Укр Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати

Ст. ЗУ Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів від 06.12.2018 № 2639-VIII


Чинний зі змінами. Перевірено 08.07.2019


Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів
Додаток 9. Референсні величини споживання

Додаток № 9
до Закону України
від 6 грудня 2018 року № 2639-VIII

РЕФЕРЕНСНІ ВЕЛИЧИНИ СПОЖИВАННЯ

I. ДОБОВІ РЕФЕРЕНСНІ ВЕЛИЧИНИ СПОЖИВАННЯ ВІТАМІНІВ ТА МІНЕРАЛЬНИХ РЕЧОВИН (ДЛЯ ОСІБ СТАРШЕ 18 РОКІВ)

1. Вітаміни та мінеральні речовини, інформація про які може зазначатися в інформації про харчові продукти, та їх референсні величини добового споживання у мікрограмах (мкг) і міліграмах (мг)

Вітамін A (мкг)

800

 

Хлориди (мг)

800

Вітамін D (мкг)

5

 

Кальцій (мг)

800

Вітамін E (мг)

12

 

Фосфор (мг)

700

Вітамін K (мкг)

75

 

Магній (мг)

375

Вітамін C (мг)

80

 

Залізо (мг)

14

Тіамін (мг)

1,1

 

Цинк (мг)

10

Рибофлавин (мг)

1,4

 

Мідь (мг)

1

Ніоцин (мг)

16

 

Марганець (мг)

2

Вітамін B6 (мг)

1,4

 

Фториди (мг)

3,5

Фолієва кислота (мкг)

200

 

Селен (мкг)

55

Вітамін B12 (мкг)

2,5

 

Хром (мкг)

40

Біотин (мкг)

50

 

Молібден (мкг)

50

Пантотенова кислота (мг)

6

 

Йод (мкг)

150

Калій (мг)

2000

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Значна кількість вітамінів та мінеральних речовин

При визначенні того, чи є значною кількість вітамінів та мінеральних речовин у харчовому продукті, слід керуватися такими величинами:

15 відсотків і більше референсної величини споживання, зазначеної у пункті 1 цього розділу, що міститься у 100 грамах або 100 мілілітрах, для харчових продуктів (крім напоїв);

7,5 відсотка і більше референсної величини споживання, зазначеної у пункті 1 цього розділу, що міститься у 100 мілілітрах, - для напоїв;

15 відсотків і більше референсної величини споживання, зазначеної у пункті 1 цього розділу, що міститься в одній порції, якщо упаковка містить лише одну порцію.

II. РЕФЕРЕНСНІ ВЕЛИЧИНИ ЕНЕРГЕТИЧНОЇ ЦІННОСТІ ТА ОКРЕМИХ ПОЖИВНИХ РЕЧОВИН, КРІМ ВІТАМІНІВ ТА МІНЕРАЛЬНИХ РЕЧОВИН (ДЛЯ ОСІБ СТАРШЕ 18 РОКІВ)

Енергетична цінність або поживна речовина

Референсні величини споживання

Енергетична цінність

8400 кілоджоулей / 2000 кілокалорій

Жири загалом

70 грамів

Насичені жири

20 грамів

Вуглеводи

260 грамів

Цукри

90 грамів

Білки

50 грамів

Сіль

6 грамів


Стаття 1 ...29 30 Прикінцеві та перехідні положення Додаток № 1. Перелік речовин та харчових продуктів, які спричиняють алергічні реакції або непереносимість Додаток № 2. Перелік харчових продуктів, інформація про які повинна містити додаткові дані ...Додаток 11. Надання інформації про поживну цінність харчових продуктів

Перейти до статті