Ст. 32 ЗУ Про безпечність та якість харчових продуктів вiд 23.12.1997 № 771/97-ВР
Почніть консультацію з юристом онлайн
Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів
Стаття 32. Вимоги до харчових продуктів
1. Харчові продукти, які знаходяться в обігу на території України, повинні відповідати вимогам законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів.
У випадку надходження доказів щодо шкідливості харчового продукту, незважаючи на його відповідність законодавству про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів, виробництво та обіг такого харчового продукту має бути зупинено та заборонено.
2. Сертифікація харчових продуктів необов’язкова. Зазначене не стосується процедури видачі міжнародного сертифіката, передбаченого цим Законом.
3. Під час виробництва харчових продуктів оператор ринку може користуватися технічними умовами, державна реєстрація яких є необов’язковою.
4. Під час виробництва харчових продуктів в Україні забороняється:
1) використання харчових добавок, які не зареєстровані в Україні відповідно до вимог цього Закону;
2) використання ароматизаторів, не зареєстрованих відповідно до вимог цього Закону;
3) використання допоміжних матеріалів для переробки та матеріалів, що контактують з харчовими продуктами, якщо вони не зареєстровані відповідно до вимог цього Закону.
5. Харчові продукти, які експортуються з України, повинні відповідати вимогам законодавства України про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів, за винятком випадків, коли:
1) такі вимоги до харчових продуктів встановлені країною, до якої експортуються харчові продукти; або
2) такі вимоги до харчових продуктів встановлені у двосторонніх угодах України з країною, до якої експортуються харчові продукти.
6. Підприємствам, включеним до реєстру експортерів, заборонено використовувати сировину, отриману шляхом забою тварин не на потужностях, що мають експлуатаційний дозвіл.
Почніть консультацію з юристом онлайн
Читати ще раз
Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів Стаття 30. Державна реєстрація харчових добавок Указ Президент № 508/2019 від 09.07.2019 Про увільнення від тимчасового виконання обов'язків голови Київської обласної державної адміністрації Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів Стаття 50. Гігієнічні вимоги до пакування харчових продуктів, включаючи первинне пакування