Ст. 4 ЗУ Про безпечність та якість харчових продуктів вiд 23.12.1997 № 771/97-ВР
Почніть консультацію з юристом онлайн
Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів
Стаття 4. Державне регулювання у сфері безпечності харчових продуктів
1. Державне регулювання у сфері безпечності харчових продуктів здійснюється з метою захисту життя, здоров’я та інтересів споживачів.
2. Держава здійснює регулювання безпечності та окремих показників якості харчових продуктів шляхом:
встановлення санітарних заходів;
встановлення вимог до окремих показників якості харчових продуктів;
державної реєстрації визначених цим Законом об’єктів санітарних заходів;
видачі, припинення, анулювання та поновлення експлуатаційного дозволу;
інформування та підвищення обізнаності операторів ринку і споживачів щодо безпечності та окремих показників якості харчових продуктів;
встановлення вимог щодо стану здоров’я персоналу потужностей;
участі у роботі відповідних міжнародних організацій;
здійснення державного контролю;
притягнення операторів ринку, їх посадових осіб до відповідальності у разі порушення законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів.
Почніть консультацію з юристом онлайн
Читати ще раз
Про житловий фонд соціального призначення Стаття 5. Формування житлового фонду соціального призначення Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів Стаття 8. Про житловий фонд соціального призначення Стаття 3. Житло з житлового фонду соціального призначенняРекомендовані сторінки
Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності Стаття 4-1. Основні вимоги до порядку видачі документів дозвільного характеру або відмови в їх видачі, переоформлення, анулювання документів дозв... Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів Стаття 39. Вимоги до маркування харчових продуктів