пам'ять, твердий диск) відповідної місткості з дотриманням такої структури каталогів: «Найменування музею» / «Найменування категорії збереження (групи збереження)» / «Назва інвентарної книги» / «Файли-зображення сторінок (розворотів) інвентарної книги (включно з титулом)».

6. Кожен електронний носій інформації у каталозі «Найменування музею» повинен містити текстовий файл у форматі .doc або .rtf з інформацією про повне і скорочене найменування музею, його місцезнаходження, контактні телефони керівника і головного зберігача музею та перелік інвентарних книг, електронні копії яких містяться на електронному носії інформації.

Начальник
Управління музейної справи
та нормативно-методичного забезпечення
переміщення культурних цінностей

В.М. Рожко

Додаток 2
до наказу Міністерства культури України
05.11.2014  № 943


АКТ
приймання-передавання електронного носія інформації

Додаток 2

до наказу Міністерства культури України

05 листопада 2014 року № 943

 

 

АКТ

приймання-передавання електронного носія інформації

 

м. __________________                                                               ____ ____________ 20___р.

 

Цей акт складений про те, що нами:

представником _______________________________________________________________

        (найменування музею, посада, прізвище, ім’я та по батькові)

та представником _____________________________________________________________

(найменування структурного підрозділу з питань культури обласної, Київської міської державної адміністрації / Національного музею історії України *, посада, прізвище, ім’я та по батькові)

оглянуто зміст електронного носія інформації, який було виведено на екран монітора.

Під час огляду встановлено, що зміст даних на електронному носії інформації відповідає технічним вимогам підготовки та збереження даних.

Електронному носію інформації присвоєно обліковий номер, про що здійснено відповідний запис у спеціальній обліковій книзі Національного музею історії України*.

 

ПЕРЕДАВАННЯ ЗДІЙСНИВ

 

______________________________________

(посада, підпис, прізвище, ім’я, по батькові)

 

«____»______________20___ р.

ПРИЙМАННЯ ЗДІЙСНИВ

 

_________________________________________

(посада, підпис, прізвище, ім’я, по батькові)

 

«____»_______________20___ р.

 

 

________________________________

*У разі передачі електронних носіїв інформації Національному музею історії України.



Начальник
Управління музейної справи
та нормативно-методичного забезпечення
переміщення культурних цінностей


В.М. Рожко



Інші НПА

Наказ МОЗ №770-a від 24.10.2014 ПОЛОЖЕННЯ про Оперативний штаб Міністерства охорони здоров’я України з локалізації та ліквідації спалаху хвороби, спричиненої вірусом Ебола Наказ МОЗ №770 від 24.10.2014 Про організацію проведення заходів у разі виявлення хворого (підозрілого) на хворобу, спричинену вірусом Ебола Наказ Мінсоцполітики №817 від 27.10.2014 Про внесення змін до наказу Міністерства соціальної політики України від 05 березня 2012 року № 122 Наказ Мін'юст №1904/5 від 13.11.2014 Про затвердження Порядку забезпечення бланками свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану відділів державної реєстрації актів цивільного стану головних управлінь юстиції Міністерства юстиції України в областях, на територіях яких здійснюється антитерористична операція Наказ Мін'юст №1903/5 від 13.11.2014 Про внесення змін до наказу Міністерства юстиції України від 19 січня 2012 року № 94/5 Постанова Центрвиборчком №1900 від 20.10.2014 Про скасування реєстрації та реєстрацію уповноважених осіб Політичної партії \"Об’єднання \"САМОПОМІЧ\" в одномандатних виборчих округах на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року Постанова Правління НБУ №723 від 17.11.2014 Про затвердження Змін до Інструкції про порядок регулювання діяльності банків в Україні Закон України ВРУ №1193-VII від 09.04.2014 Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру Наказ Мінагрополітики України №661 від 13.10.2008 Про затвердження Інструкції про ведення обліку й оформлення операцій із зерном і продуктами його переробки на хлібоприймальних та зернопереробних підприємствах Наказ Мінагрополітики України №198 від 27.06.2003 Про затвердження Положення про обіг складських документів на зерно