Ст. 45 ЗУ Про безпечність та якість харчових продуктів вiд 23.12.1997 № 771/97-ВР
Почніть консультацію з юристом онлайн
Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів
Стаття 45. Гігієнічні вимоги до обладнання та інвентарю
1. Оператори ринку можуть використовувати обладнання та інвентар, з якими контактують харчові продукти, що відповідають таким вимогам:
1) є чистими та у разі потреби продезінфікованими. Чищення та дезінфекція здійснюються таким чином, щоб забезпечити захист від появи ризику забруднення;
2) виготовлені з матеріалів та утримуються у належному стані та умовах, що зменшують ризик забруднення та дають змогу проводити їх чищення та дезінфекцію (крім тари та упаковки, що не повертається оператору ринку);
3) розміщені таким чином, що дозволяє чищення обладнання та навколишньої території.
2. Обладнання має бути каліброваним відповідно до законодавства.
3. У разі використання хімічних засобів з метою запобігання корозії обладнання та контейнерів такі засоби використовуються відповідно до належної виробничої практики.
Почніть консультацію з юристом онлайн
Читати ще раз
Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів Стаття 30. Державна реєстрація харчових добавок Указ Президент № 508/2019 від 09.07.2019 Про увільнення від тимчасового виконання обов'язків голови Київської обласної державної адміністрації Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів Стаття 50. Гігієнічні вимоги до пакування харчових продуктів, включаючи первинне пакування